Silly Season Sommaren 2016: Aleesami nära Palermo

Silly Season Sommaren 2016: Aleesami nära Palermo

Här kan du läsa de senaste nyheterna och ryktena kring IFK Göteborgs spelare. Vilka ansluter till truppen och vilka lämnar?

Klara in


Klara ut

Oliver Gustafsson (Ljungskile)
Avtalet förlängdes inte och den tidigare gajsmålvakten lämnar Blåvitt.

Victor Sköld (Örebro SK)
Anfallaren är såld till ÖSK för 300 000 kr.

Oscar Kindlund (IK Sirius)
U-lagets Oscar Kindlund kommer fortsätta spela fotboll i IK Sirius.
- Vi har ett avtal med dem som möjliggör en omedelbar övergång. Samtidigt ger det oss chansen att kalla tillbaka Oscar, säger Mats Gren till ifkgoteborg.se.

Mauricio Albornoz (Åtvidabergs FF)
IFK Göteborg väljer att inte förlänga lånet med mittbacken/mittfältaren från Åtvidaberg.

Hjörtur Hermannsson (Bröndby)
Den isländska mittbacken ansluter till Bröndby med omedelbar verkan.

Rykten in

Scott Jamieson (Western Sydney Wanderers)
Enligt uppgifter till The Sydney Morning Herald (uppsnappat av fotbollskanalen) så har den australiensiska ligatvåan Western Sydney Wanderers nobbat ett bud från IFK Göteborg på sin vänsterback Scott Jamieson. Blåvitt förväntas dock komma med ett förbättrat bud.
Enligt fourfourtwo.com så har IFK Göteborg aktiverat Scott Jamiesons utköptsklausul. (15/7)

Enligt The Sydney Morning Herald kan Scott Jamieson bli klar för IFK Göteborg så tidigt som nästa vecka om han kommer överens med Gren. Wanderers är tvungna att acceptera IFKs senaste, okända, bud som aktiverade vänsterbackens utköpsklausul.


Rykten ut

Haitam Aleesami (Palermo, Ligue 1 och England)
Ett kanske långtsökt rykte om Haitam kommer från samma artikel på fourfourtwo.com där Jamieson nämns där "Jamieson’s way to the Angles is likely to be paved by the imminent departure of an IFK defender to an unnamed Ligue 1 club". Klubbar det skulle kunna röra sig om är Ajaccio, Bastia och Lorient som alla är på vänsterbacksjakt.
Enligt The Syndey Morning Herald är Aleesami "on the cusp of moving to either England or France for a reported fee of 1.9 million (drygt 12mkr).
Den italienska sportjournalisten Gianluca Di Marzio skriver att Aleesami är nära en övergång till Palermo i Serie A. Prislappen ska ligga på 12mkr.


Martin Smedberg Dalence (Bolívar)
I en intervju med den bolivianska tidningen Pagina Siete berättar MSD om intresse från utländska klubbar och framtidsplaner.
- Bolívar har kontaktat mig, men det har även andra klubbar gjort. Jag har spelat i Sverige hela mitt liv och skulle tycka om att spela i Bolivia. Bolívar skulle kunna vara ett bra steg i min karriär för det är en av landets största klubbar. Jag har ett och ett halvt år kvar på kontraktet och vi får se vad som händer. Jag spelar inte för pengarnas skull, jag vill till en klubb som vill vinna titlar och Bolívar är en sådan klubb, säger Martin till Pagina Siete (översatt av GT).


Kontraktsförlängningar


Avskrivna rykten

Andreas Maxsö (FC Nordsjälland)
Enligt uppgifter till fotbollskanalen har Mats Gren varit i danmark för att studera den Nordsjällands mittback Andreas Maxsö. 
På den svenska nationaldagen skrev Maxsö på ett nytt kontrakt med FCN som sträcker sig över 2019.

Issam Jebali (IFK Värnamo)
Klar för Ellos

 

Alltid Blåvitt2016-07-29 21:45:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg