Sex och Jävligt Offside: Vinst i årspremiären!
Taha Ali imponerade mot Randers.

Sex och Jävligt Offside: Vinst i årspremiären!

Att starta året med en seger är alltid kul, vilket syns på veckans lista.

Seger (NY)
Det var lite trevande och ojämnt, gästande Randers hade en boll i ribban och Johan Dahlin fick visa att han mycket väl kan vara förstemålvakt en säsong till, men till syvende och sist vann MFF sin årspremiär ganska rättvist med 2-0. Viktigt? Inte jätte. Kul? Väldigt. I Malmö vill man alltid vinna och då är det lika bra att börja med det direkt. Fortsätt gärna på den inslagna vägen!


Kreativ trio (NY)
Taha Ali såg pigg ut i första halvlek mot Randers och visade gott omdöme när han värderade mellan att dribbla eller passa. Faktum är att jag personligen känner mig rätt skeptisk till den värvningen, men i fredags kom mina farhågor på skam då Ali var riktigt bra. I andra halvlek kom Sebastian Nanasi och Patriot Sejdiu in och var likaledes kreativa, rappa och smarta i sitt spel. Det bådar gott och det ser ut som om den trion med sin kreativitet och fantasi kan ställa till det för många allsvenska försvar i år.


Match igen (NY)
På fredag klockan 15.00 är det åter match på IP, även denna gång mot bra danskt motstånd i form av FC Nordsjälland.
Det var väldigt kul att se förra matchen mot Randers och ännu roligare blir det nu när vi förhoppningsvis har spelat ihop oss lite till och nött på lite fler detaljer.
Trots att det bara handlar om träningsmatcher upplever jag att jag känner mig väldigt exalterad över att se Henrik Rydströms Malmö FF ta form. Det känns på något sätt som att vi ömsar skinn efter den plågsamma fjolårssäsongen.


Mattias Svanberg (NY)
Den forne MFF-talangen Mattias Svanberg är nuförtiden ett fullfjädrat Bundesligaproffs och när hans Wolfsburg krossade Hertha Berlin borta med 0-5 gjorde han ett mål, fixade en straff som resulterade i mål och dessutom spelade han fram till två mål. En ren succékväll för vår påg alltså!
Det är härligt att följa Mattias framfart i Europa och det känns som att han börjar ta det där sista klivet mot ett kontrakt i någon riktig storklubb. Lycka till Mattias och kom hem och ge oss några år i allsvenskan innan du lägger skorna på hyllan.


Busanello (NY)
MFF har köpt en brasiliansk vänsterback och förutom att han tycks ha gjort det bra i ukrainska Dnipro så vet i alla fall inte jag så mycket om honom.
Vad jag däremot känner mig rätt säker på är att MFF behövde förstärka på den positionen och det blir spännande att se om vår nye brasse kommer upp i de höjder hans landsman och vänsterbackskollega Ricardinho gjorde för en handfull år sedan. Vi säger varmt välkommen till Busanello som under tisdagen gjorde sin första MFF-träning, insvept i halsduk och mössa till skydd mot den malmöitiska råkalla januarikylan.

Empati och kärlek (NY)
Efter viss tvekan skrev jag i fredags en mycket personlig krönika om mig och min mor som även innehöll en del sorgliga saker relaterade till hennes cancer.
Responsen på krönikan har varit överväldigande och det är oerhört värmande för mig och inte minst för min mamma att så många människaor har uttryckt stöd, kärlek och sympati. Ibland glömmer man hur mycket värme och godhet det finns hos oss alla och det är väldigt fint att påminnas om det.


Jag må vara överdrivet orolig, men att Anders Christiansen missade matchen mot Randers och inte kunde fullfölja tisdagens träning tär lite på mina nerver.
Efter AC:s skadeproblem förra och förrförra säsongen hoppas jag innerligt på en fräsch och pånyttfödd kapten under Henrik Rydströms vingar och jag får begynnande magsår när han redan nu har diffusa problem efter någon "smäll". Återigen, jag kan vara överkänslig, men offsideplatsen vigs denna vecka åt min AC-oro.

Pontus Kroon2023-01-25 12:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?