Sex och Jävligt Offside - Nya tag i Marbella
Får vi se fler minuter av AC i morgon?

Sex och Jävligt Offside - Nya tag i Marbella

Medan vi krigar mot iskallt hällregn och översvämningar laddar pågarna i soliga Marbella för nya matcher.

Matchdags (x2) (7)
Matcherna kommer nu i ett jämnt flöde och det är onekligen spännande att följa lagets och spelarnas utveckling under försäsongen.
Nu hoppas man på att se lite mer frejdighet från Stryger Larsen, debut av Botheim, fler minuter av AC och Berg och mer konturer av en kommande cupelva. Det sistnämnda får nog vänta lite till, då MFF spelar två matcher i morgon och det är ingen djärv gissning att det blir två blandade elvor som matchas.


MFF Play Premium (NY)
Detta är en vattendelare. Jag har full förståelse för de medlemmar som retar sig på att vår egen förening skor sig på oss.
Samtidigt, och detta är min personliga åsikt, är jag väldigt tacksam över att ha möjlighet att t ex följa försäsongsmatcher, Europakvalmatcher och se kul reportage inifrån truppen som jag aldrig hade kunnat se annars. Att pengarna jag lägger kommer Malmö FF till godo i stället för något av mediabolagens slukhål känns i det perspektivet helt OK. Jag kommer inte att hinna se båda matcherna i morgon, men det är jäkligt coolt att möjligheten finns att se dessa träningsmatcher i Spanien hemma i soffan. Det hade man bara kunnat drömma om förr.

Erik Botheim (NY)
Som konstaterades förra veckan blev nye forwarden Erik Botheim klar och sett till att han tränat med laget nästan en vecka och det är två matcher i morgon finns det väl all anledning att tro att vi får se åtminstone fyrtiofem minuter av den unge norrmannen.
Det skall bli väldigt intressant att se vad han gör för första intryck på plan och hur hans forwardsspel ser ut i jämförelse med t ex Isaac Kiese Thelins. Är det någon jag är lite extra nyfiken på framöver är det just Botheim.


Nya tag! (NY)
Det är givetvis inte så allvarligt att förlora en försäsongsmatch mot ett starkt lag som Sparta Prag, som dessutom är i säsong både i ligan och i Europaspelet, men ändå, att vinna är nyttigt. 
Jag ser gärna att vi får in en lite mer kompromisslös attityd redan här under träningslägret så att aggressivitet, presspel och närkampsvilja kommer per automatik när det väl är dags för tävlingsmatcher. Känslan är att det rullade på ganska lätt mot Silkeborg och i första halvlek mot Prag, men i andra halvlek mot tjeckerna var vi inte med när de drog upp tempot. Det är sådant vi skall träna på. Att inte bli överraskade, utan alltid vara på tårna och smälla på. Tänk så många gånger det hade räddat oss på Tele2 om vi varit mer påkopplade från start. I morgon ser jag gärna två nittiominutare med väldigt hungriga MFF:are.

Markus Rosenberg (NY)
I veckan som gick, närmare bestämt den tredje februari, var det tio år sedan Markus Rosenberg kritade på för sin moderklubb efter många år utomlands. Ni vet hur det gick och det skall erkännas att det har varit många gånger sedan vår kapten satte skorna på hyllan som jag har sagt och tänkt "om vi bara hade haft Mackan nu". Jag vill tro att det är samma känsla äldre supportrar kände åren efter att Bosse hade hängt upp den himmelsblå tröjan för sista gången. Jag kommer i alla fall alltid se Markus Rosenbergs sex återkomstår i ett alldeles speciellt ljus, det var en ren ynnest att få vara med om det.
 
Norrmän och danskar (NY)
Under MFF:s 2000-tal har vi haft en hel armé av fantastiska spelare från våra grannländer i väst. Från Jon-Inge Höiland och Ulrich Vinzents till Jo Inge Berget och Sören Rieks. De nämnda och alla icke nämnda har gett ett fantastiskt bidrag till våra framgångar och till den fina vinnarmentalitet som genomsyrat Malmö FF även under det nya millenniet. Därför känns det lite extra trevligt att årets två senaste nyförvärv, Stryger Larsen och Botheim, är just en dansk och en norrman. 


Det tycks mig som att både listnestor Zackrisson och undertecknad lider renons på riktiga offsidepunkter just nu.
Då MFF inte spelar tävlingsmatcher och truppen ser fin och harmonisk ut så får man väl ta sista halmstrået, nämligen vädret.
Efter en lite mildare period börjar det bli kallare igen och detta föregicks av ett polarisigt monsunregn i sidled.
Får jag ge MFF ett litet tips skulle det vara att förlänga vistelsen i Marbella med ett par veckor.

 

Pontus Kroon2024-02-07 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?