Silly Season 2011/2012: Dino Islamovic lämnar MFF för Fulham
Dino Islamovic lämnar MFF.

Silly Season 2011/2012: Dino Islamovic lämnar MFF för Fulham

Då var det dags för silly season, vem ansluter och vem lämnar?

Senaste uppdateringarna i rött.

Klara spelare in

Simon Thern (Helsingborgs IF)
7/12: Enligt Helsingborgs Dagblad lämnar Simon Thern HIF, där hans nuvarande kontrakt går ut 2012-03-28, och har skrivit på för Malmö FF. Det återstår att se om dessa uppgifter stämmer.
8/12: Enligt Sydsvenskan ligger MFF i förhandling med HIF om en omedelbar övergång för Simon Thern.
23/12: Så var det då klart. Simon Thern är klar för farsans klubb. Thern har skrivit på ett treårskontrakt med MFF och är därmed knuten till klubben till och med 2014.

Erik Friberg (Seattle Sounders)
13/12: Klockan 01:15 lägger Fotbolldirekt ut nyheten att Erik Friberg är klar för MFF. På Seattle Sounders hemsida kan man läsa "Friberg transferred to Sweden's Malmö". Den 25-årige före detta Häckenspelaren har senaste året spelat i Seattle Sounders men vänder nu hemåt till Sverige
MFF bekräftar via sin hemsida att Erik Friberg är klar för klubben och kontraktet sträcker sig till och med 2014.

 
Robin Olsen (Klagshamn)
27/10: MFF bekräftar via hemsidan att man har värvat målvakten Robin Olsen (född -90) från IFK Klagshamn. Kontraktet börjar gälla 1 januari 2012 och sträcker sig till och med 2014.

Marcus Haglind Sangré (FK Linköping)
13/1: Den unga mittbacken Marcus Haglind Sangré (född -95) får en ny chans i MFF efter provspelet i höstas. I en intervju med Sydsvenskan uppger Per Ågren att Marcus kommer köra med A-truppen under andra träningsveckan. Sedan erbjuds han ett kontrakt med MFF:s U-trupp. Återstå att se om det blir någon affär.
19/3: Idag bekräftar Per Ågren i en intervju för fotbollstransfers.com att MFF har vunnit dragkampen om Marcus Haglind Sangré. MFF har skrivit ett 2-årskontrakt med Marcus i U-truppen och skulle han sedan slussas upp i A-laget kommer kontraktet förlängas per automatik över 2015. Marcus kan spela både som defensiv mittfältare och som mittback.

 Klara spelare ut

Jeffrey Aubynn (GAIS)
9/12: Idag meddelar Malmö FF via hemsidan att det inte blir någon fortsättning för Jeffrey Aubynn i MFF. Jeff kommer göra sin sista match för MFF mot Austria Wien borta vilket blir hans 118:e match i den himmelsblå tröjan. Närmast till hands för Jeff ligger troligtvis GAIS som det har surrats om tidigare.
1/3: Precis som det spekulerats om tidigare blev Jeffrey Aubynn idag klar för GAIS och kontraktet sträcker sig över två år.
 

Agon Mehmeti (Palermo)
27/10: Per Ågren bekräftar via MFF:s hemsida att Agon kommer att lämna klubben. Ny klubb är okänd men det har surrats en hel del om Palermo.
9/11: Palermos sportchef Luca Cattani bekräftar att Agon Mehmeti kommer ansluta till Palermo i januari. 
11/11: Agon bekräftar via Fotbolldirekt att han har skrivit på ett 5-årskontrakt med Palermo och ansluter till Palermo efter matchen mot AZ Alkmaar i Europa League.
 
Dejan Garaca
27/10: Per Ågren bekräftar via MFF:s hemsida att Dejan inte kommer få förlängt kontrakt.

Dusan Melichárek (Slovaco)
29/10: Enligt Aftonbladet som har varit i kontakt med Dusan har han tackat nej till MFF:s kontraktsförslag och kommer lämna klubben den siste november vilket innebär att han missar den sista matchen i Europa League (Austria Wien borta). Enligt Dusan finns där bud från olika klubbar men att han inte skrivit på för någon ny än.
10/1: Dusan har skrivit på för slovakiska klubben Slovaco.

Miljan Mutavdžic (Radnicki 1923)
28/11: MFF och Miljan går skilda vägar. Enligt Expressen använder Malmö FF den klausul som ger MFF rätt att bryta Miljans kontrakt ett år i förtid om man lämnar besked innan 30 november, vilket man nu har gjort. 
18/1: Miljan verkar nu har gjort klart med klubben Radnicki 1923 i serbiska ligan.

