Sex och Jävligt Offside: Premiärseger!
Premiärjubel!

Sex och Jävligt Offside: Premiärseger!

Premiärsegern toppar givetvis aprils första lista. Säsongen är äntligen igång på allvar!

Premiärseger (NY)
Sol, fullsatt, magisk stämning och tre poäng! Allsvenskan 2023 kunde knappast börjat bättre.
Henrik Rydström fick sitt lag att fungera klart godkänt och MFF vann rättvist efter Kiese Thelins distinkta straff.
Samtidigt är det uppenbart att det finns en stor förbättringspotential för det här gänget och det behöver ju inte vara fel så länge utvecklingen går åt rätt håll och det ser den väl ut att göra.


Henrik Rydström (2)
Många skakade på huvudet år Rydströms hårt offensivt balanserade elva, där trebackslinjen bestod av en innerback och två ytterbackar i stället för det gängse konceptet med tre utpräglade innerbackar. Till det lades Ali och Nanasi som wingbacks med stort ansvar och ingen utpräglad defensiv central mittfältare. Halleda!
Facit är att det funkade alldeles utmärkt. Alla tog ansvar och gjorde jobbet och Kalmars få chanser berodde på individuella misstag och inte på organisationen.
Att nyss sparkade Göteborgstränaren Mikael Stahre dömde ut uppställningen ser jag som det bästa betyget till Henrik Rydström!


Krister Kristensson (NY)
Vår meste MFF-are, Krister Kristensson, gick bort för en liten tid sedan och han hyllades innan kickoff i lördags.
Efter ett vackert och välavvägt tal av Patrik Jandelin hedrades "Brottaren" med en tyst minut, en fin banderoll och en lång varm applåd från de över 21000 på plats.
Återigen, stort tack Krister för allt Du gjorde för vår förening. Vila i frid.



Supportrarna  (NY)
Cupmatcher på Gamla IP i all ära, men det är helt enkelt inte möjligt att skapa den riktiga häxkittelatmosfären där.
I lördags på ett fullspikat Stadion var det däremot något annat. Det är helt uppenbart att hela föreningen, inte minst supportrarna på läktarna, är oerhört revanschsugna och det syntes och hördes mot Kalmar. Det måste varit kul för Henke Rydström att för första gången ha den där mäktiga kraften han alltid hyllat, i ryggen och inte mot sig, och även för våra nyförvärv måste det varit en härlig upplevelse. Tack för tifot, stämningen och den extra boost som laget behövde!


Nyförvärven (NY)
Nyförvärven Derek Cornelius, Stefano Vecchia, Gabriel Busanello, Taha Ali och Anton Tinnerholm startade alla i lördags och gjorde alla, var för sig fina insatser.
Lägger vi även till Sebastian Nanasi som var borta hela höstsäsongen har vi egentligen sex nyförvärv som såg riktigt bra ut i premiären.
Inte för att Nanasi och Tinnerholm behövde scoutas, men det känns ändå som att MFF har skött sig på värvningsfronten när fem renodlade nyförvärv (och ett halvt) går ut och gör jobbet klanderfritt i första seriematchen. Nu hoppas jag bara på lite mer offensiv och defensiv spets i sommar när vi håvar in Brentfordpågarna.

Trupphälsan (NY)
Med risk för att jinxa, Gud förbjude, så tål det att reflekteras över att vi har och har haft en relativt frisk trupp sedan Henrik Rydström tog över rodret.
Huruvida detta har att göra med med ett sundare och mer skräddarsytt upplägg för spelarna, jämfört med Milos erkänt långa hårda pass, låter jag vara osagt men det är väldigt skönt att vi går in i allsvenskan med ett till största delen kärnfriskt manskap, där snart även Lasse Nielsens mandom är helt återställd.


Jag har egentligen inte mycket att gnälla över den här veckan, men en sak som oroar är att allt för många spelare som anser sig förfördelade av domaren börjar böla efter VAR. Om man, som jag, även följer Premier League, ser man hur mycket VAR förstör fotbollen. Upphackade matcher med långa avbrott, spontana firanden som kommer av sig i parti och minut och värst av allt, VAR visar sig allt som oftast göra fel! Det videogranskningssystem som skall korrigera eventuella felaktiga domslut är alltså inte heller tillförlitligt, vilket i min värld gör att hela idén faller.
Allsvenskan är kanske inte mycket i ett internationellt perspektiv, men vi har tre saker att vara oerhört stolta över och det är läktarkulturen, 51-procentsregeln och avsaknaden av VAR. Rucka inte på dessa hörnstenar!



TV: Henrik Rydströms tankar inför Allsvenskan 2023

Pontus Kroon2023-04-05 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?