Sex och Jävligt Offside - Stora matcher väntar
Fortsätter Botheim att måla?

Sex och Jävligt Offside - Stora matcher väntar

Europa League-match mot Olympiakos på torsdag och potentiell guldmatch mot IFK Göteborg på måndag, det blir en spännande vecka.

Guldchansen (4)
För andra veckan i rad har vi guldchans på listan.
Efter debaclet uppe i Västerås finns nu chansen på måndag i stället. Jag skall inte ljuga, jag hade gärna haft det avklarat i lördags, men nu är det som det är och rent estetiskt är det onekligen lite tjusigare att säkra guldet hemma på ett fullsatt Stadion i elljusbelyst höstmörker mot ärkerivalen IFK Göteborg.
Guldchansen lever i högsta grad och den är vår att gripa.

Erik Botheim (NY)
Vår norske gullgutt hittade formen i Azerbadjan och följde upp med att göra det enda MFF-målet i Västerås, då han påpassligt rakade in en retur.
Det är härligt att se att det åter stämmer för den karismatiske norrmannen och det skulle ju verkligen inte vara en skräll om det till slut bli Botheim som skjuter hem guldet till Malmö. Innan dess får han gärna sänka Olympiakos, förstås.


Europa League (5)
Även EL fanns med på förra veckans lista, då i kraft av vår starka insats mot Qarabag i Baku.
Nu ser vi fram emot en kraftmätning mot Olympiakos från Aten och det känns som en väldigt oviss match att tippa.
Olympiakos ligger fyra i grekiska ligan efter åtta omgångar, två poäng bakom våra vänner PAOK som ligger tvåa bakom Aris i toppen.
Det är alltså ett lag i paritet med PAOK, men också ett lag ,som till skillnad från sina landsmän från Thessaloniki då, är igång med ligaspelet nu.
Räkna med en riktigt tuff drabbning.

Hugo Bolin (4)
Det var inte många spelare man vill applådera i lördags efter det oavgjorda resultatet i Västerås, men jag tyckte faktiskt att Hugo Bolin gjorde en bra match.
Han låg bakom Erik Botheims mål efter en patenterad vändning inåt och ett curlat skott, men även i övrigt var unge Bolin aktiv och kreativ på ett sätt som lagkamraterna saknade. Det är verkligen en härlig säsong han gör vår unge Boråspåg.


Ekonomin (NY)
En sån här vecka då senaste matchen gick dåligt och det inte har hänt så mycket spännande i övrigt tröstar jag mig gärna med lite tankar på Malmö FF:s växande ekonomi. Förra året redovisade vi ett eget kapital på över 700 miljoner kronor och efter försäljningarna av Sebastian Nanasi och Derek Cornelius i år tillsammans med intäkterna från Europaspelet blir det väldigt intressant att se var vi landar efter denna säsongen.
De sportsliga resultaten går ju oftast hand i hand med de ekonomiska, så det är ganska skönt att se hur vi, trots (eller tack vare) ganska stora satsningar, fortsätter att göra starka bokslut.

Ingen baksmälla (NY)
Malmö FF:s damer fick som bekant fira avancemang till allsvenskan härom veckan efter att ha slagit Örebro borta.
Töserna visade ingen synbar baksmälla i matchen därpå mot IK Uppsala, utan man vann även där och nu stormar laget mot serieseger.
Det har sagts många gånger de senaste veckorna och det tål att sägas igen, det är en oerhört imponerande resa vårt damlag har gjort under fem säsonger.


Det går ju inte att komma runt att det blev ett litet fiasko i lördags när överlägsna serieledaren Malmö FF endast lyckades ta en poäng mot jumbon Västerås.
Tillika hade vi hjälp av en välvillig domare som borde ha delat ut åtminstone en straff till västmanlänningarna.
Nej, det var en trist upplevelse för oss som tittade på och givetvis värst för de runt fyratusen himmelsblåa hjältar och hjältinnor som tagit sig till Västerås för att sjunga hem ett guld.
Nåja, vi kom inte direkt längre från titeln, snarare närmare, så det är bara att hoppas på bättre fokus från Rydström pågar på måndag.

Pontus Kroon2024-10-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????