Sex och Jävligt Offside - Nu blickar vi framåt!

Sex och Jävligt Offside - Nu blickar vi framåt!

En trist säsong ligger bakom oss och äntligen kan vi tillåta oss att se fram emot något bättre. Drömmarnas tid är här!

Andrum (NY)
En kämpig tid för oss MFF:are ligger nu tack och lov bakom oss.
Det finns visserligen en risk att även framtiden blir kämpig, men nu har vi i alla fall tid och andrum att reflektera över vad som gick fel och hur vi skall kunna göra saker (mycket) bättre nästa säsong. När slutsignalen blåstes mot Degerfors kände i alla fall jag det som att någon öppnade ett fönster i ett mycket kvavt rum och morgonluft tilläts strömma in. Hejdå allsvenskan 2022, vi kommer inte att sakna dig det minsta!


Välkomna hem! (NY)
MFF har många lovande spelare utlånade, men de jag ser mest fram emot att se på plan 2023 är Sebbe Nanasi och Noah Eile. Båda har gjort det bra i Kalmar respektive Mjällby och kommer garanterat att vara nyttiga tillskott i MFF-truppen 2023. När det gäller Nanasi är det fortfarande en gåta för mig varför Milos placerade honom i frysboxen eller varför Georgson skickade honom till Kalmar precis innan Milos fick kicken, ja de begriper det nog inte ens själva. Nåja, det skall hur som helst bli härligt att få hem pågarna.

Hugo Larsson (2)
Vårt ljus i mörkret, Hugo Larsson, fick kröna sin första allsvenska säsong med sitt första allsvenska mål i säsongens sista match.
Så oerhört välförtjänt för den här ambitiösa unga mannen som verkligen har fått även den mest uppgivne MFF:are att då och då dra på smilbanden i år.
Jag är säker på att vår kommande tränare fortsätter att utveckla Hugo och ge honom förtroende och det blir oerhört spännande att följa den här karriären.
Framtiden är ljus och den är din, Hugo!


Supportrarna (NY)
I med- och motgång heter det och i år har det verkligen mest varit motgång.
Bortsett från cupjublet på Tele2 i slutet på maj har MFF-supportrarna mest fått lida under säsongen, men publiksnittet har fortsatt varit bra och stödet på Stadion pålitligt och starkt. Det finns all anledning att ha höga krav på Malmö FF och man har all rätt att vara kritisk när varken spelare eller ledning får det att stämma, men det är viktigt att fortsätta stötta varje match. Det har MFF:s supportrar gjort, ända in i kaklet.

Maratontabellen (NY)
Den allsvenska tabellen var ingen vacker syn sett med himmelsblå ögon efter trettio spelade omgångar, men det fanns en liten positiv sak att ta med sig trots allt.
Vi utökade ledningen i maratontabellen med en poäng. Inte mycket kanske, men dock viktigt. Att hålla vår genom tiderna enda rival bakom oss varje säsong är ändå tillfredsställande och för oss som formades till MFF-supportrar på 1980- och 1990-talen kommer det alltid att vara viktigt att behålla eller utöka avståndet till IFK Göteborg i maratontabellen.


Silly Season (NY)
Malmö FF skall få en ny tränare och sett till hur många kontrakt som inte förlängs och hur säsongen har sett ut är det nog så att det kommer att göras en del intressanta spelarvärvningar också. Silly Season är här och spekulationerna kan börja.
Blir vår nye tränare en auktoritär utlänning med ett namn på tre bokstäver likt Bob, Roy, Åge, Uwe eller Jon? Eller blir det möjligen en demokratiskt sinnad smålänning som kallas Henke?
Vad händer i spelartruppen? Blir det fortsatta kinapuffsvärvningar eller kommer någon bomb att brisera under försäsongen?
Vi har drömmarnas tid framför oss där allt är möjligt, bara njut innan verkligheten knackar på.

Snart är det dags för VM i Qatar, där slavarbete, homofobi och misogyni bildar en mörk fond för det som skall föreställa en fotbollsfest.
Jag är ingen landslagsfantast i allmänhet och det blir inte roligare av att VM spelas på en plats där mänskliga rättigheter sätts på undantag och där kritiska röster tystas. Att spektaklet dessutom äger rum i månadsskiftet november-december gör det ingalunda mer sexigt.
FIFA har tyvärr inte vett att skämmas för sina usla val och de får sorgligt nog hjälp av en massa villiga ex-stjärnor att promota mästerskapet. Det äcklar mig och det hade varit fint om någon av Qatars och FIFA:s posterboys hade fått leva ett par veckor under samma villkor som någon av gästarbetarna som byggt superarenorna som matcherna skall spelas på. För mig blir VM-veckorna en fotbollsfri period, vilket säkert uppskattas av min hustru, om inte annat.

Pontus Kroon2022-11-09 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?