Sex och Jävligt offside: Undanstädning
Han hittar hörnet.

Sex och Jävligt offside: Undanstädning

Storseger mot division 2-motstånd innebär att utgångsläget för avancemang till kvartsfinal i cupen är gott. Mycket gott, till och med. Det gillar listan.

Cuppaläget (NY)
Bäst hittills av alla 32 lagen i cupgruppspelet? Det är vi, det. Full pott och 10-0 i målskillnad klås av ingen. Utgångsläget inför söndagens avslutande gruppspelsmatch är alltså finfint. Inget ont om Varberg, men de ser knappast starkare ut än ifjol. Och då var de ändå inte oslagbara då. Och vi spelar hemma. Borde jag dra upp det där om att oavgjort räcker och att vi till och med kan klara oss vidare på en knapp förlust, bara inte Öster vräker in mål mot Luleå? Nej, det tycks mig onödigt. För det här ska vi bara vinna. Och därmed se till att som en av de fyra bästa gruppspelsvinnarna få hemmaplansfördel i kvarten.


Visa klass(killnad) (NY)
Luleå mötte vi så här års även ifjol. Då blev det uddamålsseger efter ett sent mål av Sebastian Nanasi. Även cupkvalmatchen mot Smedby i augusti var ett sånt där arketypiskt exempel på en halvt oförklarligt seg insats mot ett på pappret väldigt mycket sämre lag. Jag ser det därför som ett gott tecken att laget i år åkte upp till inomhushallen i norr och avfärdade sitt division 2-motstånd utan vidare prut eller pardon.


Ungdomar (NY)
Laget som tog sig an Luleå var till sex elftedelar detsamma som startade i 2-0-förlusten mot Falkenberg häromveckan. Det kanske man borde oroat sig över, men om man gjort det hade man gjort det i onödan. Helt rätt match för, exempelvis, Makolli och Zätterström att spela tävling i, festligt att Adrian Skogmar fick göra mål, och glädjande att Sebastian Jörgensen även han fick knalla in en boll (även om han i en strikt fotbollskontext nog egentligen är lite för gammal för att kvala in under rubriken ’ungdom’).


Sebastian Nanasi (NY)
För det första: visst är det härligt att han är kvar? Jag hade nog trott att nån klubb neråt kontinenten till skulle locka honom till sig den här vintern. Men nu kan han fortsätta få flyta runt och briljera med eleganta lösningar och intelligenta instick på svenska planer en vår till. Minst.

Vecchias hörna (NY)
Han fick bara runt en kvart i lördags, men det innebar i alla fall tillräckligt många minuter för ett mål. Slumpen, eller närmare bestämt Luleåslarv, såg till att bollen nådde Stefano Vecchia. Men sen såg allt ut som det brukar (den som missat highlights från matchen kan nog ändå gissa var nånstans bollen satt). Jodå, in med bollen lågt nere i målvaktens vänstra hörn, skruvat tätt intill stolpen. Självklart. Med andra ord: det ställe dit nästan alla Stefano Vecchia-skott, med precisionen hos målsökande missiler, söker sig. Fattar inte riktigt hur han bär sig åt. Men han får gärna fortsätta.
 
Årsmöte (NY)
Häromdagen dök årets medlemskort upp (i alla fall hos mig), och på fredag är det årsmöte. Formen på detta evenemang innebär att varje del kanske inte alltid är sådär superunderhållande. Men det brukar sannerligen vara värt att bevista ändå. Om inte annat ger det en en känsla av att vara del av nåt större.



Det ska erkännas: jag är den sortens människa som brukade gnälla över att det låg för många olika fjärrkontroller på vardagsrumsbordet. Jag tror att det är samma tankemönster och -princip som också får mig att gnälla över det jag nu tänker gnälla över - nämligen detta: I lördags förmiddag kunde jag nöjt konstatera att Luleå-MFF-matchen fanns med som en liten ruta när jag klickade in mig under sport-sektionen på Discovery+ (som jag ju betalar en ohemult hög månadskostnad för att ha tillgång till) på min ipad. Ah, tänkte jag. Så bra. Nån har lyckats samordna bland alla avtal så att matchen är tillgänglig även här. Så här i efterhand inser jag att detta var en orimligt naiv och oinsatt tanke som på det tydligaste av sätt visar hur långt ifrån samtidspulsen mina fingrar befinner sig. För när det väl var dags för matchstart visade det sig, som såklart ALLA redan vet och visste, att det krävdes ett uppgraderat TV4 Play-abonnemang för att titta. Så vad vill jag ha sagt? Förmodligen det här: jag klarar inte av att navigera alla dessa kanaler och så kallade "plattformar". Jag känner mig lika bortkollrad av dem som jag gjorde av hemmets lilla fjärrkontrollsbukett.

Jaja. På söndag slipper jag detta predikament, för då blir det live-fotboll. Och Allsvenskan är väl i alla fall kvar på Discovery+. Hoppas jag.

Henrik Zackrisson2024-02-28 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?