Yago Fernandez (Girona FC)
29/11: Per Ågren meddelar via Sydsvenskan att man inte har erbjudit Yago något nytt kontrakt utan han är fri att lämna klubben när kontraktet går ut den 31 december.
25/1: Fotbollstransfers.com skriver idag att Yago har skrivit kontrakt med Girona FC i Segunda Division i Spanien.

Omid Nazari (Ängelholm)
23/12: Samtidigt som Simon Thern blev klar för MFF blev det även klart att Omid Nazari går till Ängelholm. MFF har dock en option vilket innebär att man kan köpa tillbaka Omid inom två år till ett fastställt pris.


Klara lån ut

Tobias Malm (Trelleborgs FF)
11/1: Trelleborgs Allehanda uppger idag att Tobias Malm är så gott som klar för Trelleborg men bara på lån. Alf Westerberg bekräftar och säger att Tobias kommer vara med på torsdagens träning.
20/2: Idag blev det klart att Tobias Malm lånas ut hela 2012 till TFF och inte bara till sommaren som först sagts.

Klara lån in

Viktor Noring (Trelleborgs FF)
25/1: Noring har inga planer på att följa med Trelleborg ner i Superettan och Alf Westerberg bekräftar för FotbollDirekt att MFF har förhört sig om hur landet ligger i situationen kring den unge målvakten.
14/2: I dagens KVP skriver Rune Smith att MFF vill lösa Noring från TFF med ett lån som ska sträcka sig augusti ut.
20/2: Såväl Expressen som Aftonbladet uppger att Viktor Noring blir klar för MFF på lån idag. Eftersom båda tidningarna verkar säkra i sina påståenden finns det troligtvis substans i ryktena.
20/2: MFF bekräftar nu via hemsidan att Viktor Noring lånas in från TFF till och med den 20 augusti. Noring gör sin första träning med laget på idag på förmiddagen. Samtidigt har Noring förlängt sitt kontrakt med TFF till sommaren 2013.

 
Tränare in

Jörgen Pettersson (Landskrona BoIS)
Enligt Helsingborgs Dagblad blir det Jörgen Petterson som tar över som assisterande tränare till Norling. Enligt Landskronas sportchef Mats Aronsson ska han och Jörgen idag (28/10) prata om Jörgens framtid i klubben.
29/10: Nu står det klart att Jörgen Pettersson blir ny assisterande tränare och kommer att ha ansvar för den offensiva biten .

Daniel Andersson
29/10: Den defensiva rollen kommer Daniel Andersson att ta hand om. Han slutar inte som spelare, men fokus kommer att ligga på att hjälpa Norling och Jörgen med träningsuppläggen och laguttagningarna.

Tränare ut
 
Ander Palmér
27/10: Per Ågren bekräftar via MFF:s hemsida att Anders Palmér återgår till U17 där han kommer jobba med Tore Cervin.

Rykten in

David Löfquist (Mjällby AIF)
28/10: Enligt Daniel Kristoffersson på Expressen har David "Löken" Löfquist fått ett kontraktsförslag både från Malmö och Kalmar.
28/11: Olika rykten florerar kring Löfquist, Parmas sportchef Ghirardi hävdar dock att "Löken" nu ska vara klar men att han presenteras inte förrän i januari. "Löken" själv verkar ha planterat sig under jorden och har hittills inte lämnat någon kommentar till media.
5/12: David Löfquists agent Martin Klette bekräftar för Fotbolldirekt att "Löken" har skrivit ett 2,5 års kontrakt med Parma med en option på ytterligare 2 år.

Filip Tronét (Västerås SK)
8/11: MFF bekräftar via sin hemsida att högeryttern Filip Tronét (född -93) kommer att träna med laget under fyra dagar.
9/1: Idag blev det klart att Filip Tronét kommer att spela för Brommapojkarna nästa säsong då de köpt honom av Västerås för runt 500 000 kr.

Ayanda Nkili (IFK Hässleholm)
9/11: MFF bekräftar via hemsidan att den 21-årige backen Ayanda Nkili kommer att träna med laget under några dagar.

29/11: Per Ågren bekräftar via Sydsvenskan att man inte tänker gå vidare med Ayanda Nkili. Ågren nämner dock att man blev imponerade utav Nkili men att han just nu inte riktigt är vad de söker efter. Mjällby ligger nu bäst till för att kontraktera Nkili.

Emil Krafth (Östers IF)
9/11: MFF bekräftar via hemsidan att ytter-back/mittfältaren Emil Krafth (född -94) kommer att träna med laget under fyra dagar.

10/1: Emil Krafth går efter många turer fram och tillbaka slutligen till Helsingborg. 

Linus Malmborg (Vasalunds IF)
10/11: MFF skriver på sin hemsida att backen Linus Malmborg (född -88) kommer att träna med laget under fyra dagar.
16/11: Per Ågren deklarerar via Sydsvenskan att Linus Malmborg inte kommer erbjudas något kontrakt.


