Silly Season sommar 2021: Fyra spelare det ryktas om
En händelserik sommar för Jesper Jansson?

Silly Season sommar 2021: Fyra spelare det ryktas om

Nedan listas fyra av sommarens hetaste transfersnackisar när det gäller spelare in, spelare ut och vidareförsäljningsklausuler.

1. Akinkunmi Amoo jagas av europeiska storklubbar
Vårsäsongens stora utropstecken Akinkunmi Amoo har inte gjort någon besviken med tre mål och en assist på sju allsvenska matcher. Redan innan flytten till Hammarby ryktades det om att några av Europas största klubbar jagade den nigerianske supertalangen innan han skrev på för Hammarby på sn 18-årsdag. Efter succén har ryktena fortsatt flöda och senast kom det rykten att Club Brügge lagt ett bud på 40 miljoner. Bajen sägs ha förkastat summan för att den var för låg. Vi är nog många som gärna ser att Amoo stannar ytterligare någon säsong så vi åtminstone får se honom på plats men frågan är om vi hinner? 



2. Björn Paulsen vänder hem?
Den mycket älskvärde dansken lämnade Bajen för Ingolstadt 2019, nu hemmahörande i den tyska tredjeligan. Paulsen ska enligt rykten vilja återvända till Bajenland då han sitter på ett utgående kontrakt i sommar. Ingolstadt har just nu en kvalplats för uppflyttning med en match kvar av säsongen och ett beslut lär vänta innan deras säsong är klar. Många verkar se Paulsen som en lösning som högerback men jag är inte säker på att han petar Simon Sandberg. Däremot har Paulsen fina egenskaper i sitt huvudspel som vore en tillgång både defensivt och offensivt. 



3. Kossounou Odilon flyger vidare?
Sagan om Odilon fortsätter. Efter att han såldes till den belgiska klubben Club Brügge har han hunnit spela 54 matcher i klubben, spelat i Champions League och debuterat i landslaget. Nu sägs han jagas av bland annat ett antal engelska och tyska klubbar och summan sägs ligga mellan 200 och 350 miljoner kronor som hans klubb kommer begära i sommar. Bajen ska ha enligt uppgifter ha en tio procents vidareförsäljningsklausul vilket blir ett välkommet tillskott till Bajens transferkassa. 



4. Alla blickar på Aimar Sher
Den unge mittfältaren Aimar Sher slog igenom stort förra säsongen när han spelade 20 matcher och gjorde ett mål. Efter succén drog han till sig intresse från bland annat den holländska klubben AZ Alkmaar och nu uppger italiensk media att både Bologna och Sassulo sägs följa honom noggrant. Sher har ett kontrakt som löper ut sommaren 2022 och Hammarby sägs ha erbjudit en förlängning men ännu är inte något klart. Det vore verkligen tråkigt i fall att ytterligare en talang försvinner innan vi på allvar har hunnit få uppleva honom på plats en hel säsong.  


 

Robert Bäckström2021-05-20 13:41:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!