Sex och Jävligt Offside: Ola är tillbaka!
Välkommen hem, Ola!

Sex och Jävligt Offside: Ola är tillbaka!

Ola Toivonen tillbaka i ny roll, ny seger, men också oro för ett trubbigt anfallsspel ryms på veckans lista.

Ola Toivonen (NY)
Inte många månader efter att fine Ola tackade för sig som spelare är han nu tillbaka i MFF:s personalstyrka. Ola kommer in som assisterande sportchef och assistent till Henrik Rydström med fokus på anfallsspelet. Oerhört roligt att denne himmelsblå hjälte blir kvar i föreningen och bidrar med sin erfarenhet, klokhet och vinnarskalle. Bra rekryterat, inte minst då jag skönjer en viss problematik just kring anfallsspelet. Något för Ola att sätta tänderna i direkt!


Segrar (3)
Vi vann, vi vann igen... Ja det var inte snyggt, men det var viktigt. Jag var väldigt oroad för den här märkliga inomhusmatchen mot ett förmodat vilt kämpande division två-lag en skoterresa från Nordpolen och ja, det blev tufft. Men icke desto mindre, tre poäng och nu har vi gruppsegerchansen i egna händer och det var viktigt. Att vinna är alltid det som gäller, grannlåt kommer i andra hand.


Sebastian Nanasi (2)
Sebastian Nanasi bär Malmö FF:s målproduktion i cupen på sina späda axlar. Är det inte en briljant framspelning, så är det skarpa avslut och utan Sebbes spets hade vårt cupfacit så här långt i år sett rätt rysligt ut. Det är en fröjd att se självförtroendet och glädjen i Nanasis spel och framförallt att det sker i den himmelsblå tröjan i stället för, som i höstas, i Kalmars röda. Vilket fantastisk comeback i MFF vi får avnjuta, tack för det!


Tillnyktring (NY)
En nyttig sak med en risig match som den mot Luleå i måndags är, i alla fall om man vinner den, att man kan gå vidare med ett anständigt resultat och samtidigt en hel del insikter. Ibland kan det vara nyttigt att förstå att det finns en hel del att jobba på även om stämningen är härligare än på en fiskehelg med polarna och även om den nye tränaren får alla att må bra. Insikten om att vi fortfarande kan göra dåliga insatser är inte en dålig sak, tvärtom. Den tillnyktringen behövs då och då och är naturligtvis behagligare att ta till sig om man göra det utan en förlust som skapar turbulens i hela föreningen.

Anders Christiansen (NY)
Just som hoppet började överge en i måndags , plockade AC fram sitt trollspö och frispelade Nanasi i boxen och segermålet kom till slut.
Det går inte att understryka hur mycket den här spelaren betyder för oss och hur avgörande det är att han i år får lov att vara hel mer än de senaste säsongerna.
MFF har många bra spelare i sin trupp, men vår kapten är nyckeln och skillnaden mellan att vi är bra eller inihelsike bra.


Förändring (NY)
Min största farhåga efter förra årets fiaskosäsong var att man skulle släta över och sopa under mattan från ledningshåll.
Med facit i hand tycker jag att MFF har gjort kloka förändringar i rimlig omfattning för att undvika en ny dålig säsong.
Henrik Rydström in som ny tränare med tydlig integritet, Daniel Andersson tillbaka på sportchefsposten och nu även Ola Toivonen in som Daniels och Henriks assistent. Jag tycker det ser bra ut och vill man se ett skräckexempel på motsatsen är det bara att blicka mot superettangänget HIF, där kungen av inkompetens, Andreas Granqvist, lajvar sportchef helt utan insikt om att han mördar sin klubb.



Det finns att välja på på den här punkten om man blickar ut mot samhället, politiken och inte minst juridiken den här veckan och då tänker jag väl främst på patrasket som inte vet vad en snippa är.
Men jag skall väl hålla mig till MFF och där oroas jag över den klena målproduktionen i allmänhet och bland forwards i synnerhet.
Isaac Kiese Thelin gladde med ett mål mot Skövde förra veckan, men nu var han åter mållös mot division två-laget Luleå. Det är inte bra och det är heller inte bra att han tycks vara Rydströms enda seriösa alternativ då Buya Turay tycks ha fallit ihop mentalt.
Jag tror det är dags att värva en riktig forwardsbomb, helst igår, annars kommer vi att få mycket svårt att vinna matcher i år.

Pontus Kroon2023-03-01 23:28:39
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?