Sex och Jävligt offside: Regn, Sol, Glädje, Tristess
MFF:s främsta offensiva vapen för närvarande.

Sex och Jävligt offside: Regn, Sol, Glädje, Tristess

Ytterligare en himmelsblå vecka i livet har passerat. Veckans lista summerar i sedvanlig ordning det som har varit, både det bra och det...mindre bra.

Malmö FF (NY)
I med och motgång och så vidare. Ni kan ramsorna, ni har hört mantrat, ni minns 1999, ni kommer ihåg våren 2018. Det är så här det är - en dag vinst borta mot FC Köpenhamn och avancemang som gruppetta i Europa League, en annan dag torsk borta mot fucking Öster i en undermålig gymnastiksal i Växjö. Himmel och helvete, moll och dur, regn och sol, glädje och tristess. Och allt däremellan. 

Det enda faktumet man som himmelsblå supporter kan luta sig mot när det känns tungt är att det för eller senare vänder uppåt mot toppen igen. Den resan får mer än gärna börja redan borta i Östersund imorgon. 

Ingen har någonsin berättat för er att supporterskapet kommer vara enkelt och samtidigt talat sanning.

Anel Ahmedhodzic (NY)
Han är så bra nu att man bara sitter och är tacksam för att han ens är här. Så har jag inte känt sedan Vidar Örn Kjartanssons sinnessjuka maj- och junimånader 2016. Han är liksom FÖR bra, Anel, och frågan är om inte matchen mot Norrköping är hans bästa insats hittills. 

Utöver att ha varit vår främsta försvarare så här långt har Anel de senaste matcherna också varit vårt största hot framåt, hur märkligt det än låter. Hans driv med boll från egen försvarslinje och framförallt hans passningsfot i såväl det korta som det långa spelet är oöverträffat av samtliga offensiva pjäser (vilket naturligtvis samtidigt säger en hel del om dessas underprestationer). 

Det borde vara intressant för bägge parter att låta Anel stanna säsongen ut, men mycket längre än så lär vi inte få ha ynnesten att få skåda denna supertalang i himmelsblått. Och när han lämnar lär han göra det för oerhört stora pengar, något annat skulle förvåna stort.

Cupfinal (NY)
Malmö FF är i cupfinal. Mot IFK Göteborg. Om två veckor. Mitt i allt gnäll över hur säsongen än så länge sett ut är det lätt att glömma bort hur häftigt det faktiskt är. Utan publik givetvis, men ändå. Ytterligare en chans att bryta den cupförbannelse som numera upplevs som evig. Ytterligare en chans att banka in det faktum att vi är Mesta Mästare, inte bara i Allsvenskan utan även i cupen. Ytterligare en chans att knäppa de eviga antagonisterna från Göteborg på näsan. 

Let´s do it.

Jonas Knudsen (NY)
Inledde säsongen lite skakigt, men med ett konstant förtroende från Jon Dahl Tomasson har han vuxit och har nu faktiskt rättmätigt konkurrerat ut Behrang Safari på vänsterbacksplatsen. Bra igen mot Norrköping och kanske planens bästa spelare i cupavancemanget. En utveckling som är kul att se. Förhoppningsvis fortsätter han att växa ytterligare. 

Dessutom fick han mot Mjällby iklädda sig rollen som hjälte, vilket jag misstänker inte har hört till vanligheterna.

Hela Malmös Lag (NY)
Supporterkampanjen har i skrivande stund resulterat i strax under 4000 sålda tröjor, vilket såklart är otroligt. Utöver att stötta Malmö FF i tuffa pandemitider får man en svinsnygg tröja som dessutom sitter som en jävla smäck. 

Undertecknad reppar Nobel varje dag, veckan lång. Just nu leder Limhamn och Lund de bägge topplistorna över mest sålda tröjor, det kan ni väl inte tillåta? In och köp era exemplar, stötta Malmö FF och var samtidigt snyggare än er omgivning. 

Tack till er som bidragit med ert ideella arbete till kampanjen. MFF ska vara er evigt tacksamma och PR-byråerna borde headhunta er.

Johan Dahlin (NY)
Lika konstant som jordens rotation runt solen. Räddar i slutändan en poäng mot Norrköping med sin styrning i stolpen på övertid och blir tillsammans med Jonas Knudsen matchhjälte mot Mjällby. Mer eller mindre felfri under säsongsinledningen.

Bildgoogla ”trygghet” och njut av ett bildspel av Johan Dahlins vackra anlete och målvaktsspel.

Formen, spelet, poängen, avståndet upp, underprestationerna, sena poängförluster, oförmågan att skapa målchanser, mittbacksskadorna och den oerhörda saknaden efter att få se MFF på plats. Undertecknad saknade inte uppslag till listans sista, dystra punkt. Mycket är faktiskt rätt kasst nu, det måste vi tillåta oss att medge. 

Jag pallar inte välja enbart en punkt, alla får välja varsin och så hoppas vi att ni snart kan hotta era valda punkter i riktning åt närmaste nällor. 

Ingen har någonsin påstått att supporterskapet ska vara enkelt och samtidigt talat sanning, kom ihåg det.

Carl Angerborn2020-07-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?