SILLYKOLLEN Hammarby IF

SILLYKOLLEN Hammarby IF

Svenska Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger om en vecka. I Sverige sträcker det sig dock från årsskiftet ända till slutet på mars. Därmed finns det gott om utrymme för saker att hända i Allsvenskan och Superettan. I en artikelserie i flera delar har vi på SvenskaFans tagit tempen bland redaktionerna och kollat vad status är i klubblagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?


Theodor Bittner – Hammarbyredaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
Hittills är det ju inte så mycket in utan mest ut. Adi Nalic är ju en spelare som vi kan förvänta oss mer av än Viktor Djukanovic.  Den sistnämnde är väl mer en talang avsedd för förädrning. Kring Mamane Moustapha Amadou Sabo får vi nog se vad planen är men i dagsläget är Nalic det enda ordentliga namnet för en eventuell startelva och vad jag sett sen tidigare skall han kunna passa in bra.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Allting svajar ju i dagarna men eftersom vi tappat Bojanic, Magyar, Jeahze, Sandberg, Ludwigsson, Andersen och Berisha är det många hål att fylla. Problematiskt sen en tid tillbaka är väl "vår" tia och där ryktas det ju en hel del. Bortfallet är däremot stort, framför allt om vi konstaterar att ett stort antal startspelare lämnat samt vår offensiva centrallinje. Det som behövs är därför en given anfallare, spelfördelare samt ytterbacksersättare.

Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Av det som är kvar får det nog anses vara Nahir Besara. Betydelsen han hade under förra säsongen går inte att underskatta och för att kunna behålla någon typ av struktur för det "nya" Hammarby som ska ta sig an säsongen 2023 blir han nog avgörande. 


Tror du att vi kommer se några skrällförvärv? 
Möjligtvis att Hammarby slantar upp ordentligt i fråga om anfallare efter förtjänsten av Veton Berisha. I övrigt är det väl om vi vill spendera en rejäl slant för någon yngre talang och det finns väl signaler om att vi har spenderarbyxorna på.

Några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Jag hörde på Carmens toa att.. nä men seriöst är det i dagsläget så osäkert kring vad som händer att det är svårt för mig att önska något. Jag har en otrolig tilltro till vår huvudtränares kompetens och sportsliga ledning att plocka in det som behövs. Frågan är nog snarast om det vi tappat går att ersätta på ett sådant sätt att 2023 inte blir ett mellanår..
 

SVENSKAFANS.COM2023-01-29 07:32:42

Fler artiklar om SvenskaFans