Sex och Jävligt offside: Mackan fyllde 40!
Mannen, myten, legenden. Grattis Mackan!

Sex och Jävligt offside: Mackan fyllde 40!

En vecka med MFF-stiltje, men överst på listan är en ikon som jubilerar!

Markus Rosenberg (Ny)
Det känns härligt att få toppa en onsdagslista med Mackan igen. I synnerhet ett år som detta, då resultaten gått emot oss och turbulensen varit stor, är saknaden efter vår störste ledare på plan i modern tid enorm. Igår fanns det dock en annan anledning att uppmärksamma vår ikon, för han fyllde nämligen 40! Ett jättegrattis till Kapten Mackan från alla MFF:are, vår kärlek till Dig är oändlig!


Hösten (Ny)
Ja, det låter kanske inte så sexigt, men för en allsvensk supporter är hösten drömmarnas och avgörandets tid. Inte minst som MFF-supporter har höstarna varit välvilliga mot oss många år. Det är i blek septembersol under hög luft, i vinande oktoberstormar och i becksvarta novemberkvällar vi brukar trampa gasen i botten och helt sonika ta guld. I år blir det svårt, men vi kan åtminstone se till att knipa en topptre-plats och ta någon skalp i Europa League så känns det oerhört mycket mer inspirerande att gå in i nästa säsong.

Eric Larsson (Ny)
Jag var på Kreta för några år sedan, och som så många andra svenskar föll jag pladask för denna vänliga, vackra ö i solen med det kristallklara vattnet. Vår lojale kämpe Eric Larsson fick efter lång och trogen tjänst i Malmö FF chansen att bli utlandsproffs just på Kreta och det är ett nöje att följa vår ödmjuke slitvarg på instagram där han lever sin dröm i den härligaste av miljöer. Man måste bara glädjas med en hellyllekille som Eric som får njuta frukterna av många års allsvenskt slit. Och för sjutton, kom tillbaka en dag när du saknar MFF lika mycket som vi saknar dig.

Jo Inge Berget (3)
Vi driver väl en liten outtalad kampanj här på redaktionen, med målet att Malmö FF skall ge Jo Inge Berget en nytt bra kontraktsförslag. Sedan Åge Hareide kom tillbaka har JIB gått från klarhet till klarhet och visat än tydligare än tidigare att han har fler starka säsonger i benen. Sett till hur många av Andreas Georgsons nyförvärv som har fallit väl ut hittills är man ju inte jätteimponerad. Skulle sportchefen även dribbla bort vår lojale norrman kommer i alla fall jag bli rejält förbannad. Lös det nu, innan JIB ger upp och letar upp en klubb som verkligen vill satsa på honom.

Hoppet (Ny)
Ja det finns ju där på något vis ändå. Vi skall rimligtvis inte ha en suck att ta in åtta poäng på sju omgångar, men allt som är teoretiskt möjligt kan ju faktiskt gå. Det är ett svagt hopp, likt en blek fladdrande låga i styv kuling, men efter att Åge kom in och lyfte modet i hela föreningen har jag tillåtit det där lilla, lilla hoppet få lov att uppta en liten plats i mitt bröst. Det är fullt möjligt att det är släckt efter matchen mot Hammarby på lördag, men den tiden den sorgen. Vi är ju trots allt Malmö FF och kan något lag göra det omöjliga så är det vi.

Matchdags (Ny)
Landslagsuppehåll är tråkigt i allmänhet och Jannes klappusla Sverige i synnerhet. Vem som roas av att se det här hop-plocket som utan mål och mening nu har hamnat på Europas fotbollsbakgård vete fan, men jag är inte en av dem, den saken är klar. Nu slipper vi i alla fall eländet en tid och äntligen är det dags för match i allsvenskan igen. Hammarby står på menyn och här finns chansen att ta ett litet grepp om tredjeplatsen. Jag är redan oerhört taggad och jag hoppas innerligt att vi spelar ut plastdyrkarna i det lilla poplaget så att det sjunger om det. Ge mig lördag!

Besvikelsen
Så här efter tjugotre omgångar spelade av allsvenskan så känner jag, trots det där lilla fladdrande hoppet jag skrev om under punkt fem, en vemodig besvikelse när jag tänker på säsongen. Jag ser en förändring i den sportsliga ledningen som blev lätt fiaskoartad. Georgson som sportchef, Milos som kom och fick gå och sedan Georgsons misslyckade interimtränarperiod. Och så lite halvdana värvningar på det och ett ständigt pågående skadekaos som får mig att undra över träningsmetoder och fysteam. Vi har alltså mer pengar än alla andra allsvenska klubbar tillsammans och ändå tvingas vi till slut desperat be en pensionerad mästartränare att rädda oss ur den här gropen vi så benäget grävt ner oss allt djupare i. Lyckas vi ta en tredjeplats skall Åge hyllas, men för resten av organisationen krävs stor självrannsakan. Så här skall det bara inte se ut.

Pontus Kroon2022-09-28 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?