Cian Hughton (Birmingham)
14/2: Malmö FF har plockat in den irländske ytterbacken Cian Hughton (född -89) från Birmingham för provspel under veckan.
18/2: Cian fick som väntat inget kontrakt med MFF och fick åka hem till England igen.

Bahrudin Atajic (Celtic)
20/3: Bahrudin bjöds in för provspel i höstas men släpptes då inte iväg utav Celtic. Nu har Bahrudin fått tillstånd av Celtic att provspela med MFF i U-21 matchen mot Landskrona enligt Sydsvenskan. Det intressanta med Bahrudin ,förutom att han är en före detta MFF-spelare, är att han kan spela både som ytter och släpande anfallare. Dessutom går 19-årige Bahrudin Atajics kontrakt ut med Celtic ut till sommaren.
21/3: Tyvärr blev det inget provspel för Bahrudin då Celtic enligt Sydsvenskan ville att spelaren skulle försäkras till en kostnad av 28000kr för träningsmatchen. Nu verkar det bli en veckas träning med A-laget för Bahrudin i stället.
28/3: Atajic återvänder nu till Celtic efter en veckas träning samt en U-21 match mot Hif (1-1)
där Bahrudin även gjorde målet. MFF kommer att fortsätta följa  Bahrudin vars kontrakt med Celtic går ut till sommaren.

Europaproffs och talanger på provspel

16/11: Sydsvenskan avslöjar att MFF har bjudit in talanger som blivit ungdomsproffs i Europa på provspel. Sydsvenskan avslöjar att MFF redan fått klartecken från Filip Pivkovski (Blackburn) och Skånskan meddelar att Johan Hammar (Everton) har tackat nej då han precis kommit tillbaka från skada. Man väntar på svar från Marko Mitrovic (Chelsea) och Bahrudin Atajic (Celtic).
21/11: Enligt Sydsvenskan har Filip Pivkovski dragit och provtränat med FC Nordsjälland istället och uteblev således från träningen med MFF. Marko Mitrovic har tackat nej och nu väntar man på svar från Bahrudin Atajic som i sin tur väntar på godkännande från Celtic.
23/11: Bahrudin Atajic verkar inte få tillstånd från Celtic att delta i MFF:s provträning.
Förutom MFF:s egna talanger är följande spelare klara för provspel:


Bahrudin Atajic (Celtic)
Marko Mitrovic (Chelsea)
Filip Pivkovski (Blackburn)
Rodrigo Zambrano (Brage)
Stefan Ilic (Rosengård)
Robin Andersson (Lunds BK)
Saman Ghoddoos, (LB07)
Marcus Haglind Sangré (Linköping)
Mohammed Said (BK Forward)
Dardan Mustafa (Lunds BK).

Rykten ut

Daniel Larsson

31/1: Enligt den spanska websidan Cope.es kan Daniel Larsson landa i Valencia under dagen för att klargöra en övergång till Levante. Märk ordvalet "kan" vilket tyder på att det inte bör finnas alltför hög substans i detta rykte. Det har även skrivits om Daniel Larsson i samband med andra spanska klubbar som Racing Santander och Hercules på spanska fotbollssajter.
31/1: Daniel Larsson blir kvar i MFF. Per Ågren bekräftar att två bud inkommit från Levante och Hercules men att det endast rörde sig om låneavtal vilket inte var intressant för vare sig Daniel eller MFF.

Dino Islamovic (Malmö FF)
16/2: Dino Islamovic (född -94) fick följa med på lägret i Florida för att visa upp sig  och i bästa fall spela till sig ett lärlingskontrakt. Norling verkar ha gillat vad han sett för nu uppger Sydsvenskan att MFF erbjudit Dino ett lärlingskontrakt. Återstår att se om Dino skriver på men det mesta tyder på detta.
26/3 Den unge anfallaren har erbjudits ett lärlingskontrakt i MFF, men har ännu inte tagit något beslut om framtiden. Nu har dock MFF fått konkurrens och City uppger att Heerenveen, RKC Waalwijk och Fulham samtliga har erbjudit Dino kontrakt, som 18-åringen funderar kring. Än har han inte bestämt sig, men troligen kommer ett besked om hur det blir inom de närmaste dagarna.
29/3: Idag bekräftar Per Ågren i Sydsvenskan att Dino Islamovic lämnar klubben. Dino tackade nej till MFF:s erbjudande och hans agent Fabio Alho  ville komma med ett motbud men det ville inte MFF. 
31/: Idag blev det klart att Dino Islamovic har skrivit på ett 2,5 års kontrakt med Fulham.

Himmelriket2012-03-31 22:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?