SILLYKOLLEN: Djurgårdens IF

SILLYKOLLEN: Djurgårdens IF

Svenska Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger om en vecka. I Sverige sträcker det sig dock från årsskiftet ända till slutet på mars. Därmed finns det gott om utrymme för saker att hända i Allsvenskan och Superettan. I en artikelserie i flera delar har vi på SvenskaFans tagit tempen bland redaktionerna och kollat vad status är i klubblagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Jesper Rundin – Durgårdsredaktionen Forum 1891

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
Jag tycker att Djurgården har gjort ett bra transferfönster såhär långt. Man har förstärkt på olika positioner och breddat truppen för att klara av att spela fler matcher under säsongen. Det har varit en mycket bra mix av rutinerade klasspelare och unga talangfulla spelare. Samtidigt verkar alla nyförvärven vara sköna gubbar som passar in i hur Djurgården vill att spelarna ska vara för att bevara stämningen som finns truppen.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Efter de värvningar som har gjorts tidigt i fönstret har det känts som att det inte har behövts något specifikt. Nu när Hjalmar Ekdal har lämnat så behöver vi definitivt bredda truppen med en back. Vi har tre bra mittbackar i Danielson, Gracia och Löfgren samt Odhiambo som står på tillväxt. Dock kommer det att komma skador. Helst en etablerad spelare som direkt kan konkurrera om en startplats och i andra hand en väldigt talangfull yngre spelare men då en som är på gränsen till att kunna konkurrera om en startplats.

Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Det finns väl egentligen två spelare som jag direkt tänker på, Magnus Eriksson och Jacob Widell Zetterström. ”Mange" är den naturliga ledaren och pådrivaren och har väldigt mycket rutin. Pådrivare finns det dock en del i truppen och mittfältare är den position som Djurgården har det mest välbeställt på. Därför om jag måste välja en spelare så blir det Widell Zetterström. Efter att Aleksandr Vasyutin lämnade efter förra säsongen har vi bara en spelare på målvaktspositionen som håller riktigt hög nivå. Djurgården har annars bra ställt med både talang (Picornell) och rutin (Vaiho) bakom honom men skulle Widell Zetterström lämna behövs det definitivt värvas en klassmålvakt.


Tror du att vi kommer se några skrällförvärv?
Jag hade inte trott att Djurgården skulle värva så mycket mer men i och med försäljningen av Ekdal så kan de nog bli så. Det kan ju självklart vara en skräll att värva etablerade spelare från andra allsvenska lag men det skulle vara mer spännande att ta in en mittback som har spelat på en hög nivå i ett annat land. Chanserna har iallafall ökat för det efter den försäljningen.

Några rykten som du gärna ser bli verklighet? Vilka/varför?
Det har väl inte varit jättemycket rykten (efter att våra värvningar blev klara). En som har ryktats om är Philip Rolke från Basel. Det är klart att unga och väldigt talangfulla spelare alltid är intressanta så jag har inget emot att han värvas.
 

SVENSKAFANS.COM2023-01-29 12:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans