Sex och Jävligt Offside - Sex? Fan tro´t...
Sebbe, vårt ljus i mörkret.

Sex och Jävligt Offside - Sex? Fan tro´t...

Livet blev inte lättare för oss MFF-supportrar denna veckan heller. Sex positiva saker får man värka fram.

Sebastian Nanasi (NY)
Det är inte mycket som stämmer för MFF vare sig på eller utanför plan just nu, men en ung man kan man lita på, nämligen Sebastian Nanasi.
Sebbe är lika kreativ och hårt arbetande som innan och utan honom hade vi i dagsläget inte haft något offensivt hot alls.
Låt oss hoppas att vår "nye AC" kan blåsa liv även i sin omgivning, för i lagidrotten fotboll är tyvärr inte ensam stark.


Nytt norskt ankare (3)
Medan kräftgången fortsätter och alla mittfältare förutom nämnde Nanasi underpresterar i match efter match växer förväntningarna på Lasse Berg Johnsen. Kan han bli den som förlöser och länkar ihop laget likt Hugo Larsson gjorde under våren?
Kanske det, men samtidigt får man försöka tygla förhoppningarna. Lasse är bara en spelare och som en annan LBJ en gång sade, "There are no problems we cannot solve together, but very few we can solve by ourselves." så även om vår nye mittfältsstjärna behövs så är det laget tillsammans som måste lyfta.

Semester (NY)
Jag har bara två veckors sommarsemester i år och jag är mitt i den första av dem just nu. Det är inte optimalt väder för en man som älskar Österlens stränder och bad, men det är onekligen skönt att slippa passa tider ett par veckor och ta varje dag som den kommer.
Kunde nu bara MFF få ordning på spelet igen hade man kunnat koppla av ordentligt.


Ponne (NY)
Nej, det har inte varit en drömstart för Pontus Jansson i MFF-comebacken, men mot AIK tycker jag att Ponne stack ut positivt.
Lite mer inspelad i laget kändes Pontus mer som den ledare vi förväntar oss. Med starka brytningar, ett tryggare positionsspel och även som ett vapen vi saknat på offensiva fasta gör Ponne skillnad och även om den första tiden får klassas som en smula trevande känns det som att han är på väg att varva upp. I söndags var han endast centimeter från att bli matchhjälte, snart blir han det på riktigt.


Återkomster (NY)
Derek Cornelius var tillbaka på bänken mot AIK, Joseph Ceesay är åter i full träning och Otto Rosengren har klarat av sin avstängning. 
Truppen blir starkare igen efter en trist tid med många bra spelare borta. Lägger vi till att mittfältspresidenten LBJ snart gör debut så ser det allt ljusare ut. MFF behöver verkligen spetsas till igen innan Elfsborg skapar ett allt för stort glapp i tabellen.


The only way is up (NY)
De tre senaste matcherna har varit rätt sorgliga att skåda men min tilltro till våra spelare är ändå såpass stor att jag tror att de kommer att rycka upp sig nu. Vi vet att många har en klart högre nivå än det de har visat på sistone och t ex Sergio Peña och Isaac Kiese Thelin har flera växlar till att lägga i. Jag tror vi har nått botten och att det vi tar oss upp igen nu.Så måste det bara vara.


Jag ägnade min måndagstext åt huliganismen vi tvingades bevittna på Friends i söndags och jag tänker inte upprepa mig alltför mycket här.
Att den infantila idiotin från talrika element i både AIK-klacken och MFF-klacken platsar på veckans offsideplats är dock lika säkert som att solen går upp i morgon. Hoppas verkligen att något görs för att få bort dessa våldsdyrkande, lättkränkta sandlådefjantar från läktarna framöver.
Ni tillför verkligen inte någonting.

Pontus Kroon2023-07-26 19:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?