Sex och Jävligt Offside: Kulan i luften!
MFF:s första träning 2023 smällde högt!

Sex och Jävligt Offside: Kulan i luften!

MFF har sparkat igång träningen och nästan 3000 personer följde första träningspasset.

Första träningen (1)
Ja, då var den överstökad, den första träningen för året. Inför närmare 3000 supportrar fick MFF:s båda representationslag köra igång lite lätt efter ett mäktigt mottagande.
En härlig start på säsongen och för de två nya tränarna Henrik Rydström och Maxim Khalil måste det vara inspirerande att få köra igång sina nya uppdrag mot en fond av sång, jubel och fyrverkerier. För båda tränarna väntar en säsong full av utmaningar, men stödet på första träningen bör ge råg i ryggen inför kommande uppgifter.



Jo Inge Berget (NY)
En riktigt, riktigt stor spelare tvingas lämna Malmö FF efter att han och föreningen misslyckats att komma överens om ett förlängt kontrakt.
Jag tycker att det känns som att MFF är dumsnåla och jag är övertygad om att JIB fortsatt hade varit en tillgång för oss några säsonger till, men jag skall inte älta det här utan i stället hylla vår norske viking. Jo Inge är en unikt ödmjuk spelare som under sina sju säsonger i MFF har underkastat sig flera olika tränares ovilja att låta honom spela anfallare. I stället har han slitit som ett djur som wingback och gjort det så jäkla bra att han har varit en av de enskilt viktigaste spelarna för laget under vår senaste framgångsera. Att räkna upp alla JIB:s stora ögonblick hade tagit lite för mycket plats här på listan, men för mig var segermålet i Kalmar 2021 det största. Jag var där bakom målet när han med en sublim yttersida avgjorde allsvenskan och jag glömmer det aldrig. Tack för allt, hjälte!

Anton Tinnerholm (NY)
Nog är det härligt att se Anton Tinnerholm på plan, iförd MFF-persedlar, igen!
Inte minst med tanke på att Berget försvunnit känns det skönt att få hem en ödmjuk krigare som Tinnerholm.
Jag vill tro att åren i USA har gett honom ytterligare lite tuffhet och kaxighet och jag är övertygad om att han kommer att vara till stor nytta för laget både spelmässigt och som en ledare på plan och i omklädningsrummet. Snart får vi se honom i matchställ också, det skall bli fantastiskt.

Hugo Larsson (NY)
Unge Hugo har gjort debut i A-landslaget och enligt rapporter gjorde han det riktigt bra under sina 68 minuter på plan.
Det är verkligen härligt att följa denne unge pågs framfart och är man fortfarande lite deppig över fiaskosäsongen MFF levererade 2022 kan man tänka lite på Hugo så blir man snabbt på gott humör.
Med landslagsdebut och en sensationellt bra höstsäsong i ryggen kan det väl bara bli succé för föreningens guldklimp i allsvenskan 2023?


Supportrarna (NY)
Som jag nämnde i förbifarten ovan, fick spelarna ett furstligt välkomnande in i säsongen 2023 av supportrarna
Det är underbart att se hur revanschlustan (bokstavligen) glödde på Gamla IP i måndags och trots den mediokra säsongen i fjol är stödet som alltid på topp.
Jag tror det är viktigt för spelare och ledare att se viljan och engagemanget på läktaren redan nu så att man tar med sig den energin direkt, redan från årets första träning.
Låt oss hoppas att spelet i år smäller lika högt som supportrarnas fyrverkerier i måndags, det vore välförtjänt för alla de djupt engagerade människorna som stöttar MFF.

Nyförvärv (NY)
Ja, här är kanske inte så mycket att orda om än, men med lååång tid kvar av transferfönstret så kommer det garanterat mer och varför inte någon riktig bomb natten mot första april?
I nuläget är det väl mest Tinnerholm som känns riktigt het då en rätt okänd kanadensisk back och en outlöst talang från bottengänget HIF inte direkt får det att kittla i brallorna av upphetsning.
Fördelen med kanadensaren Cornelius och ex-hifaren Ali är väl kanske just de låga förväntningarnas makt, de kan ju nästan bara överraska positivt. Jag ser i alla fall fram emot att se vad de kan åstadkomma under utvecklingsinriktade Rydström.

Efter en tids kamp mot cancer avled den italienske forwardshjälten Gianluca Vialli i fredags, endast 58 år gammal.
Jag var alltid förtjust i den distinkta anfallaren som gjorde mål på planen och som framstod som mycket sympatisk utanför den.
Cancer är ett vidrigt elände som plågar oss alla, drabbade som anhöriga, och är det något som är jävligt offside så är det den sjukdomen .
Vila i frid, Gianluca och måtte forskningen ge oss fler och vassare motmedel i den här kampen.

Pontus Kroon2023-01-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?