SILLYKOLLEN: AIK

SILLYKOLLEN: AIK

Svenska Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger om en vecka. I Sverige sträcker det sig dock från årsskiftet ända till slutet på mars. Därmed finns det gott om utrymme för saker att hända i Allsvenskan och Superettan. I en artikelserie i flera delar har vi på SvenskaFans tagit tempen bland redaktionerna och kollat vad status är i klubblagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Viktor Rundlöf – AIKredaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?

Bra, känns som AIK har förstärkt på de positioner som behövts. Abdussalam Magashy tror jag kommer bli perfekt under Brännström. Omar Faraj är en spelare jag tror mycket på och kan bli årets utropstecken bredvid John Guidetti på topp. 

Jimmy Durmaz kommer bidra med rutin och erfarenhet, vilket är nödvändigt efter att Sebastian Larsson, Per Karlsson och Mikael Lustig slutat. Dock är jag osäker på vilken nivå den föredetta landlagsmittfältaren håller och hur pass motiverad han är. Men jag hoppas att Durmaz motbevisar mina tvivel. Brorsan Elias Durmaz är jag otroligt spänd på att se och hoppas att han visar framfötterna nu när han får spela med storebror.

Ytterbacken Rui Modesto och mittfältaren Abdihakin Ali är osäkra kort, men kan säkert bli bra värvningar. Överlag ett klart godkänt fönster av tillförordnad sportchef Manuel Lindberg.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Med tanke på att både Nabil Bahoui och Nicolas Stefanelli lämnat klubben, så är AIK rätt tunna på anfallspositionen, så där behövs det förstärkning. Tillförordnad sportchef Manuel Lindberg har flaggat för att fler namn är påväg in. Förhoppningsvis är det spelare med en del erfarenhet och rutin, då det behövs efter att flera etablerade lämnat. 

Dessutom ryktas talangerna Joe Mendes och Yasin Ayari lämna klubben inom en snar framtid. Om den förstnämnda skulle försvinna innebär det att AIK blir tunna högerbackspostionen så där ser jag gärna att man förstärker. 


Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Av de spelare som det ryktas om så skulle jag säga Yasin Ayari. Tyvärr ser det ut som han är förlorad för AIK:s del då det rapporterats om att han ska vara klar för Brighton. Det hade varit spännande att se vad AIK-talangen kunnat uträtta under Brännström, då han förmodligen hade fått en mer framskjuten position.

Utöver Ayari får Erick Otieno absolut inte lämna AIK. Jag tror han kommer vara en nyckelspelare om Brännström ska spela 3-5-2 och om han skulle försvinna har AIK ingen rak ersättare på den positionen.

Tror du att vi kommer se några skrällförvärv? 
Tveksamt, det har ryktats lite löst om Jordan Larsson som har det tufft i Schalke och ser ut att lämna. Jordan hade en kortare sejour i AIK 2022 och skulle Manuel Lindberg lyckas lösa en återkomst till Gnaget får det klassas som ett skrällförvärv.

Några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Det är väldigt få rykten (utöver det galna ryktet om Simone Zaza) kring AIK just nu så har inget på rak arm. Men man drömmer ju om en återkomst för Robin Quaison, även om jag tror att det är väldigt osannolikt i detta transferfönster.

SVENSKAFANS.COM2023-01-28 08:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans