Sex och Jävligt Offside - Let´s get Sirius!
Nu kör vi!

Sex och Jävligt Offside - Let´s get Sirius!

Det är dags, det är allvar, det är allsvensk omstart! Listan tar sats inför hemmamatchen mot Sirius.

Nummer 1Allsvensk återstart (NY)
Det finns väl inget vi allsvenska supportrar älskar mer än en återstart efter ett fullständigt ökentorftigt landslagsuppehåll.
I Borås, Stockholm, Göteborg och överallt där det huserar allsvenska fotbollslag gnuggas det i händerna och förväntan är åter på topp.
Kort sagt, det är härligt att vår klenod till serie rullar vidare.


Nummer 2En tia för resten av säsongen (NY)
Med AC borta resten av 2023 vore det fint om vi spelar in en annan spelare i den offensiva centrala mittfältsrollen och för mig känns det helt självklart vem det bör vara, nämligen Sebastian Nanasi. I och med värvningen av hans namne Jörgensen finns det tillräckligt med kreativa yttrar och Nanasi kan flytta in centralt för gott. Sebbe är redan en av allsvenskans bästa spelare och med ansvaret att axla AC:s centralposition kommer han att växa ännu mer. Jag vet att tanken redan föresvävat Henrik Rydström och jag hoppas att det blir en permanent lösning.

Nummer 3Nyförvärven (NY)
Tre kvalitetsmän ansluter till MFF i sommar. Det är hemvändaren och MFF-ikonen Pontus Jansson, det är jättelöftet från Mjällby Otto Rosengren och det är den väletablerade poängspelaren från Superligaen Sebastian Jörgensen. 
Det är en trio som känns spännande och som kan lyfta både trupp och startelva. Även om jag fortfarande saknar ett alternativ som nia när Isaac är skadad är jag beredd att ge MFF:s värvningsansvariga med beröm godkänt så här långt.


Nummer 4Reservbacklinjen (NY)
Läste Fotboll Skånes inventering av truppen igår. De hade satt upp en tänkt startelva och en reservelva och det jag fastnade vid var reservelvans backlinje. Jisses, vilken kvalitet! Från vänster: Olsson, Moisander, Nielsen, Ceesay. Detta kunde varit en ordinarie backlinje i så gott som alla andra allsvenska lag och det är en ynnest för Henrik Rydström att kunna botanisera i truppskafferiet där dessa delikatesser trängs.


Nummer 5Nikola Trajkovic (NY)
Vår serbiske assisterande tränare Nikola Trajkovic lämnar oss för ett huvudtränaruppdrag i Radnicki Nis hemma i Serbien.
Nikola har vad jag förstått varit en stor tillgång för föreningen och trots att han värvades tillMalmö FF under det turbulenta fjolåret har han blivit kvar och varit ett fint stöd för Henrik Rydström. Trajkovic uttryckte stor kärlek till MFF när han skickade sin avskedshälsning och onsdagslistan önskar honom all lycka i den fortsatta karriären.


Nummer 6Balsam för själen (NY)
Mitt i allt fokus på omstarten och de som skall spela på lördag är det svårt att inte bli berörd av de små filmer MFF lägger ut i samband med att våra nyförvärv hälsar på sina nya lagkamrater och bekantar sig med Eleda Stadion. Både när Otto Rosengren och Sebastian Jörgensen filmas så dyker han upp och ler och hälsar välkommen, vår kapten Anders Christiansen. Han är visserligen inte på plan mer i år, men bara att se honom finnas med i truppen och sprida harmoni gör mig så glad. Att se en positiv AC trots motgångarna är balsam för själen.


Linjeman med offsideflaggaGöteborgs-Posten och Fotbollskanalen har i ett gemensamt gräv uppmärksammat en profilerad spelaragent som under lång tid utsatt unga spelare för sexuella trakasserier av varierande slag. Han har utnyttjat spelarnas beroendeställning och i princip pressat spelarna på avklädda bilder, t o m så kallade dickpics, för att hjälpa dem vidare i karriären. Lika bra som det är att agenten nu avslöjas, lika sorgligt är det att detta förekommer. 
Som om inte spelaragent-skrået var smutsigt nog redan.

Pontus Kroon2023-06-28 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?