Sex och Jävligt Offside - Vi älskar dig, AC
Vår Kapten.

Sex och Jävligt Offside - Vi älskar dig, AC

En tung vecka har passerat, för Malmö FF gäller det att på något sätt kämpa sig vidare. Tillsammans.

Anders Christiansen (NY)
Ingen har betytt mer för MFF på plan efter att Marcus Rosenberg lämnade över kaptensbindeln 2019, och få spelare har under 2000-talet varit så dominanta i  allsvenskan som AC varit under större delen av sin tid i föreningen. Det är en ynnest att få ha en så skicklig spelare och så stark personlighet i vårt lag och så länge det finns hopp om att vår kapten åter drar på sig tröja nummer tio och bindeln så väljer jag att tro på att det kommer att hända.
Under tiden stöttar vi vår härförare med all den kärlek MFF-familjen kan uppbåda.


Hugo Larsson (NY)
Om två omgångar lämnar vår unge mittfältsgeneral oss för spel i Bundesliga och Eintracht Frankfurt.
Övergångssumman skrevs upp och sedan ner, men vad jag förstår blir han den dyraste spelaren att lämna allsvenskan och det känns både rimligt och logiskt. Var man imponerad av ynglingens framfart i fjol har man fullständigt tappat hakan över hans insatser, omgång efter omgång, i år.
Tack för allt Hugo, ta världen med storm och kom hem till oss när tiden är mogen.

Stjärnsmällen (NY)
Varje guldlag måste åka på en snyting förr eller senare och jag väljer att tro att lusingen i Borås mot formtoppade Elfsborg var vårens bottennapp.
Efter en fantastisk vårsäsong i övrigt kan det vara nyttigt att komma ner på jorden en stund och inse att man inte är världsmästare riktigt ännu, det är en hel massa jobb kvar att göra. Jag hoppas och tror att Henrik Rydström kan vända tremålsförlusten i Knalleland till något positivt och att vårt lag åter är på vinnarspåret redan mot Degerfors.


Daniel Andersson (NY)
Vår sportchef kommer av olika skäl få göra skäl för lönen i sommar och i kölvattnet av Hugo-affären har han redan aviserat att det kan bli en del aktivitet under transferfönstret. Sett till den turbulens som truppen nu hamnat i efter AC:s sjukskrivning känns det skönt att Ninja-Danne är tillbaka vid rodret fullt ut. Låt oss hoppas att han har någon liten bomb i bakfickan.


Möjligheter (NY)
Att två av allsvenskans bästa centrala mittfältare försvinner ur MFF:s startelva nästan samtidigt är en rysare för oss supportrar, men givetvis en fantastisk möjlighet för de i truppen som finns bakom. Nu är det bara för Zeidan, Siby, Lewicki och de andra centrala pjäserna i MFF-truppen att ta för sig och visa att de har vad som krävs. Tillika finns det ett par tre ytterspelare i Nanasi, Rieks och Vecchia som absolut kan spela i en offensiv central roll. Möjligheterna, redan innan värvningar, är hyfsat många.


MFF Dam (NY)
Medan herrlaget har haft en kämpig vecka rullar Maxim Khalils segermaskin vidare såväl i serien som i cupen.
Det känns inte längesedan vår damsektion återuppstod och då kändes elitfotbollen rätt avlägsen. Nu leder man Division Ett Södra överlägset efter att ha vunnit de inledande åtta matcherna och det hägrande målet på sikt, Allsvenskan, känns som en helt logisk destination.
Fantastiskt jobbat, alla inblandade!

Vår Kapten är givetvis på listans förstaplats som den himmelsblå hjälte han är.
Ändå är det sorgen över hans (förhoppningsvis temporärt) avbrutna karriär och oron för hans välbefinnande, det som får definiera vår offsidepunkt idag. Anders Christiansen är förutom en briljant spelare också en man med känslorna utanpå, tydlig i sin glädje och sin frustration, och det är inte svårt att föreställa sig hur den här situationen påverkar honom.
Det gör ont i alla oss som älskar AC och jag tror vi alla lite till mans hade velat berätta för honom hur mycket han betyder för föreningen och oss supportrar.
Samtidigt är jag outsägligt tacksam att inget värre drabbade Anders innan han hamnade under vård och med den trösten går vi vidare. Tillsammans.

Pontus Kroon2023-06-01 11:27:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?