Silly Season 2011/2012 - Ogunnaike ut & Krasniqi in

I denna sammanställning kommer redaktionen att presentera Assyriskas Silly Season inför säsongen 2012. Uppdateringar markeras med röd text.


Rykten in

Kamal Mustafa (född 1991). IFK Göteborgs Kamal Mustafa uppges ha blivit kontaktad av Assyriska. Läs mer här.

Klara in

Albert Krasniqi (född 1975). I takt med att klubben ämnar att ytterligare spetsa på talangutvecklingen värvas Albert Krasniqi. Krasniqi har i uppdrag att arbeta med spelarnas individuella utveckling. Han har sedan tidigare varit assisterande tränare åt Valentic i Vasalund. Välkommen till klubben och kör hårt med talangerna! 

Fuad Hyseni (född 1989). Hyseni, närmast från Qviding, väljer att skriva på för Assyriska. Kontraktet löper på tre år. Valentic har starkt trott på att Hyseni passar in i den nya spelstilen och efter att Assyriska och Qviding kom överens återstod inga hinder. Välkommen!

Bachir Katourgi (född 1993). Bachir, närmast från Syrianska FC, men med Assyriska som moderklubb återvänder till laget. Det är en spelare som med Mikael Ishak har klassificerats som Södertäljes största talanger. Anfallaren har skrivit på för fyra år. Välkommen tillbaka!

Admir Catovic (född 1987). Catovic skriver på ett korttidskontrakt med Assyriska som gäller fram till sommaren. Admir har även sedan tidigare år varit i kontakt med Assyriska och det ska bli intressant att se ifall Admir tar för sig i Vallis spelide. Välkommen till Assyriska! 

David Azin (född 1990). Azin, närmast från armeniska Pyunik, ansluter till Assyriska FF. Azin som imponerat under provspelen har kännetecknats av fin teknik och rutin trots sin ringa ålder. Värvningen möjliggjordes dels genom våra supportrars initiativ till en insamling i Jönköping som spred sig till fans i hela Sverige. Välkommen David Azin!

Hezhai Agai (född 1985). Hezha som är en central mittfältare värvas inför säsongen 2012 och har skrivit på för ett år med option på ett år till. Han är tänkt att vara Andis ersättare och är sedan tidigare bekant med Valentic. Det är en spelare som spelar fin fotboll med bra teknik. Välkommen till klubben Hezha!

Robin Malmkvist (1987). Smålänningen och lovande målvakten Robin Malmkvist väljer att skriva på för Assyriska. Robin kommer närmast från Tromsö i Norge men har även representerat Öster och Halmstad. Kontraktet löper på två år och vi välkomnar Robin till AFF-familjen.

Stefan Batan (1983). Vår egna vänsterfotade kapten väljer att förlänga med laget i ytterligare tre år. Fantastiska nyheter och vi hoppas på tre härliga år med Batan!

David Durmaz (1981. Högerbacken Durmaz, närmast från Syrianska FC, som även spelade med Assyriska mellan 2000-2006 väljer att ansluta till laget. Durmaz har skrivit på för tre år och lär bli välbehövlig med sin rutin och Konwea's senaste skada. Välkommen hem!

Nemrud Awrohum (född 1994). Assyriska fortsätter med sin talangutveckling och en av de som får chansen i A-laget i kommande tre år är Nemrud. Nemrud är mittback. Kontraktet löper på tre år och vi hoppas få se en fin utveckling. 

Youssef Youssef (född 1994). Även Youssef är en junior som nu får chansen att ta plats i A-laget. Youssef är en vänsterfotad offensiv mittfältare och vi på redaktionen glädjs över vår framgångsrika talangutveckling. 

Sotirios Papagiannopoulos (född 1990). Sotirios med AIK som moderklubb värvas inför säsongens satsning från division-1 laget Akropolis. Sotirios "Sotte" har uppgett att ett antal andra klubbar varit intresserade men att det känns riktigt bra att komma till Assyriska, som varit nummer ett, med dess familjära klubbkänsla. Sotte skriver på för tre år.

Valentic Azrudin (född 1970). Aftonbladet skriver att Azrudin från Vasalund redan är klar att ta över Assyriska inför nästa säsong. Ifall det är rykten eller inte återstår att se. Aydin Aho kommenterar i LT med att man för diskussioner med tre kandidatar till tränarposten. Assyriska bekräftar på sin hemsida att Azrudin är klar som tränare för klubben i tre år.

Mikael Thorstensson (född 1985). Thorsten som kommit att bli en publikfavorit och varit eftertraktad av olika klubbar väljer att förlänga ytterligare två år. Läs mer om detta på Thorstens blogg där han kommenterar med att detta lär fullständigt döda Silly Season. Så länge Thorsten förlänger får denna nyhet å redaktionens vägnar döda Silly Season flera gånger om!

Haris Laitinen (född 1984). Assyriskas egen Iniesta väljer att förlänga med laget i ytterligare två år. Haris är en spelare som ständigt kan göra det där lilla extra och avgöra matcher när det verkligen gäller. Mittfältaren hann med att göra sex mål och tre assist på 16 matcher innan en skada satte stopp för honom. Det är en fantastiskt bra nyhet! Läs mer här.

Klara ut

Simon Ogunnaike (född 1989). Simon värvades från Valsta Syrianska inför 2011 men fick ingen speltid på grund av en skada som drabbade honom under våren. Simon lånades ut till Huskvarna under hösten, men klubben och Simon beslöt sig ömsesidigt för att bryta kontraktet. Tack för din tid i klubben. 

Jones Kusi-Asare (född 1980).  Dr.Jones kom inför 2011 och skrev på ett kontrakt för två år. Han har inte varit lika effektiv som många hade hoppats på. Det är nu klart att Assyriska och Jones bryter kontraktet. Tack för din tid i klubben!

Andi Tompuu (född 1984). Trogne Tompuu och Assyriska går skilda vägar. Det uppges på den officiella hemsidan att mittfältaren inte ingår i Valentics planer. Andi har varit en spelare som alltid gått att räkna med på plan. Han har alltid gett 110% med sin starka vilja. Han har även varit en ikon för Assyriska och det är därför väldigt känslosamt för många supportrar att vi nu går skilda vägar. Vi på redaktionen önskar Tompuu all lycka och tackar honom enormt för hans tid i klubben. 

Narsai Shaba (född 1989). Shaba har spelat i Assyriska sedan barnsben och kom vid sin uppflyttning att övertyga om sin talang. Det är en väldigt spelskicklig spelare och egen produkt vi nu tappar. Det är främst skadorna som satte stopp för Shaba. Redaktionen tackar Shaba för den vilja han visade upp på matcherna och önskar honom all lycka. Förhoppningsvis får vi se dig ännu en gång i AFF-tröjan!

Oscar Berglund (född 1984). Det har ryktats en del kring Berglund och att han vill spela så högt upp som möjligt. Den chansen får nu Berglund i och med en flytt till GIF Sundsvall, trots att det var tänkt att målvakten skulle stå för Assyriska i ytterligare ett år. Kontraktet med Sundsvall löper på tre år och vi tackar Berglund för hans tid i klubben.

Mikael Ishak (1993)Assyriska meddelar på sin officiella hemsida att diskussionerna mellan klubben och FC Köln nu är avslutade. Ishak kommer att ansluta till FC Köln 1 januari 2012. Micke är ett föredöme för andra ungdomar i Assyriskas fotbollsverksamhet som tog steget ifrån att vara en junior till att få spela anfallare med Haddad och därefter vidare till Bundesliga. Micke tackar för allt stöd han fått. Redaktionen är väldigt glada för Mickes skull och att Assyriska fortfarande exporterar egna produkter till högre ligor. 

Patrick Walker (född 1959). Assyriska gör klart på sin officiella hemsida att Walker & Assyriska går skilda vägar på grund av oliktänkande vad gäller strategi. Redaktionen tackar Walker för sin tid och sina insatser i klubben. 

Imad Chhadeh (född 1979). Imad kom till Assyriska från Brommapojkarna inför 2011. Han har varit skadedrabbad, fått sparsamt med speltid samt inte blivit den mittfältsherre många fans hoppades på. Klubben offentliggör på hemsidan (www.assyriska.se) att kontraktet upphävs. Redaktionen önskar Imad all lycka i framtiden. 

Rickard Jansson (född 1984). Jansson kom till Assyriska inför 2010 och har även han varit skadedrabbad samt fått sparsamt med speltid. Det de flesta AFF:fans kommer att komma ihåg från Jansson lär vara hans aggressivitet, i synnerhet på derby matcherna. Klubben offentliggör i samma artikel på hemsidan att kontraktet upphävs och redaktionen önskar Jansson all lycka i framtiden. 

Rykten ut:

Stefan Batan (född 1985). Batan som varit med i många år och även kommit att bli lagkapten uppges vara på väg bort. Allsvenska klubbar samt en dansk klubb och norska Sandefjord är intresserade av Batan. Han stänger dock inga dörrar för Assyriska men vill spela högre upp och kommer att vänta in i det sista för att avgöra vart han hamnar. Läs mer här. Ryktet avfärdas.

Mikael Ishak (född 1993). Den egna produkten Ishak som i år mäktat med nio mål och tre assist uppges enligt Aydin Aho vara eftertraktad av ett flertal allvenska klubbar. Från det att Ishak debuterade i A-laget under Norlings tid har han ständigt utvecklas och kommit att bli en given startspelare och gjort bra ifrån sig på landslagkamper. De klubbar som har störst möjlighet att locka till sig anfallaren uppges vara AIK, HIF och GAIS.

Oscar Berglund (född 1984). Berglund har stabilt vaktat Assyriskas mål denna säsong. Lånet från Helsingborg som även vaktat Assyriskas mål tidigare öppnar dock för en flytt ifall erbjudande om allsvenskt spel kommer upp. Berglund uttrycker sig med följande ord till LT: "Det är klart, jag har velat spela allsvenskt i många år så får jag ett erbjudande så tar jag det. Det är inget att hymla med. Man vill spela så högt upp som möjligt..." 

Mikael Thorstensson (född 1985). Den norska elitserieklubben Haugesund har enligt LT uttryckt intresse för Thorsten. Thorsten som har kommit att bli en publikfavorit bland AFF:fansen kommenterar ryktena med följande ord: "Det ska mycket till om jag ska lämna Stockholmsområdet. Jag trivs jättebra i Assyriska och vet att klubben har ambitionen att vara med i toppstriden. Det är självklart för klubben och det betyder mycket för mig." Ryktet avfärdas i och med att Thorsten förlängt två år. Ryktet avfärdas.

AFF-redaktionen2012-03-18 16:42:00
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!