Silly Season 2016/2017:Henning Hauger klar för Strömsgodset

Silly Season 2016/2017:Henning Hauger klar för Strömsgodset

Ålgårdsläktaren redovisar här vad som händer kring Elfsborg och spelartruppen under hösten 2016 Rykten, bekräftade nyförvärv och förluster i en salig blandning. Ryktena ska tas med en nypa salt då de oftast bara stannar vid just rykten. Sidan kommer att uppdateras med nya uppgifter allt eftersom. Senaste uppdatering visas i röd text.

IF Elfsborg meddelar via hemsidan att Henning Hauger flyttar hem till Norge. Ny klubbadress blir Stömsgodset.

Klara Nyförvärv
Nya lärlingar

Enligt Elfsborgs hemsida är följande spelare utsedda till lärlingar i A-truppen 2017
Christopher McVey, ytterback
Oscar Iglicar Berntsson, yttermittfältare
Arian Kabashi, anfallare


Jesper Karlsson, Falkenbergs FF
Enligt Fotbollskanalen (2016-11-22) är Jesper Karlsson nära en övergång till Elfsborg. Borås Tidning har följt upp med en artikel i samma ämne. Anfallaren har kontrakt med Falkenbergs FF till och med 2018. Enligt Fotbolldirekt.se är Jesper Karlsson bestämt sig för Elfsborg. Det enda som återstår är IF Elfsborg skall komma överens med Falkenberg om en övergångssumma. Jesper Karlsson presenterades idag som under en presskonferens som ny spelare i Elfsborg. Ett femårskontrakt är underskrivet.
Ålgärdsläktarens kommentar: Tio inspelade poäng och 25-84 är inga smickrande siffror för Falkenbergs FF 2016. Laget från den halländska rivieran blev tidigt jumbo i allsvenskan 2016 och var aldrig i närheten av att kunna nå den allsvenska kvalplatsen. Bättre gick det för lagets talang Jesper Karlsson. Nio poäng, uppdelat på sju mål och två assist, bidrog till anfallarens genombrott i allsvenskan. Tio klubbar skall ha kontaktat honom och en av de skall vara Elfsborg. Är han tänkt som yttermittfältare med tanke på konkurrensen från bland andra Prodell, Frick och Götesson? Anfallaren sitter på ett kontrakt till och med 2018. Har Bosse Bank kvar kombinationen till kassaskåpet?

Alex Dyer, Östersunds FK
Expressen publicerar ikväll (2016-10-30) uppgifter om att Alex Dyer, mittfältare och lagkapten i Östersunds FK är nära en övergång till IF Elfsborg. Dyer presenterads som nyförvärv för Elfsborg på en presskonferens 18 november.
Ålgårdsläktarens kommentar: Han beskrivs enligt Expressen vara en av orsakerna till Östersunds framgång i allsvenskan 2016. Dyer har under säsongen spelat 24 matcher, varav 23 från start för Östersunds FK och svarat för 13 poäng (7 mål och 6 assist). Mittfältarens kontrakt löper ut efter säsongen och kan därför ansluta som bosman.

Klara Förluster
Henning Hauger, Strömsgodset
IF Elfsborg meddelar via
hemsidan att Henning Hauger med hänvisning till sin familjesituation flyttar hem till Norge. Ny klubb blir Strömsgodset.
Ålgårdsläktarens kommentar: Blixt från klar himmel är den spontana känslan kring denna övergång. Debutsäsongen 2013 var ingenting att skriva hem om. Efter det växte Henning Hauger till en av truppens viktigaste spelare med sina styrkor i det defensiva jobbet. Ålgårdsläktaren tackar Henning Hauger för hans tid i Elfsborg och önskar honom lycka till i Strömsgodset.


Viktor Claesson, FK Krasnodar
IF Elfsborg bekräftar via
hemsidan att det nu är officiellt. Viktor Claesson är klar för FK Krasnodar. Kontraktet med Krasnodar är på tre och ett halvt år. Fotbollskanalen och Borås Tidning har skrivit om följetången kring Claesson.
Ålgårdsläktarens kommentar: Han har varit en följetång i flera säsonger och var bland annat nära en flytt till Slavia Prag sommaren 2016. Senaste intressentet är FK Krasnodar. Ett etablerat lag i ryska ligan där bland annat Andreas Granqvist, landslagskaptenen, spelar. Idag är det officiellt. Viktor Claessons nästa klubb blir FK Krasnodar. Enligt Borås Tidning för Elfsborg 20 miljoner kronor för honom. Ålgårdsläktaren önskar Viktor Claesson lycka till och säger på återseende.


Viktor Götesson, Falkenbergs FF
IF Elfsborg rapporterar via hemsidan att Viktor Götessons kontrakt förlängs över säsongen 2018 och att han lånas ut till Falkenbergs FF under säsongen 2017. Falkenbergs FF bekräftar övergången på sin hemsida.
Ålgårdsläktarens kommentarer: Anfallaren anslöt till IF Elfsborg i januari 2015 och gjort stora avtryck i ungdomslaget. 2016 noterades han för 22 mål på 24 matcher i U21-laget, seriespel och gruppspel inräknat. I allsvenskan blev det tre inhopp 2016 mot GIF Sundsvall, Östersunds FK och Djurgårdens IF. Konkurrensen har dessutom ökat efter att Jesper Karlsson anslutit. Anfallaren lånas därför ut till Falkenberg i syfte att få regelbunden speltid i Superettan 2017.


Liridon Gashi, Norrby IF
Enligt Borås Tidning (2016-11-29) flera spelare provspelar för Norrby IF inför deras säsong i Superettan 2017. En av de är försvararen Liridon Gashi. Han har IF Elfsborg som moderklubb och lyftes upp i A-truppen inför säsongen 2014. Skador och konkurrens har gjort att han inte fått spela någonting i allsvenskan. Enligt Fotbollstransfers löper hans kontrakt med Elfsborg ut 2016. IF Elfsborg kommunicerar via hemsidan att Liridon Gashi lämnar föreningen
Ålgårdsläktarens kommentar: Utgående kontrakt och framförallt ingen speltid. Norrby IF vill se om sitt hus inför Superettan 2017. Låter som ett scenario som kan gynna både parter.

Viktor Nilsson, Norrby IF
Enligt Borås Tidning (2016-11-29) flera spelare provspelar för Norrby IF inför deras säsong i Superettan 2017. En av de är mittbacken Viktor Nilsson. Han kom till IF Elfsborg från moderklubben Limmareds IF som trettonåring och lyftes upp i A-truppen inför säsongen 2015. Han fick göra allsvensk debut mot Gefle hemma på Borås Arena när han byttes in i slutminuterna. I syfte att få speltid lånades han sommaren 2016 ut till Varbergs BoIS. Enligt Elitefootball noterades han för fem matcher och ett mål. Enligt siten Fotbollstransfers löper hans kontrakt ut 2016.  IF Elfsborg kommunicerar via hemsidan att Viktor Nilsson lämnar föreningen.
Ålgårdsläktarens kommentar: Utgående kontrakt och framförallt ingen speltid. Norrby IF vill se om sitt hus inför Superettan 2017. Låter som ett scenario som kan gynna både parter.

Thomas Kind Bendiksen, återvänder till Molde
Enligt Borås Tidning (2016-11-22) återvänder Thomas Kind Bendiksen hem Norge och Molde FK.
Ålgårdsläktarens kommentarer: Han lånades in från Molde FK under vinterns transferfönsters sista timma. Nio allsvenska inhopp blev facit för hans säsong i Elfsborg och nu återvänder han till Molde.
Ålgårdsläktarens önkskar Thomas Kind Bendisken lycka till.

Rykten in

Rykten ut

Förlängda kontrakt
Kevin Stuhr Ellegaard, 2020

IF IF Elfsborg meddelar genom hemsidan att de kommit överens med målvakten Kevin Stuhr Ellegaard om en kontraktsförlängning på fyra år.
Ålgårdsläktarens kommentar: Mycket goda nyheter. Kevin har sedan ankomsten till Elfsborg lyckats axla Johan Wilands mantel med den äran. Redan i höstas rapporterade Borås Tidning om möjligheterna om att förlänga kontraktet och nu är det officicellt att hans nya kontrakt löper över fyra år. Elfsborg fortsätter sitt nya lagbygge och har börjat i rätt del av laget. Med lagkapten Kevin Stuhr Ellegaard som trygg sista utpost läggs en bra grund för kommande säsonger.


Avskrivna rykten
Sebastian Ohlsson, klar för IFK Göteborg
Enligt Fotbollskanalen visar Elfsborg intresse för Örgytes IS:s mittfältare Sebastian Ohlsson. BK Häcken och IFK Göteborg är enligt samma källa också intresserat av mittfältaren. Enligt Göteborgs-Posten kommer Sebastian Ohlsson presenteras som ny spelare i IFK Göteborg 2017 före kvällens västderby.
Ålgårdsläktarens kommentar: Ryktena inför 2017 börjar tidigt. Sebastian Ohlsson har enligt svenskfotboll.se i skrivande stund noterats för elva poäng – nio mål och två assist – på 25 matcher från sin position som yttermittfältare för Örgryte IS i Superettan. Dessutom löper hans kontrakt med Örgyte IS ut efter säsongen. En konkurrent till Lundevall, Bajrami och Gustavsson?

Samuel Holmén
Under kontrakt med Istanbul Basaksehir

IF Elfsborgs A-trupp
1. Kevin Stuhr Ellegaard
30. David Olsson

2. Jesper Manns
3. Adam Lundqvist
4. Anders Randrup
5. Jörgen Horn
6. Jon Jönsson
12. Joakim Nilsson
13. Rami Kaib
14. Ibrahim Dresevic

7. Daniel Gustavsson
10. Simon Lundevall
11. Issam Jebali

15. Rasmus Rosenqvist
18. Simon Olsson
20. Emir Bajrami
23. Alex Dyer

9. Lasse Nilsson
17. Per Frick
19. Jesper Karlsson
22. Viktor Prodell
24. Viktor Götesson (utlånad)

Ålgårdsläktaren2017-01-26 21:03:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg