Silly Season 2012: Catovic lämnar AIK

Silly Season 2012: Catovic lämnar AIK

Gnagarforum samlar hela den löjliga säsongen där AIK räknas förstärka inför sista året på Råsunda. Senaste nytt: Catovic lämnar.

Senaste nytt i rött.

Bekräftade in
Edward Owusu, BP, försvare
Alhassan A Kamara "Crespo", FC Kallon, anfallare
Lalawélé Atakora, Liberty Togo, mittfältare
Pontus Engblom, GIF Sundsvall, anfallare (återvänder från lån)
David Fällman, Väsby United, försvarare (korttidskontrakt)
Celso Borges, klubblös, mittfältare/anfallare. Läs mer här

Bekräftade ut
Kenny Pavey (utgående kontrakt), klubb ej klar
Yussuf Saleh (utgående kontrakt), klubb ej klar
Christoffer Eriksson (utgående kontrakt), Degerfors IF
Kevin Walker, GIF Sundsvall
Jacob Ericsson, Karlstad BK (lån)
Antonio Flavio, Nanchang Hengyuan F.C. Läs mer här
Admir Catovic, klubb ej klar. 

Rykten in
Henok Goitom, anfallare, Almeria
Goitom är uttalad AIK:are och att få spela i klubben som står honom närmast är absolut ingen omöjlighet. Under veckan har olika nyhetssidor rapporterat om att förhandlingar ska pågå mellan Goitom, som har drygt 1,5 år kvar på kontraktet i Spanien, och AIK. Det dröjde dock inte länge innan Gnagarnas drömmar krossades då anfallare, född i Solna, gick ut på sin Twitter med följande meddelande:
"Inga förhandlingar sker med AIK. Ryktet är helt taget ur luften. Har kontrakt med Almeria till 2013 och respekterar det."
En historia vi hört många gånger från spelare som en vecka senare står och poserar med en ny klubbtröja. Enligt en källa till Expressen är en övergång sommaren 2012 troligare än i vinter.


John Junior, mittfältare, Syrianska IF
AIK har under hösten följt division I-klubben Syrianskas mittfältstalang John Junior. Den 19-årige mittfältaren blev utvald till matchens lirare i talangmatchen "Morgondagens stjärnor" och bjuds nu in till provspel hos AIK. Nigerianen har kontrakt över 2013 men klubben sägs inte vilja stoppa talangens utveckling vilket gör det mycket troligt att Junior spelar i Allsvenskan nästa år. Huvudpersonen själv är smickrad av Gnagets intresse och att nu få chansen att visa upp sig för klubben.
- AIK är en av Nordens absolut största klubbar och jag är jätteglad över att få chansen att visa upp mig för dem, säger han till FotbollDirekt. FotbollDirekt skriver att AIK har lagt John Junior-spåret på is.

Markus Jonsson, försvarare, kontraktslös
Mr 100% åkte ner till Grekland på ett äventyr, nu är det slut då backen blivit kontraktslös och ska leta ny klubb. Markus själv säger att det, "är klart att AIK vore intressant.". Det går också spekulera i att IFK Göteborg försöker sno åt sig Micke Stahres gamle högerback. Givet Göteborgs almänna facination vid allt som är AIK så lär man fortsätta arbetet med att döda den egna själen.

Bryan Massa, anfallare, Väsby United
Samarbetsklubbens skyttekung Bryan Massa har under vintern jagats av ett flertal Allsvenska och Superettan-klubbar, igår kunde fotbolltransfers avslöja att anfallaren erbjudits ett kontrakt av den Allsvenska silvermedaljören AIK. Då Väsby Uniteds framtid är osäker i och med FC Djursholms eventuella uppköp kan samtliga spelare gå gratis om den affären går igenom. 20-åringen stod för 11 mål på 24 matcher under den förra säsongen i Division I.
-Ja, de vill skriva kontrakt med mig. Om man sedan får spela med a-laget eller blir utlånad vet jag inte än, men de vill i alla fall skriva över mig till AIK, säger Bryan till fotbolltransfers.com.

Jonathan Ring, mittfältare, IFK Värnamo
Värnamos vänstermittfältare Jonathan Ring kommer följa med till Turkiet den 24 januari. Anledningen är att AIK har platser kvar, då Martin Mutumba rehabar. 20-åringen spelade 27 matcher för Värnamo i Superettan förra säsongen och bidrag där med 5  mål och 8 assist. Björn Wesström kommenterar spelaren på aikfotboll.se: 
- Vi har följt Jonathan i Superettan 2011 och han är vårt förstaval att bjuda med av spelare scoutade nationellt

Branimir Hrgota, anfallare, kontraktslös
Jönköping Södras och Superettans skyttekung Hrgota stoltserade med hela arton mål under fjolårssäsongen vilket enligt FotbollDirekt gjort AIK, Gais och ett flertal utländska klubbar intresserade. 19-åringens kontrakt gick ut efter säsongen 2011 och trots att man länge såg ut att komma överens med J-Södra blir så inte fallet och Hrgota ser sig nu om efter nya klubbar. 

Ivan Obolo, anfallare, Arsenal de Sarandi - avskrivet
Avskrivet då Obolo är klar för Vélez.

Pontus Farnerud, mittfältare, kontraktslös - avskrivet

Avskrivet då Farnerud är klar för IFK Göteborg.

Rykten ut
Alexander Milosevic, försvarare, Celtic, Hertha Berlin
Svensk nyhetspress rapporterar att Celtic, som tidigare värvat Mohamed Bangura samt Jos Hooiveld från AIK, intresserar sig för Alexander Milosevic. Milosevic har gjort succé under sin debutsäsong och blivit uttagen i näst intill samtliga "Årets lag" som tagits ut, mittbacken som endast gjort en säsong i AIK är även Fotbollsgalan-nominerad till årets back och årets nykomling. Det sägs att det finns intresse från flera klubbar och Milosevic lär bli het på transfermarknaden i vinter. Tyska tidningen BZ Berlin rapporterar att Bundesligalaget Hertha Berlin visat intresse för Alexander Milosevic. Mittbackens agent, AIK-bekantingen Nenad Lukic, menar att Bundesliga vore ett perfekt steg för Milosevic, men att han ännu inte hört något konkret från Hertha Berlin. Milosevic har kontrakt med AIK till och med 2014
Milosevic har tidigare sagt till Gnagarforum att han ämnar spela i AIK resten av säsongen 

Gnagarforum2012-02-02 11:30:00

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen