Sex och jävligt offside: Snart smäller det!

Sex och jävligt offside: Snart smäller det!

Nedräkningen är snart över och Allsvenskan sparkar igång.

Premiärvecka ! (NY) 
Årets mest mest efterlängtade men kanske också längsta vecka är här. Man läser och lyssnar på allt man kommer över, plitar ner olika tips och fantasylag. Längtan och tro på en guldsäsong blandas med tvivel. Tänk vad mycket tråkigare den här tiden på året hade varit om man var ointresserad av Allsvensk fotboll.



Tillfrisknanden (NY)
Helt ny är kanske inte den här punkten då Ola Toivonens match mot Öster fanns med på listan redan förra veckan. Men under veckan har det också dykt upp rapporter om att Lewicki är tillbaka i full träning med laget och att Knudsen är med i fler och fler moment. Känns just nu som att alla tre kan bidra redan under våren. Jag tittade på en liten video med alla IKT:s mål från hans förra session här och blev lite förvånad att så många av dem kom efter Knudsens långa inkast.


 Isaac Kiese Thelin (2) 
Okej det har inte varit några matcher sedan förra veckan men jag har ändå kvar IKT på listan. AIK har fortfarande inte klart med en Guidetti som knappt spelat fotboll sedan corona blev något i allas medvetande och Djurgården vet inte riktigt hur de ska använda Edvardsen. Då känns det så skönt att ha Isaac på plats. En spelare som kan staden, klubben och stora delar av sina medspelare direkt när han sätter fötterna på träningsplanen. Det fanns inga tvivel på att sätta in honom från start i cupsemifinalen och han levererade direkt.


Milos (NY)
Det har gått bra sportsligt så här långt. Säker seger i cupgruppen och sedan avancemang mot AIK och Djurgården. Det taktiska draget att ta in en tredje mittback mot DIF stängde matchen. Men det är inte bara därför han finns med på listan. Jag besökte Supporterhusets intervju med Milos och det var riktigt kul. Intervjuaren ställde kanske bara runt tio frågor och ändå klockade eventet in på drygt 90 minuter. Han var rolig och orädd att säga vad han tycker och tänker. Kan sådant eventuellt ställa till problem vid något tillfälle? Kanske. Men vi kommer med all säkerhet att få mer information om laget, vad som är bra och dåligt, och vi kommer att dra på smilbanden vid många presskonferenser. 

Supporterhuset (NY)
Här kan Himmelriket möjligtvis vara lite partiska då Supporterhuset hjälper oss att distribuera våra kalendrar. Men vilket jobb de gör! Själv har jag varit där tre gånger på kort tid. Den redan nämnda intervjun med Milos samt en intervju med Lasse Granqvist och en kväll om samlande, med MFF i fokus. Dessutom så är säsongens bästa mat korvarna i cupen. Sen kan man till sist vara säker på att det tillverkats ett antal vackra flaggor i källaren inför den nya säsongen.


Fotbollspoddar (NY)
Då jag är arbetssökande, känner att jag behöver tappa något kilon samt verkligen behöver höra allt om Allsvenskan under premiärveckan så har det blivit en hel del promenerande. På dessa promenader så har det blivit väldigt mycket fotbolspoddar. Det har blivit MFF poddar som "Radio 1910" och "Hallå där nere". Den senare av dessa har förutom nyheter ett avsnitt där Staffan Tapper tar ut sin alla tiders MFF-elva. Finns några överraskningar där. Har lyssnat på mer allmänna Allsvenska poddar som "Allsvenskan - enligt Jonas och Irma", "TuttoSvenskan, "Studio Allsvenskan" och "Ljugarbänken". Vissa blir man förbannad på för att de inte pratar om MFF eller är ute och reser i sina analyser. Vissa blir man positivt överraskad av. Ljugarbänkens genomgång av MFF och de andra lagen med Hysen och Wernbloom är riktigt rolig.


En av de nämnda poddarna "Studio Allsvenskan" och dess programledare har i podden och på sociala medier gått hårt åt VM i Qatar och Allsvenska spelare som tillbringar sin ledighet i landet. Gott så! Därför känns det mycket märkligt när de nu fått in en ny sponsor - Qatar Airways. Hur tänkte man? Skulle lyssnarna ha glömt allt de tidigare sagt? För att gräva sitt eget hål ännu djupare har man inte svarat på kritiken utan blockat de som kritiserat. 


                                                                                                                                                                                                    

Peter Lind2022-03-30 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?