SILLYKOLLEN: Malmö FF

SILLYKOLLEN: Malmö FF

Svenska Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger om en vecka. I Sverige sträcker det sig dock från årsskiftet ända till slutet på mars. Därmed finns det gott om utrymme för saker att hända i Allsvenskan och Superettan. I en artikelserie i flera delar har vi på SvenskaFans tagit tempen bland redaktionerna och kollat vad status är i klubblagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Ulf Nilsson – Malmö FF Himmelriketredaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
Det ser väl ut som att vi värvat den typen av spelare vi har behövt. Yttermittfältare som kan göra sin gubbe och en vänsterback har varit högst på önskelistan. Sen ska ju sägas att vi offensivt kanske inte ifjol saknade spelare som gjorde snygga saker utan spelare som gjorde poäng. Återstår väl att se om Ali kan det.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Nja, Vet inte. Känns ju inte som att truppen är för liten direkt och vi har spelartyperna som behövs. Sen återstår ju att se om de är tillräckligt bra. Det finns många spelare som behöver lyfta sig i år jämfört med ifjol, men om de har det i sig är det ganska lite problem.
OM vi går för någon spelare mer så hoppas jag det blir en ren och skär klasspelare. En spelare som är tokgiven i startelvan.


Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Hmm. Bra fråga. AC egentligen eftersom han är vår bäste spelare och det fick vi bevis på även ifjol. När han inte fungerar går vår nivå ner ordentligt.

Tror du att vi kommer se några skrällförvärv?
Det verkar visserligen inte som att vi är helt färdiga med värvningarna men jag vet inte alls vad det skulle kunna vara för något vi tittar efter. Som sagt är truppen stor och det är svårt att se att det skulle finnas några direkta hål i truppbygget.

Några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Enda riktigt stora ryktet just nu är väl ändå Pontus Jansson. Samma rykte som varje övergångsfönster. Kanske är det dags nu.

Och det är klart. Jag kan ju inte påstå att vi ser ut att sakna en mittback, men Pontus kvalitet är så pass stor att den såklart inte kan nekas om det blir aktuellt.


 

SVENSKAFANS.COM2023-01-27 08:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans