Sex och Jävligt offside: Tre poäng och irritation
Nedtagaren och hans kamrater.

Sex och Jävligt offside: Tre poäng och irritation

Seger i förrgår. Det vänder och vrider veckans lista på.


Johan Dahlin (NY)
Enligt statistiken på svenskfotboll.se hade Sirius tio avslut på mål i förrgår. Det är ju för många, såklart. Men bara ett av dem gick in, vilket innebär en räddningsprocent på 90 för Johan Dahlin. Om inte den beräkningen stökas till av att det där skottet som Pontus Jansson skallade bort också räknas som avslut på mål? Nåja. Statistik oaktat, Johan Dahlin var bra. Utstrålade lugn och trygghet. Välbehövligt i en match som i övrigt innehöll en hel del stirrighet.


Vinst (NY)
Sannerligen inte en trepoängare utan skönhetsfläckar – men en trepoängare. Det måste vara det viktigaste just nu. Och tre mål framåt, efter två mållösa matcher. Skummade forumet här bredvid och konstaterade att spelet får en hel del kritik. Berättigat. Tycker dock att de inlägg som framhåller våra båda toppkonkurrenter som ofelbara vinstmaskiner är lite svårare att förstå. Ta Häckens försvarsspel mot Göteborg häromdan, till exempel. Här togs begreppet ”passivt” till oanade höjder. Och highlightsen från Elfsborg-Norrköping visar näppeligen upp ett omutligt Boråsförsvar, utan snarare en störtflod av brända Peking-jättechanser.

Okej. Jag överdriver lite. Men poängen är att det inte bara är Malmö FF som svajar. Så summa summarum: jag gissar att den här toppstriden fortsätter att vara jämn och svängig ett tag till.

Arg ändå (NY)
Han log och såg glad ut, och nånstans var han säkert också det. Eller skulle snart bli. Men Henrik Rydström uttryckte också stor irritation över att motståndare bjöds in, fegt spel och att ’man hoppas att någon annan ska lösa det’ i efter-match-intervjun. Och det är väl bra att vår tränare ser bortom poängen. Som just nu, sammanlagt, summeras till 45. Det är en mindre än på hela säsongen ifjol.


Oliver Berg (2)
Första allsvenska starten (han var med i cupen förra veckan också) för vår numera 30-årige norrman. Och det gick rätt så bra. Ett mål av se-till-att-vara-i-straffområdet-så-dyker-chanser-upp-karaktär. Initiativrik och rörlig. Huruvida han verkligen blir ”tungan på vågen i höst”, som Pontus Kroon uttryckte det i förra veckans lista, återstår att se. Men lovande har det i alla fall börjat.


Cupen (5)
I förra veckans cupmatch mot Smedby AIS såg det rent spelmässigt ännu trögare ut än i förrgår. Men! De där cupmatcherna mot motstånd från lägre divisioner lever ofta sitt eget mycket märkliga liv. Det enda som betyder nåt är att ändå, till sist, stå där som segrare. Och det gjorde vi, vilket innebär att vi även kommande vårvinter kan se fram emot ett par härliga, säsongsinledande frusna-tår-matcher på Gamla IP.


Nanasis nedtagning (NY)
Sebastian Nanasi gjorde ingen stormatch i förrgår. Det var nog en av hans sämre insatser i år. Samtidigt – enda gången jag mmm:ade till där i soffan, ungefär som man gör när man äter en riktigt god chokladpralin, var när han bjöd på några sekunders utsökt briljans. Vi hade just passerat 89-minutersstrecket, Pontus Jansson rensade upp bollen högt i luften, och när den damp ner på mittplan stod Sebastian Nanasi där. Och tog ner den med en yttersida, vände i samma rörelse, bort från försvararen, och skickade fram ännu en yttersida mot en nästan fri Stefano Vecchia. Som just var inbytt och inte riktigt fick ordning på touch eller boll. Men den där nedtagningen/vändningen ... jodå. Som sagt. Mmm.

Här borde kanske Siriusspelaren Daniel Stensson vara med? För att han erkände att han fejkade känning för att få till ett taktiskt avbrott? Men jag vet inte, jag. Egentligen var han ju bara ärlig och satte ord på något som alla vet och de flesta spelare gör. Vi får väl se om det så småningom kommer till någon regeländring för att få bukt med detta ofog, eller om lösningen bara fortsätter att vara fler tilläggsminuter.

Nej, då stör det mig mer att Derek Cornelius tog en varning som gör att han är avstängd mot det pånyttfödda (?) IFK Göteborg. Just nu skiljer det 167 poäng i maratontabellen. Vi vill inte att de knappar in. Eller ens klarar att hålla avståndet oförändrat.

Henrik Zackrisson2023-08-30 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?