Sex och Jävligt Offside - Lucia och lugn
Årets Lucia?

Sex och Jävligt Offside - Lucia och lugn

Listan konstaterar att det är Luciadagen och att det inte hänt mycket sedan förra onsdagen.

Årets Lucia (NY)
Hade jag fått välja hade Henrik Rydström fått vara det i år.
Hur det än är har han spridit mer ljus över mitt fotbollsliv än någon annan i år och jag vill hylla honom lite extra idag.
Han kom hit utan erfarenhet av att jobba i en storklubb, med en jobbig jäkla kravbild hängandes över sig och han fixade det. Vi tog guld med minsta möjliga marginal, men vi gjorde det. Vår coach såg till att hålla truppen harmonisk och tillitsfull hela vägen och till slut var vi bäst när det gällde som mest. Tack Henrik!


Hälsan tiger still (NY)
"No news are good news" skulle jag vilja säga just nu. Än så länge har det inte kommit något konkret bud på t ex Sebastian Nanasi och så länge det inte händer är jag glad och tacksam. Efter ett struligt år med många svåra utmaningar i spelartruppen känner jag mig högst förändringsobenägen. Visst kan vi krydda truppen med lite spets, men jag vill helst inte att någon lämnar just nu. Låt oss vara, liksom! Ja, jag vet att det inte kommer att förbli så här, men jag gillar stiltjen runt truppen just nu.


Hugo Larsson (NY)
Helt ärligt, vad fan är det för litet monster vi har skapat? Såg ni målet mot Bayern?
Hugo Larsson gör kaos med Bundesliga och är Kurfürst über Frankfurt och hans utveckling skenar rätt genom stratosfären.
Sällan har man varit mer stolt över en MFF:are i förskingringen och sällan har man haft större anledning att följa en spelares karriär. Hugo Larsson är en unik talang och ända sedan 1990-talet har jag hört än den ene, än den andre utnämnas till "den nye Thern", men fortsätter det så här ändras kanske talangmåttstocken till att försöka mäta upp "den nye Hugo" i framtiden.


Skånsk vinter (NY)
Nej, det är inte vackert men det är fanimej praktiskt.
För mig som skall springa Köpenhamn Maraton i maj och som behöver löpträna kontinuerligt var de där två veckorna med norrländskt gnistrande vinterväder mest ett irritationsmoment. Halt, isigt och jäkligt var det och jag tvingades springa långdistans på löpband vilket kan vara det absolut tråkigaste som finns.
Nu är snön och isen borta, det är disigt och det är fuktigt och jag njuter i fulla drag när jag plöjer runt i den klassiska skånska gråbruna vinterverkligheten.
Nu skall bara träningsmatcherna börja också, så är livet på topp!

Jeffrey Aubynn (NY)
Det värmde mitt hjärta när jag läste att vår fine Jeff vänder tillbaka till MFF efter att ha varit ute på vift ett tag
Aubynn som var en en briljant mentor för våra yngre spelare när han själv spelade och som sedan gjorde ett utomordentligt jobb i föreningen i olika tränarroller kommer nu tillbaka som chefsscout och han blir säkert ett välkommet tillskott i ledarstaben. Jag tycker att vår sportsliga organisation ser bra och intressant ut inför 2024 och att vi får in Jeffs erfarenhet gör saker ännu lite bättre.


Lugnet (NY)
Det är kanske lite väl segt just nu, men på något sätt kan jag ändå uppskatta den här månaden av MFF-relaterad icke-aktivitet.
Sett till säsongens avslutning, med uppgivenhet som förvandlades till hybris som förvandlades till förväntan som förvandlades till nervositet som förvandlades till adrenalin som slutligen förvandlades till eufori, allt inom loppet av vecka, känns det minsann lite lyxigt att kunna koppla av lite.
Att vila på lagrarna som det heter. Vi är mästare och vi kan gott slappna av och njuta några veckor till.


Det känns oerhört mycket 2020, men faktum är att coronaviruset har satt krokben för mig en hel del på sistone.
Själv har jag hittills klarat mig, men ett par anställda har smittats av covid och blivit ganska dåliga så att min övertid har legat på ohemula nivåer.
Tillika har min kära mor, som redan är utsatt som cancersjuk, drabbats av det eländiga viruset vilket såklart gjort både henne och oss anhöriga oroliga.
Lyckligtvis ser det ut att gå åt rätt håll och hon har skött sina vaccinationer, men nog tusan kan covidgisslet förtjäna en rejäl Houghtonsk offsidefälla?

Pontus Kroon2023-12-13 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?