Sex och Jävligt Offside - Målvaktsbonanza!

Sex och Jävligt Offside - Målvaktsbonanza!

2024 har hittills gett oss ett målvaktslyxproblem och en rätt onödig konflikt.

Johan Dahlin (NY)
På förekommen anledning vill jag, personligen, ge lite extra kärlek till den här mannen denna veckan.
Jag anser att Johan Dahlin var allsvenskans bästa målvakt förra året och utan honom hade vi sannolikt missat guldet. Nu konkurrensutsätts vår älskade västgöte på ett tuffare sätt än tidigare och det blir spännande att se hur han svarar på detta.
MFF har nu två fantastiska målvakter, men för mig är Guld-Johan fortfarande nummer ett till dess att motsatsen är bevisad.


Ricardo Friedrich (2)
Forumsanningen som listnestor Henrik Zackrisson skrev om förra veckan blev en verklig sanning häromdagen då Kalmar FF:s brasilianske keeper skrev på för MFF.
Oerhört spännande givetvis, inte minst då han med sina fina fötter och sin utmärkta speluppfattning är något av allsvenskans Alisson Becker som ibland t o m får assistpoäng i Liverpool. Jag gissar att Friedrich på sikt kan bidra till att lyfta MFF:s spel ytterligare en dimension.
För ett Malmö FF som har en säsong framför sig som kan bli väldigt intensiv och matchspäckad, beroende på hur Europakvalet artar sig, finns det goda chanser för Friedrich att konkurrera om speltid även om hans rival om målvaktsplatsen i alla fall här på listan är snäppet högre upp än sålänge.

Säsongsstart (NY)
Första träningen är gjord och säsongen är officiellt igång.
Förhoppningarna på Rydströms andra år är med fog stora. Listerbys Golden Boy lyckades få ett snedseglat vrak på rätt köl och slutligen stävade slagskeppet Malmö FF in i hamn med bärgat guld. I år är vi åter med i Europakvalet och chanserna till gruppspel är bättre än någonsin i och med räddningsplankan ECL. Det är således en mycket spännande säsong som väntar och det är skönt att kulan äntligen är i luften.


Jonnie Fedel (NY)
Vår ikoniske målvaktstränare har ett häftigt år framför sig. I och med värvningen av Ricardo Friedrich har Fedel allsvenskans kanske två bästa keepers i sitt stall och det skall bli intressant hur konkurrensen/samarbetet mellan de båda burväktarna kommer att ta sig ut. För Jonnie Fedel blir det en grannlaga uppgift att peppa och utveckla båda och se till att både Punkt Ett och Punkt Två på veckans lista är i toppform under en hel säsong där ingen av dem kan känna sig säker på en startplats.
Det är målvaktsbonanza i Malmö FF 2024 och det blir Jonnie Fedel som skall regissera showen.


Minnesstund (NY)
I morgon klockan 15.00 hedrar MFF Bosse Larsson med en minnesstund på Malmö Stadion, vilket vi skrev om i en separat artikel igår.
Det jag vill nämna här är att det känns väldigt bra att man från föreningens sida verkligen ser till att anordna minnesstunden, då vi kanske generellt sett kan vara lite slarviga med att hylla våra hjältar i Sverige. Bosse Larsson är den störste spelare vi haft i vår förening och det värmer mitt gamla hjärta att vi hyllar honom på det sätt som ikoner skall hyllas. Jag hoppas att det blir stor uppslutning på torsdag och om någon har missat informationen kommer MFF:s länk om ceremonin här:
https://www.mff.se/hedra-bosse-larsson-pa-malmo-stadion/

Vädret (Ny)
"Är du sjuk i huvudet?", tänker ni nu, men en fin sak med den brutala vargavintern (med skånska mått mätt) vi upplever nu är att man faktiskt har hunnit bli lite härdad.
Efter att ha cyklat till jobbet ett antal morgnar i minus tretton grader kändes det plötsligt lite smågott i morse när kvicksilvret bara visade minus tre. Jag kände spontant att det var en smula onödigt att jag dragit på mig långkalsongerna och jag funderade på om det inte rentav kändes lite varmt och svettigt.
Och igår kväll, när det var betydligt kallare här i Lund, närmare minus tio, så stack jag ut och tog en löprunda på sju kilometer och tyckte att det var riktigt härligt. Kort sagt, det som inte dödar härdar, och efter en dryg vecka i polarklimat har det tydligen skett någon sorts anpassning och varje plusgrad kommer hädanefter kännas som sköna medelhavsfläktar.


Igår flaggade jag lite i min måndagskrönika för det trivsamma faktum att det var dags för säsongs/träningsstart. Dumt nog kastade jag ett öga på kommentarsfältet och såg att någon undrade om jag/redaktionen har beröringsskräck för det faktum att några supportergrupperingar bojkottade träningen och en annan muntergök konstaterade att vi är den mest supporterfientliga redaktionen på Svenskafans. Oj, vad det hade svidit om det funnits minsta fog för det.
Vi är ju alla supportrar. Engagerade och passionerade, men på olika sätt.
En del jobbar intensivt med att skapa stämning på läktarna, äldre generationer ger oss kontinuitet, berättelser om stora spelare och historiska sammanhang, andra supportrar skapar intresse för MFF i sociala medier och vissa lägger mycket av sin lediga tid på att skriva artiklar och göra intervjuer för att skapa ytterligare intresse för klubben och för att ge sina himmelsblå systrar och bröder lite förströelse när andan faller på. Exemplen på hur man kan göra sitt för föreningen är många.
Det här att ständigt se sitt eget supporterskap som överlägset alla andras och baktala andra MFF:are måste få ett slut.
Vi har alla olika sätt att uttrycka vår support på och det enda som är viktigt är att vi just sysslar med support och att vi tillsammans lyfter Malmö FF. Ingen av oss och ingen grupp är viktigare än vår förening och den dagen man tror det är man endast en supporter av sig själv och ingen annan.
Samhället är tillräckligt polariserat som det är, det vore synnerligen välbehövligt med en plats där vi alla kan enas och visa varandra respekt och hänsyn och jag föreslår att vi låter den platsen vara Stadion. Att slösa energi på att skapa osämja mellan MFF:are är helt enkelt jävligt offside och det är dystert om även kommande säsong delvis skall präglas av en helt meningslös konflikt på läktaren.


Pontus Kroon2024-01-10 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?