Sex och Jävligt offside: Kvartsuppföljning
Efter 3-1.

Sex och Jävligt offside: Kvartsuppföljning

Tävlingssäsongen är igång och vi vann i söndags. Jag säger inte att detta på något vis gör listan bättre. Inte alls. Men det gör det i alla fall lättare att hitta saker att fylla den med.

Positiv vädervinkel (NY)
På söndagsmorgonen läste jag en liten notis på Sydsvenskans sportsidor. Ett dussin personer i Kansas City hade tvingats amputera tår och/eller fingrar efter att ha varit åskådare på en väldigt kylslagen match i amerikansk fotboll, stod det. Denna tankeväckande lilla text ringde i huvudet när jag några timmar senare bylsade på mig, trotsade kylan och trampade iväg mot stadion. Vädret var ... bistert. För den som, likt jag, cyklade från Limhamnshållet var vinden alldeles oerhört exakt kalibrerad till att ligga Rakt Emot; en sån där vind som får ansiktet att både kännas och se ut som en fallskärmhoppares sekunderna innan skärmen vecklas ut; en sån där vind som får mig att le snett och skaka nedlåtande på huvudet åt folk i tropikerna som gnäller över sina tyfoner och orkaner. Kom tillbaks när ni cyklat i Malmömotvind, liksom. Först då vet ni innebörden av verklig blåst.

Jag stålsatte mig. Men! Sen blev det faktiskt inte så farligt. Det var inte bara spelet som värmde. Ända in i andra halvlek tittade solen ganska frekvent fram och småsken över den hörna jag står i.


Bollvinster (NY)
77:e minuten: Busanello och Lasse Berg Johnsen stjäl med gemensamma krafter bollen, får fram den till Botheim, som via Nanasi transporteras vidare till Jörgensen – och 3-1. Fem minuter senare: Taha Ali tar tillbaks bollen efter en felpass, sätter fart framåt genom mitten av banan – och rullar in 4-1. Norrköpingssupportrarna sliter gissningsvis sina hår över de många bolltappen på egen planhalva (för det här var inte de enda gångerna det hände, men det blev inte mål varje gång). Vi som kan se det hela ur ett mera himmelsblå perspektiv väljer emellertid hellre det positivt laddade ordet ”bollvinster”. Och konstaterar att vi fick finfint betalt för hög press i den här matchen.

Taha Alis inhopp (NY)
Har sagt/skrivit det förut, men upprepar: egentligen är min utgångssynpunkt att om Taha Ali är frisk, då ska han starta. Samtidigt, när utfallet av bänkbörjandet blir så bra som mot Norrköping, då är det svårt att ha några invändningar. För sällan har väl uttrycket ”ett äss i rockärmen” förkroppsligats lika väl som av vår nummer 22 i söndags. Gissar att det är den sortens inhopp som får tröttkörda motståndarhögerbackar att ifrågasätta sina karriärval.

Målskyttar (NY)
Det vilar ju nåt lite lågmält sympatiskt över Sebastian Jörgensen. Det är lätt att glädjas med honom och hans två mål, efter att hans fjolår kanske varit i ... ja, försyntaste laget. Och så kändes det ju som att det betydde en del för Erik Botheim att få göra ett första mål. Gissningsvis inte det sista, dock.


Så kallade angenäma problem (NY)
Christiansen, Oliver Berg, Tinnerholm och Ceesay ännu inte redo för spel. Taha Ali, Vecchia, Rieks, Moisander och Isaac Kiese Thelin på bänken. Martin Olsson avstängd. Och bakom eller bredvid dem, ett gäng ungdomar. Hur ska alla dessa, med allsvenska mått mätt utmärkta, spelare kunna ta plats i år? Ja, svaret är såklart att på samma gång kan de inte kan göra det allihop. Det är många om startbudet i år, och att det kommer att roteras. Och det får vi väl sannerligen se som angenäma problem. Själv kan jag inte riktigt påminna mig om när vi senast hade en – i alla fall på pappret – bredare trupp.

Jens Stryger Larsen (Ny)
Sjukdom var tydligen orsaken till att Jens Stryger Larsen missade Varbergsmatchen. Men nu var han med. Såg både lugn och energifylld ut på samma gång. Sugen på att gå framåt. Finfint samarbete med Jörgensen där på högerkanten. Kan nog bli bra, det här.

 

Det buades från läktarplats när Arnor Traustason satte sig ner på plan i början av matchen. Så som det alltid buas när motståndare anser sig behöva läkartillsyn. Traustason själv, av en efter-match-intervju att döma, verkade inte fästa något avseende vid det hela.

För mig innebär ändå detta ett liiiitet litet skav. För Arnor Traustason har varit en av de våra. Borde vi inte vara mer tillåtande och förlåtande? Visa lite mer respekt? Särskilt när vi, som i det här fallet, vet att det handlar om en hedersman. Jag inser att det är en dammig och löjeväckande åsikt, men jo. Jag tycker att buandetröskeln för före detta Malmöspelare borde vara högre än för annat löske.

Henrik Zackrisson2024-03-13 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?