Silly Season 2015/2016: "Erfarenhet till Frejs försvarslinje!"
Juanjo Hervias förstärker Frejförsvaret

Silly Season 2015/2016: "Erfarenhet till Frejs försvarslinje!"

Nytt kontrakt fixat och nu börjar förberedelserna inför nästa säsong. Vi följer här med spänning IK Frejs Silly Season.

Vi kommer fylla på med rykten in/ut, klara spelare och förluster allt eftersom. Har ni tips eller annan info tveka inte att kontakta mig, kontaktuppgifter finns längst ner.

Senaste nytt kommer vara i röd text.

Rykten ut/in:

Marko har stått för en stark säsong vilket inte gått omärkt förbi från större klubbar och rykten placerar nu honom i allsvenskan till nästa säsong. Intresse finns även från superettan men det kan även bli aktuellt med en flytt till Norge. Enligt Marko finns det ett konkret intresse utifrån men att han utesluter inte en fortsättning i Frej. Fortsättning följer… 

Philip kan alltså vara på väg till Island och laget Trottur som är nykomlingar i den isländska högsta ligan. I helgen reste Philip till Island för ett två dagar långt besök för att se klubbens förutsättningar och göra en del fysiska tester. Vi kan bara hoppas att han tycker Täby är mindre blåsigt och väljer att fortsätta i Frej istället, fortsättning följer…

Intresse finns för Västerås SK:s talangfulle yttermittfältare Simon Johansson.  22-åringen som även spelar kan spela högerback är ett hett byte och Frej får konkurrens från flera klubbar i superettan, bland annat Örgryte men även från Norge och Raufoss. Var Simon spelar nästa säsong avgörs de närmsta dagarna.  

Provspelare:

23-årig Dida Rashidi till vardags i Nacka FF i division 2 är inbjuden till provspel.
Frej har haft Dida på radarn under hösten och han har även spelat 2 U21-matcher med oss och är nu alltså aktuell för ett provspel.
Didas facit är 13 mål på 26 matcher för Nacka FF i division 2 den gångna säsongen. Dida Rashidi är också landslagsman i Futsal.


24-årige Samuel Aziz senaste i Landskrona BoIS kommer att provträna med Frej i mitten av december. Intresse finns även från klubbar i Iran men fokus ligger i första hand att hitta en lämplig klubb i Sverige. Efter avslutad provträning med Frej kommer beslut tas om var Aziz spelar nästa säsong.

 
Förlängda kontrakt:

#26 Lukas Sunesson (2+1 år)

#77 Marko Atanackovic (1år)
Glädjande nog har Marko valt att förlänga för ytterligare en säsong med Frej trots anbud från flera andra etablerade klubbar.

#21 Philip Wiström (2år)
”Städgumman” har kritat på en förlängning med Frej för yterliggare 2år. Island lockade tydligen inte och det ska bli spännande att följa hans vidare utveckling under de närmsta åren. 


#18 Joakim Runnemo (1år)
Viktig pusselbit i lagbygget inför nästa säsong som nu alltså väljer att förlänga ytterligare en säsong.


#3 Christoffer "Våfflan" Ericson (1år)

#1 Ruben Åhman (2år)

#7 Richard Spong (1år)

Klara in:

20-åriga Abu Bakarr Suma har skrivit på för två år. Abu är en centralmittfältare/mittback från Sierra Leone och FC Kallon. En spännande ung spelare med en stark fysik och bra funktionell teknik kommenterar Bartosz om nyförvärvet till Frej hemsida.

Jakob Glasberg, som förra året vår på ett säsongslångt lån ifrån DIF är nu en äkta Frej-spelare med ett nyskrivet kontrakt på ett plus ett år. Jakob ska kombinera studier med fotbollen och då är Frej det bästa alternativet. DIF släpper dock inte helt kollen på den 20-årige ytterbackens framfart, vi har kunnat följa honom i Frej den här säsongen och kommer att fortsätta följa honom där framöver, säger Bosse Andersson till fotbolldirekt.se.

Dida Rashidi, inte helt överraskande är det nu klart att Dida värvas från Nacka FF och kontraktet är skrivet på 2 år. En chansvärvning som mycket väl kan bli en riktig kanonvärving. Vi ser fram emot att få se lite futsaldribblingar från Dida nästa säsong, välkommen till Täby Dida!

