Sex och Jävligt Offside - The Flying Canadian
The Flying Canadian!

Sex och Jävligt Offside - The Flying Canadian

Listan toppas så klart av söndagens store hjälte, Derek Cornelius.

Derek Cornelius (NY)
Såklart toppar vår cuphjälte Derek Cornelius listan den här soliga onsdagen.
Med en språngnick i Martin Dahlin-klass avgjorde kanadensaren matchen mot Degerfors och gav Malmö FF chansen att fortsätta resan mot den sextonde cuptiteln och Europa. Vårt nyförvärv har redan övertygat oss om sina defensiva kvaliteter, men finns det även denna offensiva spets att plocka fram kommer "The Flying Canadian" bli en stor favorit på Stadion framöver.


Segrar (4)
Det blev tajt och dramatiskt, men jobbet gjordes och MFF vann igen som det heter i sången.
Matchen var säsongens viktigaste och kanske spelade nerverna våra spelare ett spratt, men till sist tog vi oss samman och lyckades avgöra. Det är kanske den viktigaste egenskapen ett lag kan ha. Att kunna avgöra även en dag då det ser trögt ut. Nu väntar en tuff match mot Djurgården på Tele2, det blir intressant att se om denna punkt finns med även efter den drabbningen.


 Isaac Kiese Thelin (2)
Jag klagar över att vi har en tunn forwardsbesättning och att Isaac gör för få mål men mot Degerfors visade han rutin och kyla, då han precis som mot Skövde, lugnt tog ner bollen och placerade in kvitteringen. Isaac gör dessutom ett stort jobb förutom själva målskyttet, så förstå mig rätt när jag tigger om en forwardsvärvning, IKT skall inte bort, men han behöver sällskap.



Lyckan (NY)
Det är något viss med de där galna målen som avgör riktigt viktiga matcher på övertid.
Det är de stunderna man saknar under försäsongen och den euforin som gör supporterskapet till något extraordinärt. När Derek Cornelius gjorde sitt perfekt tajmade dyk framför Degens mål och styrde ner 2-1 i bortre exploderade IP på ett sätt vi har saknat ett tag. Måtte vi få mer av den lyckan framöver.

Utmaningar (NY)
Många suckade nog tungt då lotten för cupens kvartsfinal föll på Djurgården. Tillika på Tele2:s plast.
Faktum är att jag ser fram emot det. Det skall bli kul att möta ett framåtlutat topplag som i stället för att parkera bussen går mot strupen inför sina hemmasupportrar. Det är den här typen av matcher vi skall hantera och vinna om Henrik Rydströms MFF skall vara något att ha och det är lika bra att vi sätter tonen redan nu. Det är dags att på allvar tvätta bort förra årets förlorarstämpel och börja ta kommandot.


Nu är det allvar (Ny)
Kvartsfinal i cupen och förhoppningsvis, semifinal och final. Allsvenskan väntar i kulissen.
Det är slut på lek och experimenterande, det finns bara måstematcher nu och jag älskar det. Säsongen har helt enkelt börjat och Malmö FF har tuffa men härliga uppgifter framför sig och det känns som att vi är hyggligt på banan om vi bara får lite mer effektivitet framåt. Nu kör vi så det ryker!



Jag vet inte hur det gick för de personer som skadades vid segerfirandet i söndags, men det är en smolk i bägaren att det hände.
Malmö FF;s matcharrangemang skall vara säkra och trygga upplevelser där man kan leva ut glädje och känslor utan risk för att skada sig.
Jag hoppas att de skadade repar sig och att man från MFF:s sida ser till att våra läktare, även på provisoriska IP, säkras upp framöver.

Pontus Kroon2023-03-08 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?