Sex och Jävligt offside: Mest frågetecken, faktiskt
Den här bilden har inget med texten att göra direkt, men jag tycker den känns trevlig.

Sex och Jävligt offside: Mest frågetecken, faktiskt

Bra eller dåligt? Inte lätt att veta. I dessa vakuumartade spelledighetstider finns det inte så värst mycket att ta fasta på. Därför ger dagens lista inga svar. Här bjuds bara frågor.

Lotten? (NY)
Vinnaren av den preliminära rundan. Detta är alltså vår första motståndare då vi stiger in i Champions League-kvalet. Det är förstås ett dubbelmöte Malmö FF bör och ska vinna. Ett frågetecken blir det ju dock ändå, eftersom vi får ge oss till tåls tills midsommarafton innan vi vet vilket av de fyra preliminärkvalande lagen vi ställs emot. Det Kari Arnason-sportchefade Vikingur har hemmaplansfördel då den lilla turneringen spelas i Reykjavik. Men Vikingur är oprövade i Europasammanhang, och kanske är Levadia Tallinn ett bättre lag? Ifjol krånglade sig faktiskt det estniska CL-kvallaget Flora till Conference League. Levadia åkte å sin sida ut i andra kvalrundan av ECL, då man förlorade (knappt) mot Dundalk efter att ha slagit ut ett lag från Gibraltar i första omgången. Och kan mästarlagen från San Marino samt Andorra räknas bort? Nej, det kan de inte, för det ena av dem kommer att nå finalen då lagen från lilleputtstaterna möts i den andra preliminärsemifinalen. 

Och när du, käre läsare, ögnar genom denna text är förmodligen vår motståndare i den andra kvalomgång som vi väl ändå får anta att vi når framlottad. Redan när detta skrives på tisdagskvällen står det klart att vi slipper Zürich – de är i en annan lottningsgrupp – och att inget av de potentiella motståndarlagen ser komplett oslagbara ut. Men som Andreas Georgson menade i den livesända kvalvakan på mff.se igår: en sak i taget.

Spelprogrammet? (NY)
Visst ser matchschemat efter uppehållet jämförelsevis överkomligt ut. I alla fall, som man brukar säga, på pappret: Hemmaderby mot jumbon HIF. Sen Sundsvall borta, Varberg hemma, Norrköping borta och dubbelmöte mot Sirius. Men är detta enbart till vår fördel? Rimligen, ja. Men säkert går det inte att veta. Bollen är rund och allt det där, ni vet.


Perus VM-miss? (NY)
0-0 efter full tid, och sen fick Peru stryk i det interkontinentala VM-kvalet på det brutalaste av vis: Australien vann på straffar, trots att man missade sin första. Sergio Peña, som spelade 80 minuter, behöver alltså inte packa någon Qatarkoffert utan kan helt och hållet koncentrera sig på Malmö FF i höst. Blir det bra? Eller är det en bedrövad mittfältare, desillusionerad och tom på inspiration utan ett hägrande VM-äventyr, som återvänder? Jag hoppas på det bästa.

Formen? (NY)
Semestern är över, träningen är igångsparkad. Skadeberget ser något mindre oöverstigligt ut. Men i år har vi sannerligen inte råd att vara trögstartade. Poäng måste börja rassla in redan den 27 juni. Så hur står det egentligen till med formen? 



In och ut? (NY)
Kanske inga direkt nya och brännheta rykten på sistone, men något kommer säkerligen att hända i fönstret även i år. Det lär vara aktuellt med en defensiv mittfältare, och känslan var att det fanns en hel del substans i pratet om Kalmars Isak Jansson. Och ut? Försäljningar, utlåningar? Och en besläktad fråga – var hamnar Anel till sist?


Anders Christiansen och Oscar Lewicki? (NY)
Det har varit skador av det där frustrerande slaget där man hela tiden får känslan av att spelaren är väldigt nära spel, i princip frisk, med i bussen på bortamatcher – men sen går tiden, och han spelar aldrig. Eller så spelar han en liten del av en mycket kort stund och går sen sönder igen. Gårdagens SDS kunde berätta att Anders Christiansen trots allt har derbyt i sikte. Lewickis comeback tycks dröja. Men förhoppningsvis inte alltför länge – duon behövs nu i sommar och i höst.

I jämförelse är landslagsförluster allt som oftast tämligen lättsmälta. Särskilt när de kommer i en sådär halvbetydelsefull turnering, laget är reservbetonat och det dessutom experimenteras med ett nytt spelsystem.

Men jag måste ändå säga detta: att förlora mot Norge, två gånger om med bara några dagars mellanrum, det känns … fel.

Henrik Zackrisson2022-06-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?