Sex och Jävligt offside: Många årets första väntar
Bär det av snart?

Sex och Jävligt offside: Många årets första väntar

Veckans lista kämpar med att hålla sig kvar i nuet. Mest blir det framåtblickar – men det är väl så det får vara i januari.

Väntans tider (NY)
Slutet av januari är en konturlös och lite tveeggad tid. Lite händelselös (vilket avspeglar sig i punkterna nedan). Visst, laget har kommit igång och tränar – men var står vi? Vad händer? Vem är vi? Inte lätt att säga just nu. Och samtidigt som denna ovisshet kan te sig obehaglig är ju detta också en tid av hopp. Året ligger framför oss, inga – eller åtminstone väldigt få – drömmar har hunnits slås i kras, allt är fortfarande möjligt.

Första träningsmatchen (NY)
Årets första träningsmatch är som ett led i det här att året liksom ligger och gryr och väntar på att komma igång. Vi möter samarbetsklubben Jammerbugt på fredag eftermiddag. Resultatet spelar ingen större roll, spelet kommer med största sannolikhet inte vara något att skriva hem om, bytena kommer säkert att vara många. Men det är ytterligare en ”årets första”. Och som kollega Magnus berättade förra veckan skänker Malmö FF det frivilliga inträdet till MT96.


Mittbacksspekulationer (NY)
Kan Erdal Rakip ha utstrålat sån harmoni och upphöjd livstillfredsställelse att han gjort en av sina nordmakedonska landslagskollegor sugen på att komma hit? Går vi för en tjeck från Slovan Liberec?  Eller ser Dennis Hadzikadunic nuet som en bra tidpunkt att återvända hem? Och blir det egentligen nåt utlandsavtal för Anel innan de flesta ligors transferfönster stänger på måndag? PSV Eindhoven, sade det senaste ryktet. Snart klarnar kanske mittbackssituationen.


25 dagar (NY)
Tre och en halv vecka bara. Det är ju faktiskt inte särskilt lång tid alls. Sen är det dags för tävlingsmatchpremiär i cupen mot GAIS. Då är vi framme vid den 20 februari. Efter det väntar ÄFF på Fridhemsparken i Ängelholm den 26:e, och Värnamo hemma den 5 mars.


Marbella (NY)
Apropå datum: Den 2 februari tänker sig Malmö FF en tripp till Marbella. Och eftersom tongångarna kring pandemin börjat svänga, det tycks vara en alltmer etablerad sanning att Omikron inte är lika farlig som tidigare varianter, ser det väl ut som om detta ligger inom det rimligas och genomförbaras gräns. På mff.se berättas att laget ska träningsspela mot Lokomotiv Moskva och Krasnodar, och att båda matcherna visas på MFF Play Premium.


Spelprogrammet (1)
Som sagt förra veckan, Kalmar borta i den allsvenska premiären. KFF är ett lag som haft en del drag i sitt transferfönster hittills. Givetvis omöjligt att veta var de står nu, eller var de kommer att stå i april, men Guldfågeln är en arena det varit festligt på de senaste åren: ifjol ett sent avgörande med något viss rätt kan sägas vara guldmålet; övertygande 4-0-vinst av bara-för-att-vi-är-bättre-karaktär 2020. Och 2019, den där typen av genombehagliga segrar där allt är klart redan i början av andra halvlek – och till sist slutade det 5-0 till oss. Till på köpet bröt vi vår straffsparksförbannelse i den matchen. Nu ska vi sannerligen varken jinxa eller ta ut nåt i förskott … men att se fram emot premiären, det tycker jag vi kan tillåta oss.

Tiden går. Signalerna från Grekland är inte särskilt positiva. Jag tror inte det blir nån Antonio Colak i Malmö FF år 2022. Och det tycker jag är synd, så jag hoppas jag har fel. Men allt har sitt pris, och det verkar som om grekernas på Colak är för högt.
 

Henrik Zackrisson2022-01-26 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?