Sex och Jävligt Offside - Serieledning!

Sex och Jävligt Offside - Serieledning!

En försenad lista är också en lista. Här kommer onsdagslistan på en torsdagskväll och det finns all anledning att vara positiv.

Serieledning (NY)
Jag och många med mig har nog tänkt som så att om Henrik Rydströms blåa gäng hänger med hyggligt i toppen fram till sommaruppehållet så finns det en bra chans för vår högkvalitativa och breda trupp att kunna spurta hem SM-guldet. Nu har vi redan gett oss själva en riktigt fin start och sett till att spelet så sakteliga ser bättre och bättre ut för varje match kanske vi inte bara har häng på toppen i sommar, vi kanske ÄR själva toppen.
Det är tidigt, jag vet, men serieledning tidigt gör att optimismen spirar och varför inte? Vi är Malmö FF och vi vinner ju oftare än någon annan.



Att vinna mot Blåvitt (NY)
Ja, som jag skrev i fredagskrönikan, det är speciellt att möta IFK Göteborg även om de inte är vad de har varit.
Sett till kamikazeinställningen hos Blåvittspelarna under måndagens första halvlek känner man samma sak i Göteborg. 
Mötena mellan dessa så merittyngda föreningar betyder något annat än när hajpade 08-lag mopsar upp sig och varje seger mot Blåvitt är extra skön. Att vinna ett klassikermöte och tillika gå upp i serieledning gjorde inte saken sämre. Den här veckan mår man gott.


Hugo Larsson (NY)
I en trio som bl a består av rutinerade klasspelare som Anders Christiansen och Sergio Peña skall det vara svårt att vara dominant.
I ett guldsatsande Malmö FF, rent generellt, skall det också vara svårt att vara dominant. Och är du endast arton år fyllda skall det i ovanstående sammanhang vara snudd på omöjligt att vara dominant!
Hugo Larsson skiter fullständigt i det jag jag just radade upp och är, helt enkelt, helt dominant.
Jag är golvad av denna otroliga yngling och så stolt och glad över att han finns i just vår förening.


Anton Tinnerholm (NY)
Jäklar i min lilla låda, vad Anton Tinnerholm brann under matchen mot Göteborg!
Han har sett hur fin ut som helst sedan han gjorde comeback i den himmelsblå tröjan, men som den kulturbärare han är förstod han värdet av klassikermötet och det var en ultrataggad högerback som släpptes lös på Gamla Ullevi. En makalös arbetsinsats kröntes av en briljant aktion inför segermålet från en tillfällig tia-position och vi är alla så jäkla glada att ha dig himma igen!


Skytteligaledaren (2)
Det är Isaac Kiese Thelin som är tungan på vågen för Malmö FF just nu och det är han som är skillnaden mellan ett fint spelande men uddlöst lag och ett lag som har full pott och leder serien.
Isaacs näsa för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle har varit magisk under den allsvenska inledningen och hans targetspel och rörelse i och runt boxen förstklassigt. Det är ynnest för Henrik Rydström och Isaacs lagkamrater att de har en sådan klassavslutare längst fram.


MFF Dam (NY)
Det till synes ostoppbara projektet att göra Malmö FF:s damlag till allsvenskt rullar på i oförtruten stil.
Töserna som vann sin premiär följde upp med att krossa stackars Örgryte så det sjöng om det i hemmapremiären och tränaren Maxim Khalil har fått precis den start han hoppats på. Det är en härlig resa att följa och förhopningsvis kan dam- och herrlaget ha en gemensam guldfest om några år.



Att följa kaoset i Helsingborgs IF är såklart lite smålustigt för en MFF:are och efter deras katastrofstart i Superettan fick såväl tränarparet Mattias Lindström och Alvaro Santos som Sveriges sämste sportchef, Andreas Granqvist, sparken.
Nu skall Stuart Baxter in och försöka få ordning på den rödblå röran, man fan tro´t att han lyckas.
Så långt kan man ju skratta, men skall jag vara helt ärlig tycker jag att det är lite trist ändå.
Som jag ser det kommer det att dröja väldigt många år innan vi får derbyn mot HIF igen och jag kommer att sakna det. Förutom att slå Blåvitt är det nog det trevligaste som finns att åka upp till Olympia och dominera på läktarna och åka hem med tre himmelsblå poäng.
Frågan är om det händer igen eller om HIF slutligen imploderar av sig själva efter många år av uselt ledarskap och bananrepubliksekonomi.
Den som lever får se, men för mig personligen känns det som att en trevlig krydda har försvunnit från vår allsvenska anrättning.

Pontus Kroon2023-04-20 20:46:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?