Sex och Jävligt Offside - Ola toppar igen

Sex och Jävligt Offside - Ola toppar igen

Ola Toivonen (1)
Efter att Magnus Johansson toppade listan med vår egen Toiboy förra veckan har Ola hunnit med att vara kapten, hattrickskytt och Man of the match mot Varberg när MFF vann borta i Olas sista allsvenska bortamatch med 2-5.
Målen bar Toivonens signum, nämligen att få det svåra att se enkelt och elegant ut och det är helt uppenbart att Ola i sina bästa stunder fortfarande är en av allsvenskans allra bästa spelare. Tack för showen Maestro!


Europa League (NY)
Ja jag vet, det har varit en vidrig parad av hedersamma förluster och deppiga förödmjukelser, men tänk på att nästa år är det sannolikt så att vi helt missar Europaspelet. Det kommer att bli oerhört tomt och det gäller verkligen att vi snabbt får ordning på den himmelsblå skutan igen så att vi kommer tillbaka internationellt. Njut av den sista matchen mot Braga och följ Stefan Sjöströms initierade rapportering från Himmelrikets sista camp på plats för den här gången.

Hugo Larsson (1)
Hugo är och förblir det stora glädjeämnet i år. Konkurrensen är måhända svag, men det förtar ingalunda Hugos fina säsong. Det finns en framtid för en yngre generation MFF-stjärnor och Hugo lyser skarpast just nu. Tillsammans med Patriot, Sebbe Nanasi och förhoppningsvis fler unga pågar tar vi tillbaka platsen som Sverigeetta nästa år. Hugo, lead the way!


BK Häcken (NY)
Äras den som äras bör. BK Häcken har gjort allt rätt i år och skall hyllas för det.
Klubben har tagit sitt första SM-guld och gjort det oerhört välförtjänt mitt framför näsan på alla Sveriges traditionella storklubbar och sättet som de krossade vår ärkefiende IFK Göteborg på Gamla Ullevi i guldmatchen är bara det värt en stående himmelsblå ovation. Ett extra stort grattis till de tidigare MFF-guldmännen, Alexander Jeremejeff och Erik Friberg. Bra jubbat pågar!

Sebastian Nanasi (NY)
Förra årets stjärnskott i MFF hamnade i Milos Milojevics frysbox och blev utlånad till Kalmar FF.
Där har vår framtidsman blomstrat under ledning av Henrik Rydström och mot Hammarby senast gjorde han till och med ett högst otippat nickmål!
Nästa år ser jag fram emot att se Sebbe som given startman i MFF med en tränare (och en sportchef) som faktiskt tror på honom. Välkommen hem till MFF-familjen säger jag redan nu!

Seger (NY)
Nej, Varberg är väl ingen vidare värdemätare just nu, men jäklar vad skönt att vi i alla fall fick en seger till slut.
Känslan började sprida sig att vi hade vaskat säsongen helt, men lyckligtvis var så inte fallet. 5-2:an mot Varberg kom mentalt rätt inför den tuffa bortamatchen mot Braga och för mig och många andra MFF-supportrar var det också viktigt att vi nu kan hålla oss före IFK Göteborg av egen kraft. Även en usel säsong kan bli lite mindre vidrig om vi ser till att hålla ärkerivalen bakom oss.

Malmö FF ligger med en omgång kvar av årets allsvenska alltså sjua.
Sveriges överlägset rikaste klubb, som satsat över åttio miljoner på spelarköp bara i år, är alltså ett mittenlag.
Varje gång jag tänker på det blir jag faktiskt rasande. Hur i hela friden har man kunnat förvalta vårt försprång så urbota uselt?
Nej, det måste hända en hel del i vinter och jag hoppas innerligt att de i ledande poster, i synnerhet på sportsidan, har förmåga och anständighet nog att rannsaka sig själva.
Titta gärna på vad Häcken sysslar med, där ser man vad en skicklig sportchef kan åstadkomma med jämförelsevis små resurser.

Pontus Kroon2022-11-02 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?