Sex och Jävligt offside: Lila himmel förebådar tävlingsstart
Sura miner mot Bodö.

Sex och Jävligt offside: Lila himmel förebådar tävlingsstart

Laget är hemkommet från Spanien, Svenska Cupen är blott tre dagar bort, och veckans lista är här.

Tävlingsstart (NY)
Lade ni märke till den där lila himlen i lördags, den som Sydsvenskan skrev om? På nåt vis kändes det som ett väldigt passande och positivt förebud till det som komma skall; nån sorts symbolik kring att den mörka, dystra årstiden går mot sitt slut; att ljuset snart är här. Det lila skenet orsakades tydligen av de ljusriggar som används till att göra Stadions gräs spelklart tills på lördag. Tre dagar kvar tills tävlingsspelandet börjar, alltså.


Överflöd (NY)
Jag tar en titt på vår lagsida på mff.se, och konstaterar att truppen innehåller många kompetenta spelare. Väldigt många. Inte bara positivt förstås, det blir ett trångt nålsöga in i startelvorna när alla (eller den stora majoriteten) är friska. Men detta kan rimligen sorteras in under fliken ”angenäma problem”. Får jag välja, tar jag överflödets förbannelse framför underskottets. Alla dagar i veckan.


Nils Zätterström (NY)
Artikel på Fotbollskanalen igår, och det förtjänade han. I Nils Zätterström återfinns ytterligare en ung spelare som jag hoppas, på något vis och fast det är trångt, får möjlighet till speltid i år. Av det jag sett från lägret verkar han vara hyfsat bekväm med bollen, och vågar försöka ta fram bollen i banan. Påminner lite om Anel Ahmedhodzic, tyckte jag, tills jag såg att Pontus Jansson jämförde honom med en ung Filip Helander. Och Pontus vet givetvis bäst.


Det var bara en träningsmatch ju (NY)
Ja, rubriken här är både en förklaring och tröst till 0-4 i torsdags. Men för att ändå börja lite i den negativa ändan måste jag säga att det aldrig känns helt bekvämt när Malmö FF förlorar med fyra mål ... jag vill gärna inte vänja mig vid det. Svider också lite att det sker mot norska mästarna, och att minst ett par av målen såg dassigt enkla ut. Men jaja. Bodö ska spela Conference League-playoff imorgon och borde rimligen vara mer uppe på matchtårna än vi. Och resultatet - som dessutom kanske inte riktigt speglar matchen på ett rättvist sätt, det tål att flikas in - spelar ju faktiskt ingen som helst roll.

4-1 (NY)
Fast när vi vinner, då kan vi prata resultat. Och 4-1 ser jag rent generellt som ganska lagom. Precis som vi spelade Dallas två matcher i torsdags, och man tänkte likadant kring startelvor som vi – ”Head coach Nico Estévez fielded a young side against Malmö, saving his stronger XI for the afternoon game. Malmö, the reigning Swedish champions, dominated proceedings and ran out 4-1 winners”, läser jag på fcdallas.com. Som annars skriver mest om matcherna de vann. Hursomhaver var det trevligt att ungdomar fick visa framfötter och att det fick göras några mål.
 
Lasse Berg Johnsen (NY)
Är det alltför tunt att basera en listplacering på ett löptest? Ja, kanske. Men det var i alla fall Lasse Berg Johnsen som vann det som hölls igår. Och - mera viktigt - tycker jag att han liksom sett resolut ut på ett lovande sätt under lägermatcherna. Jag tänker därför att det kan finnas visst fog för att hoppas att vår norske mittfältsman blommar ut på allvar under 2024. 


Torsdagens försvarsspel går det faktiskt att gnälla på. Det såg lite för solkustslappt ut.

Och så dök det upp en grej av finansiell karaktär igår. Tydligen är det inte bara dator-ovana pensionärer (en målgrupp jag snart tillhör själv) som råkar ut för så kallade internetbedrägerier, utan även välrenommerade fotbollsklubbar. För den som missat det: Malmö FF lurades via ett fejk-mail att betala in en av delsummorna för Busanellos övergång till ett felaktigt konto, Busanellos brasilianska klubb klagade, och FIFA beslutade att MFF fick se till att betala en gång till. 400 000 euro upp i rök, således. Men kanske en tröst att klubben kan kommentera detta med att man "släppt det och gått vidare".

Henrik Zackrisson2024-02-14 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?