Pontus Åsbrink, har i dagarna skrivit på ett 2-års kontrakt. Den 23-årige offensiva mittfältaren väljer nu att lämna moderklubben BP där han haft en tongivande roll de senaste åren för Frej. Förra säsongens facit blev 28 spelade matcher med 3 mål och 5 ass. Varmt välkommen Pontus!    

Yonathan Getachew, från Helsinborgs IF skrev igår på ett 2års-kontrakt med Frej.
18-årige Yonathan är en offensiv mittfältare som de senaste åren har representerar HIF:s akademi i division 2.

Bartosz kommenterar nyförvärvet på Frejs hemsida:
- Yonathan är förmodligen den mest talangfulla spelaren som vi har värvat
till klubben. Han är redan, trots sin unga ålder, en spelare som
konkurrerar om startplatserna på de offensiva mittfältspositionerna. Han
har en mycket bra teknik och väldigt bra speluppfattning som vi säkert
kommer få nytta av. Välkommen Yonathan!


Oke Akpoveta,  Frej har gjort klart med ett lån av 24-årige Oke Akpoveta från Lyngby BK i danska andraligan. Oke är en rätt erfaren anfallare trots sin ringa ålder med blanda annat erfarenhet från spel i danska högstaligan med Bröndby. Statisktik från Lyngby säsong 2015/2016 är 13 matcher, 5 mål och 2 ass.

– Oke är den forwardstypen vi har letat efter. Han är fysisk i sin spelstil, snabb på att komma till avslut och han lägger ner ett hårt jobb i spelets alla delar, säger managern Bartosz Grzelak.

Otroligt härligt att det äntligen har värvats en anfallare och dessutom en som ser ut att kunna tvåla in ett par påsar också, välkommen Oke!

Lånet sträcker sig fram till sommaren och den 30 juni.   

Fernando Carrillo Iglesias, 25-åring målvakt med meriter från Real Madrids C-lag och Segunda B. Fernando kommer senast ifrån Karlbergs BK som han anslöt till 2015. Varmt välkommen! 


Juanjo Hervias, den erfarne mittbacken förstärker Frej efter "Våfflans" lite hastiga val att lämna klubben. 33-åringen kommer närmast ifrån lokalkonkurrenten AFC United där han startade 27 av 28 matcher förra säsongen.

Bartosz kommenterar nyförvärvet på Frej hemsida:   
Han är en spelare som vi känner till väl efter många möten mot AFC och Östersund de senaste åren. Det är en professionell kille som har många fina kvaliteter som vi kommer att få nytta av.

Bra jobb av Frej att agera så pass snabb i att hitta en fullgod ersättare till "Våfflan" och att Juanjo Hervias fortfarande fanns kvar på marknaden.


Klara ut:

Sasa Plavsic – inget nytt kontrakt.

Joakim Blomquist – inget nytt kontrakt.

Viktor som varit på lån från Hammarby under halva säsongen har inte fått något förnyat kontrakt av Bajen och nu står det även klar att det inte kommer bli någon fortsättning i Frej nästa säsong. Frej väljer att satsa på andra alternativ låter Barre meddela på Frejs hemsida. 

William Celsing - inget nytt kontrakt 

Viktor Lövgren - inget nytt kontrakt.
Lite tråkigt kan tycka då Lövgren är en stabil superettanback som var helt ordinarie förra säsongen innan han blev skadad. Vi kommer utan tvekan få se Lövgren i superettan nästa år dock i andra färger. Lycka till framöver Viktor!
  

Christophe Lallet - inget nytt kontrakt.
Tråkigt att vi inte får se vår klart största profil i Frejtröjan kommande säsong. Kvalhjälten och klubben väljer alltså att gå skilda vägar. Beskedet var inte direkt oväntat men som frejare hade jag gärna sett en fortsättning i klubben. Vi får istället tacka Christophe för allt han gjort för klubben och hjälpt till att sätta IK Frej på den svenska fotbollskartan. Lycka till framöver med musiken och allt…vi ses på läktaren 2016, respekt!   

Adnan Cirak - inget nytt kontrakt.

Jonas Olsson - inget nytt kontrakt

Cristoffer "Våfflan" Ericson - brutet kontrakt
Motivationen fanns inte för att kriga på den här nivån och "Våfflan" har tyvärr valt att bryta sitt kontrakt med Frej. Tråkigt men vi får respektera hans beslust.


Didier Kony - inget nytt kontrakt

Framåt Frej!
 

Danne Lundquistdaniellundquist76@gmail.com2016-03-25 10:05:00
Author

Fler artiklar om Hammarby TFF