Silly Season 2011/2012

Efter en säsong vi snabbt vill glömma, så blir denna vinters Silly Season kanske intressantare än på mycket länge. Vilka spelare kommer, Vilka får lämna laget. Här nedan ska vi försöka hålla er uppdaterade om läget.

I år jobbar Hammarby efter en modell där A-lagstruppen består av 18 utespelare och sex unga spelare med så kallade lärlingskontrakt. Därtill tre målvakter varav en med lärlingskontrakt. Spelarna med lärlingskontrakt blir själva stommen i U21-laget. Det kan tilläggas att det också kan bli 20 utespelare och fyra unga spelare.

Nu är det också klart att Boo FF tar över HTFFs plats i division 2. Därmed inleds också ett samarbete mellan Hammarby och Boo FF. 

Senaste uppdateringar i rött.
 
KLARA SPELARE IN:

Daniel Theorin, B, Gefle IF
Blev Bajens första nyförvärv inför kommande säsong. Theorin har skrivit på för 3 år och kommer närmast från Gefle IF.

Christophe Lallet, MF, Degerfors IF
Från Degerfors värvades den 9/11 Lallet som spelade i Hammarby som junior. Han är yttermittfältare och har skrivit ett kontrakt på fyra år, varav Hammarby har ensidig optionsrätt på år 3 och 4.

Adis "Baggio" Hušidic, MF, Chicago Fire
Baggio kommer närmast från USA och Chicago. Efter säsongen 2011 valde dock klubben att inte förnya det utgående kontraktet. Baggio klev då in i USA:s Re-entry draft. Där blev han vald av Colorado. Detta tyder alltså på att vi har fått en splare, som lika gärna kunnat spelat i MLS nästa säsong. En liga som klassas högre än Allsvenskan. Läs mer om Baggio HÄR

Billy Berntsson, HB, Kilmarnock FC
Den 28-åriga högerbacken Billy Berntsson ansluter på ett 2+1-års kontrakt. Han kommer från spel närmast i skotska ligan, innan dess spelade han i Sundsvall men har också en sejour i danska Herfölge och Falkenberg bakom sig. Moderklubben är MFF och Grauers beskriver Berntsson som en spelskicklig och dynamisk ytterback.  

Billy Schuler, F, North Carolina
Amerikansk supertalang som enligt Expressen är klar för spel Hammarby. 21-åringen är slutrankad på en fin fjärdeplats inför MLS-draften, men tackar nu nej till ett Generation Adidas-kontrakt för spel i Bajen. Billy har skrivit på för 2+1 enligt Hammarby fotboll. Länk här.

KLARA TRÄNARE:

Gregg Berhalter, tidigare spelare i LA Galaxy
Nu har Bajen Äntligen gjort klart med en ny tränare! Gregg Berhalter är mannen som ska leda Hammarby framöver. En amerikansk hårding med meriter som spelare, från såväl England som Tyskland.  Hans sista uppdrag var som spelande assisterandetränare, och Bruce Arenas högra hand, i LA Galaxy.  Han är en riktig lederare och har varit kapten i de flesta av sina lag. Roger Sandberg kommer att assistera Gregg och därmed bli den sista pusselbiten i tränartrojkan. Läs mer HÄR

FÖRLÄNGDA KONTRAKT:

Sebastian Bojassen
Hammarby har förlängt Sebastian Bojassens kontrakt över nästa säsong. Sebastian är en mittfältsspelare med stort hjärta och som för alltid gjort sig en plats hos oss supportrar med det viktiga målet förra året i Ängelholm. Sebastian själv tycker att målet var underbart men inget han kan leva på längre. Läs mer om Sebastian här

Sinan Ayranci
Sinan ska vara en av få spelare som finns i Hammarbys trupp idag, som man vill bygga laget kring, och nu är det klart! Han stannar i bajen till 2015. Läs mer HÄR.

Luca Sciacca
Har fått det första lärlingskontraktet. Läs mer HÄR.

Fredrik Forsberg
Lillebror Forsberg får ett lärlingskontrakt i år, precis som förra året. Läs mer HÄR.

Robin Tranberg
Kommer fortsätta spela i Hammarby, även nästa år, med ett såkallat lärlingskontrakt.

Nicklas Lindqvist
Skriver på ett tvåårigt lärlingskotrakt med en förlängning beroende på Nicklas prestation. Läs mer
HÄR.

Kevin Angleborn
Har skrivit på ett tvåårigt lärlingskontrakt med klubben. Läs mer
HÄR.

RYKTEN SPELARE IN:

Hammarbys sportchef Gustav Grauers, säger till expressen att man tittar på att förstärka på alla positioner förutom målvakts och vänsterbackssidan. Läs mer HÄR. 
Nu när Rami Shaaban fått en ny roll i Hammarby, är det dock oklart om Hammarby tittar på förstärkringar på målvaktssidan. 


Petter Andersson, MF, Groningen 
Ljusvattnes Henry kan vara påväg tillbaka till Bajen! I alla fall om  man ska tro på ryktena. Sportchef Gustav Grauers lugnade dock ner spekulationerna  om en eventuell övergång i BaraBajens  vebbradioprogram "eftersnack". Dock så ska man komma ihåg att allt kan hända i Silly tider. 

Dalil Benyahia, YMF, BP/kontraktslös
Han spelade förra säsongen i BP men fick inget nytt kontrakt. Är nu på provspel i Hammarby. 


Max von Schlebrugge, B, Bröndby
Har hunnit med att bli 34 år och kommer, enligt expressen, att lämna Danmark och Bröndby vid årsskiftet. Det ska enlgt hans agent, inte vara aktuellt att lägga av. Max agent säger också att han har en stående invitation från Hammarby. Detta och mycket mer kan du läsa  HÄR och HÄR.
Det senaste finns att läsa HÄR.

Kamani Hill
En amerikan som provspelade med Hammarby i November. Han har tidigare spelat i Wolfsburg i Tyskland. Mer fakta finns
HÄR. Se också en intervjun med kamani HÄR.

Mikael Rynell
En tidigare bajen junior, som förra säsongen spelat för danska Veijle. Läs mer
HÄR

Jeff Scanella
En spelare som är aktuell för Hammarby är Sporting Kansas City:s mittfältare Jeff Scanella. Han är nu på provspel med klubben. Läs mer HÄR.


John Junior, F, Syrianska IF Kerburan
Enligt Expressen är Hammarby ute efter anfallstalangen John Junior. Läs mer HÄR. Har provtränat med AIK, som dock inte erbjöd honom ett kontrakt.

Kamal Mustafa, MF, IFK Göteborg
Mittfältaren ska ha blivit kontaktad av Hammarby, men också av Assyriska  Läs mer HÄR.

Lolo Chanko MF, Ålborg
Har öppnat för spel i Hammarby, Syrianska är dock förstavalet för Lolo - vars kontrakt går ut i sommar.  Läs mer HÄR

AVSKRIVNA RYKTEN:

Andreas Drugge, F, IFK Göteborg
Har enligt rykten varit i Stockholm och träffat Hammarby. Sanberg Har även sagt till Fotbollskanalen.se att han gärna ser honom i Bajen nästa år. Läs mer HÄR
Det senaste ska vara att han spelar i Häcken eller GAIS nästa år. Läs mer HÄR. Har skrivit på för Häcken.

Erik Sundin, F, Helsingborgs IF
Sägs vara bra kompis med vår sportchef, och är som bekant stockholmare. Har ett utgående kontrakt med svenska mästarna, och det kan vara väldigt svårt att få honom till Bajen. 
Ska enligt uppgifter till Aftonbladet beslutat sig för att stanna i Helsingborg. Läs mer HÄR.

Tobias Johansson, MF, IK Brage
Har pratat med Hammarby. Läs mer HÄR.
Har skrivit på för Dalkurd.

Daniel Åkervall, MF, IK Brage
Enligt Fotbollstransfers.com ska han ha pratat med Hammarby. Läs mer HÄR
Valde att fortsätta spela för Brage även över nästa år. 

Niklas Westberg, MV, IFK Norrköping
Stockholmskille som tog över som förstamålvakt i "Peking" under hösten. Tvekar nu över en fortsättning i Östergötland, och jagas enligt hans agent av bl.a Hammarby, AIK och Djugården. Lär mer HÄR. 
Har skrivit på för BP.

Gabriel Petrovic, MF, Brommapojkarna
Läs mer om det HÄR. Ratar både Bajen samt Örebro och stannar i BP enligt Kristoffersson på Expressen.

Peter Gerhardsson, tränare, BK Häcken
Sägs ha sagt nej till Hammarby. Läs mer HÄR.

Mats Gren, tränare, klubblös
Enligt Expressen är Mats Gren en het kandidat till att bli Hammarbys nya tränare. Gren tränade senast Vejle i den danska ligan, men fick sparken därifrån under april månad. Nu är han avskriven. Läs mer HÄR. Klar som ny tränare för Jönköpings Södra.

Kim Bergstrand, tränare, klubblös
År enligt Fotbollskanalen.se Hammarbys huvudspår. Han har tidigare jobbat med Roger i BP, och har även spelat i Hammarby. Läs mer HÄR.
Ska nu ha tackat nej till Hammatby. Läs mer HÄR. Klar som ny tränare för IK Sirius.

Claes Eriksson, tränare, 
Sägs ha tackat nej till Hammarby, och fortsätter med sitt jobb på förbundet. Läs mer HÄR.

Sören Åkeby, GIF Sundsvall
Har enligt fotbollskanalen förlängt sitt kontrakt med GIF Sundsvall. 

Zvezdan Milosevic, tränare, FC Syrianska
Zvezdan har bekräftat, idag i Syrianska, att han blivit kontaktad av Hammarby. Läs mer HÄR. Är avskriven efter utnämningen av Gregg Berhalter.

Sören Cratz, ungdomstränare, IFK Norrköping
Guldtränaren kan vara påväg tillbaka. Läs mer HÄR. Är avskriven efter utnämningen av Gregg Berhalter.

KLARA SPELARE UT:

Rami Shaaban
Slutar som spelare men stannar i klubben. Han får nu en typ av ledarroll i klubben. Läs mer
HÄR.

Maic Sema, MF
Maic, vars kontrakt med Hammarby gått ut, valde att skriva på för norska klubben Haugesund. Intervju med Maic går att läsa här:

George Moussan, MV
Erbjuds inget nytt kontrakt. Kommer att lämna efter att, Hammarby tillsammans med George, kommit fram till att han behöver mer speltid på A-lags nivå. Något som inte Hammarby kan erbjuda. Läs mer om detta på Hammarbyfotboll.se .

Matthias Olsson, HB
Erbjuds inget nytt kontrakt. Samma läge som med George. Vill fortsätta spela fotboll på en hög nivå, och då är Hammarby inte ett bra alternativ, när speltiden kommer vara minimal. Läs mer om detta på Hammarbyfotboll.se .

Robin Wikman, VB
Erbjuds inget nytt kontrakt. Har haft det tungt i Bajen. Kom överens med Hammarby att det är bästa att gå skilda vägar. Läs mer om detta på Hammarbyfotboll.se 

Patrik Gerrbrand, MB
Erbjuds inget nytt kontrakt. Andra sejouren i Bajen blev inte vad vi alla hoppats. Skador satte käppar i hjulen för ofta, och han kom aldrig upp i den nivån alla Hammarbyare hoppats på. Tack för alla dina år i Bajen!

Isaac Pupo, MF
Erbjuds inget nytt kontrakt. Den liberianske landslagsmannen lämna således Hammarby efter en höst med ojämna prestationer.

Petter Furuseth, MF
Tar över som en av 2  tränare i Hammarby Damfotboll. Se Hammarby Damfotbolls hemsida

Paulinho Guara, F 
Bajen bekräftar på sin hemsida, att Paulinho och Hammarby kommit överens om att inte förlänga hans utgående kontrakt. Rykten säger att han kan vara påväg tillbaka till Brasilien. 

Mauro Saez Jarpa, B
Det utgående kontraktet förlängs inte. Han lämnar alltså bajen. 

David Johansson, B
David har spelat drygt sju säsonger i Hammarby. De sista säsongerna har det gått lite sämre, vilket nu leder till att klubben valt att inte förlänga det utgående kontraktet. Läs mer HÄR.

Cheikh Tidiane Sarr, B
Dansken som spelade gratis (!) i Hammarby under hösten, erbjuds inget nytt kontrakt.

Isak Dahlin, B
Inget nytt kontrakt för Isak. Läs mer HÄR.

Christer Gustafsson, F
Har skrivit på för Sirius. Läs mer HÄR.

RYKTEN SPELARE UT:

Björn Runström, F
Utgående kontrakt, fortfarande osäkert vidare han erbjuds nytt kontrakt.
Nya tränaren Gregg Berhalter ska dock ha spelat mot Runström i tyskland, och han sägs vilja få igång anfallaren igen.

Johannes Hopf, MV
Kan vara påväg bort. Celtic sägs vara intresserade. Läs mer HÄR
Hopfs agent berättar att förutom Celtic är två danska klubbar intresserade av hans tjänster. Bröndby sägs vara en av de danska klubbarna. Läs mer HÄR

TRUPPEN JUST NU, SAMT KONTRAKTSLÄNGD:

Målvakter:  
Johannes Hopf 2013
   
   
Försvarare:  
Monday James 2014
Marcus Törnstrand 2013
José Monteiro 2012
Fadi Malke 2012
Erik Figueroa 2013
Daniel Theorin - NY 2014
Billy Berntsson - NY 2013

Mittfältare:
 
Andreas Dahl 2012
Max Forsberg 2012
Simon Helg 2012
Christophe Lallet - NY 2015
Adis "Baggio" Hušidic - NY 2013
Sebastian Bojassen - FÖRLÄNGT 2012

Anfallare:
 
Sebastian Castro Tello 2015
Sinan Ayranci 2015
Billy Schuler - NY 2013

Redaktionen2012-01-17 14:09:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!