Sillykollen: Degerfors IF

Sillykollen: Degerfors IF

Svenska Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger om en vecka. I Sverige sträcker det sig dock från årsskiftet ända till slutet på mars. Därmed finns det gott om utrymme för saker att hända i Allsvenskan och Superettan. I en artikelserie i flera delar har vi på SvenskaFans tagit tempen bland redaktionerna och kollat vad status är i klubblagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Gustav Bäck, Degerfors-redaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?

Vi har hittills (21a januari när detta skrivs, således ingen målvakt presenterad ännu) värvat Gustav Lindgren från Sollentuna, Karim Mammar från AFC Eskilstuna samt Seid Korac från Esbjerg. Dessutom har Alexander Hedén Lindskog klivit upp från ungdomsleden och fått ett A-lagskontrakt. Samtliga förvärv känns som spännande och intressanta namn med något att bevisa i allsvenskan. Därför tror jag de passar kanonbra in i lagbygget. Däremot saknas det fortsatt några pusselbitar.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Vi saknar två målvakter, en mittfältare och en anfallare. Anledningen är att det är där spelare lämnat och Patrik Werner har uttryckt att det är luckorna som ska fyllas. Kan inte annat än att hålla med. 

Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Efter att ha tappat stora delar av vår centrala stomme från avslutningen 2022 så vore det dräpande att tappa Rasmus Örqvist. Han gjorde ett fint första år i allsvenskan och kan spela på flera olika positioner och samtidigt hålla hög klass. Sånt behövs 2023 i Degerfors. 

Tror du att vi kommer se några skrällförvärv? 
Jag tror att samtliga förvärv som kommer in kommer vara namn som ingen riktigt räknat med. Det har ryktats en del, men flera rykten har bara runnit ut i sanden. Och nu är det relativt tyst från klubben. Våra silly-gubbar Balkongmannen och Nilsone (på Twitter) gör så gott de kan men det verkar jobbas i tysthet och i hög fart när det väl ska smälla till. 

Några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Just nu är det ganska tyst om rykten. Däremot vore det ju fint om Adam Carlén inte hittade en ny klubb och kom tillbakavändandes med tåget och kritade på ett nytt fyraårskontrakt. Känns dock otroligt just nu. 
 

SVENSKAFANS.COM2023-01-24 12:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans