Silly Season 2012: Andreas Lindberg klar
Andreas Johansson ska bidra med rutin till IFK's mittfält under 2012

Silly Season 2012: Andreas Lindberg klar

En sammanfattning av rykten och klara övergångar rörande IFK Norrköping. Senaste uppdateringarna i rött.

KLARA ÖVERGÅNGAR IN
Modou Barrow - Mjölby Södra
Den unge anfallstalangen har varit klar för IFK en längre tid och han har tränat med laget under hösten. Modou blir officiellt klar till den kommande säsongen.

Morten Morisbak Skjønsberg – Stabaek
10/1 Norrmanen som kommer närmast från Stabaek är IFK Norrköpings första nyförvärv 2012. Han har gjort 232 matcherför klubben och kommer in som en rutinerad mittback med goda ledaregenskaper, Morisbak Skjønsberg kommer bli en viktig kugge de tre kommande säsongerna.

Andreas Johansson - VfL Bochum 1848
20/1 Andreas Johansson är klar för IFK, han har skrivit på för tre år bekräftar Peter Hunt. Det var många turer fram och tillbaka men till slut fick vi alltså vår rutinerade mittfältare.

Lars Christian Krogh Gerson - Kongsvinger
2/2 IFK förstärker ytterligare sitt mittfält och har idag bekräftat övergången för den unge Krogh Gerson. Lars Christian har delad nationalitet och är halvnorsk samt halvluxemburgare men har valt att spela med Luxemburgs landslag där han gjort 15 A-landskamper.

Andreas Lindberg - Fri transfer
29/3 IFK har plockat hem målvakten Andreas Lindberg på ett halvårskontrakt. Andreas spelade för IFK mellan 2003 och 2006 och han blev mest känd för att han petade storvärvningen Dime Jankulovski. Nu har han hunnit fylla 31 och ska ge Norrköping lite mer bredd på målvaktssidan. Han lämnade norska Ranheim i vintras och har därmed ingen försäsongsträning i benen så det kommer ta ett tag innan han kommer in i matchform. Men det är en mycket smart värvning och all cred till IFK som lyckats hemlighålla den.

NT


KLARA ÖVERGÅNGAR UT
Caio Mendes - IK Brage
21/1 Den brasilianske ytterbacken lämnar IFK för spel i Superettan med IK Brage. Caio som aldrig lyckades etablera sig i startelvan har skrivit på för tre år och det är en skön lönepost som frigörs. 
Fotbollstransfers

Viktor Rönneklev - Jönköping Södra
21/12 Viktor är nu klar för Södra och vi tackar honom för alla åren i den vita tröjan. Rönneklev kommer för alltid att vara ihågkommen för sitt fantastiska samspel på högerkanten med Daniel Bamberg. Guldköping önskar Viktor lycka till i sin nya klubb.
Jnytt

Russel Mwafulirwa - free transfer
24/6 Den Malawiske targetspelaren som spelade afrikanska mästerskapen för sitt hemland och även noterades som målskytt kommer inte att få förlängt med IFK. Russel som var tongivande förra säsongen åkte på en tung korsbandsskada och ser nu ut att lämna Norrköping, mycket beroende på en enligt uppgifter väldigt hög lön sett till hans skadebenägenhet.
Folkbladet
Fotbolldirekt

Anders Wikström - IF Elfsborg
1/1 Mittbacken som stod för en mycket bra säsong återvänder nu till Elfsborg efter att hans lån har löpt ut. Han är dock inte helt avskriven även om IFK valde att inte utnyttja sin köpoption.

Petru Racu - free transfer
Den moldaviske landslagsmannen fick inte förlängt av IFK och lämnar klubben på en free transfer. Petru som var given under den gångna säsongen ingår inte i Jannes långsiktiga planer.

Anders Whass - slutar
Trotjänaren med det stora IFK-hjärtat har valt att lägga skorna på hyllan vid 30 års ålder.

Andreas Haglund - free transfer
Anfallstalangen lyckades aldrig ta en plats i IFK's A-trupp och får därför inte förlängt. Norrköping har satsat hårt på nya talanger i de offensiva positionerna och det finns helt enkelt inte plats för Andreas längre.

Niklas Westberg - IF Brommapojkarna
21/11 Som befarat så flyttar Niklas hem till Stockholm och ansluter till Brommapojkarna. 32-åringen var en nyckelspelare när IFK tog sig till Allsvenskan men lyckades inte befästa sin startplats väl där. Niklas fick dock chansen på hösten och spelade stundtals mycket bra, främst vinsten på hemmaplan mot Djurgården har vi honom att tacka för. 
IFK's officiella

Bruno Santos - Ljungskile SK
1/3 Bruno Santos har inte riktigt lyckats etablera sig i IFK och lånas därför ut till Ljungskile i Superettan. Santos som vann skytteligan i Superettan för några säsonger sedan har haft problem med målskyttet sedan återkomsten till Norrköping, förhoppningsvis kan ett lån få bukt med den svackan.
Fotbollstransfers

Riki Cakic - Ljungskile SK
1/3 Cakic var utlånad till Assyriska i höstas och stod för ett par fina insatser. Nu lånas han återigen ut till Superettan men den här gången kommer han bära Ljungskiles gröna tröja.
Fotbollstransfers

Marcus Johansson - Assyriska IF
25/3 Anfallstalangen lånas ut till Assyriska i division 2. Marcus kommer fortsätta att träna med IFK under låneperioden som sträcker sig fram till sommaren.


RYKTEN IN
Joakim Jans - Tenshult
Tenshults 18-årige målvakt bjöds in till provspel med IFK och U21-laget efter Allsvenskans slut, väl där imponerade han på Martinsson som bekräftar att klubben har följt honom några år. Joakim beskrivs som en orädd målvakt med rätt storlekt och potential
28/1 Joakim har blivit inbjuden till provspel hos Ateltico Madrid, under morgondagen återvänder han till Sverige därefter återstår det att se om han erbjuds något kontrakt.
Fotbollstransfers

Kennedy Igboanike - Djurgårdens IF
Igboanike är oönskad i DIF och har fått tillåtelse att diskutera med andra klubbar. IFK saknar en naturlig djupledslöpare och Kennedy skulle passa bra i ett 4-4-2 system med en boxspelare som Hasani eller Thorvaldsson bredvid sig. Nu är dock inte anfallet den viktigaste pusselbiten inför 2012 så en övergång är för tillfället föga trolig.


RYKTEN UT
Isaac Thelin, Modou Barrow, Marcus Johansson och Christoffer Nyman - Superettan/Division 1
1/12 IFK fortsätter att banta truppen efter att Westberg, Racu och Whass försvunnit. Nu vill klubben låna ut sina anfallstalanger och det finns intresse från klubbar i superettan och division 1. Anledningen till den plötsliga massutlåning har till viss del med den strandade sylviaaffären att göra. 
Folkbladet


AVSKRIVNA RYKTEN
Daniel Laxdal -
UMF Stjarnan Gardabaer
När man pratar om Youtube-värvningar så är det oftast efter att en klubb scoutat en spelare efter hans video-resumé. Laxdal är inte känd för sina snygga mål eller teniska finter, han är istället känd för sina målgester. Islänningen har provspelat med IFK och det återstår att se om han erbjuds något kontrakt.
1/12 Ett fortsatt ömsesidigt intresse finns, men IFK avvaktar.
Folkbladet
10/12 Laxdal är avskriven.

Kristoffer Nordfeldt - Brommapojkarna/Free transfer
6/5 Nordfeldt är klar för Heerenveen och därmed avskriven.
Fotbollstransfers

Astrit Ajdarevic - Helsingborgs IF
14/12 Jesper Jansson skrattar bort Ajdarevic-ryktena och säger följande:
– Visst är han en duktig fotbollsspelare, jag såg honom redan som spelare i Falkenberg. Men han är inte på mitt block i alla fall, inte på någon sida. Vi har inte hört oss för och vi tänker inte värva honom.
Hd

Maic Sema - Hammarby IF/Free transfer
Sylviaprodukten tog flytten till Norge och FK Haugesund.

Andreas Dahlén - FSV Frankfurt
25/1 Dahlén är klar för Djurgården och därmed avskriven.
Fotbollskanalen

Daniel Bamberg - Haugesund
31/1 Bamberg är klar för Örebro.
Fotbollstransfers

Peter Larsson - FC København
28/2 Norrköping har gett upp jakten på Peter Larsson, både övergångssumman och löneanspråken var för höga för IFK's del.
Fotbollstransfers


KONTRAKTSFÖRLÄNGNING
Nikola Tkalcic
8/11 Nikola skrev på redan under sommarfönstret men erbjöds endast då ett korttidskontrakt. Trots mycket begränsat med speltid så har IFK ändå valt att föränga med Tkalcic till 2014. 

David Wiklander
Säsongens överraskning blir kvar ännu en säsong i IFK, han får förlängt med 1 år.

David Nilsson
10/12 Talangmålvakten som spenderade större delen av förra säsongen hos Sylvia har förlängt sitt kontrakt med 3 år. David säger att han inte längre vill vara tredjemålvakt utan få vara med och kriga om startplatsen på lika villkor, kan det vara en indikation på att IFK är nöjda med David och Abbas för att sedan bredda med en talang (Joakim Jans)?

Christoffer Nyman
5/3 Anfallstalangen som sköt IFK till Allsvenskan har förlängt sitt kontrakt med ytterligare 3 år. Det nya kontraktet gäller tom 2015.


Truppen idag
Målvakter
Abbas Hassan
David Nilsson

Försvarare
Morten Morisbak Skjønsberg *NY
Bobbie Friberg da Cruz
Mathias Florén
David Wiklander
Nikola Tkalcic
Marcus Falk-Olander
Joonas Tamm

Mittfältare
Lars Christian Krogh Gerson *NY
Andreas Johansson *NY
Astrit Ajdarevic
Marting Smedberg-Dalence
Armin Tankovic
Christopher Telo
James Frempong

Anfallare
Gunnar Heidar Thorvaldsson
Shpetim Hasani
Imad Khalili
Marcus Johansson
Christoffer Nyman
Isaac Thelin
Modou Barrow *NY


Har vi missat något eller har du hört rykten rörande IFK? Tveka inte att kontakta redaktionen via e-mail.

Fredrik Sinander2012-03-29 16:21:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås