Sillykollen: Skövde AIK

Sillykollen: Skövde AIK

Svenska Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger om en vecka. I Sverige sträcker det sig dock från årsskiftet ända till slutet på mars. Därmed finns det gott om utrymme för saker att hända i Allsvenskan och Superettan. I en artikelserie i flera delar har vi på SvenskaFans tagit tempen bland redaktionerna och kollat vad status är i klubblagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Gustav Hendén Fälth - Skövde AIK-redaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
Tycker att värvningarna har passat in bra sett till kvaliteten som har lämnat klubben. Alla spelare som lämnat klubben hade en stor del i succén förra året året och det kommer vara ett stort tomrum att fylla. Spelarna som kommit in har varit tydliga ersättare både positionsmässigt och rollmässigt för spelarna som lämnat. Det är en bra mix av spelare men något som är gemensamt är att alla har haft bra fotbollsuppväxter med spel i en elitklubb under någon period av sin karriär. Även en bra mix med unga och äldre spelare där Emil Bellander kommer in med ett trettiotal allsvenska matcher och några ungdomslandskamper och kommer ses som en av ledarna i laget och leda dom yngre till liknande meriter.

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Gustav Fribergs långa inkast kommer självklart att saknas men jag anser ändå att Lukas Rhöse är en spelare vi ska satsa på och ser inte någon större anledning att plocka in en till ytterback då vi redan har Samuel Sörman och Elias Lindell på ytterbacksplatserna. Istället tycker jag att vi ska satsa på att plocka in en djupledsgående anfallare för att få en större variation bland anfallarna men även mer bredd. Både Fellrath och Bellander är spelare som ska ta emot bollen och fördela vidare den. Jag skulle se att vi plockar in en yngre anfallare som är duktig i djupet för att komplettera och utmana våra nuvarande anfallare. även om talangfulla Marc Agerborn flyttats upp och kommer konkurrera om en plats så ser jag ändå positivt på en till anfallare i laget.

Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Två av dom spelarna som sticker ut bland mängden och är oerhört viktiga enligt mig är Filip Schyberg och Elmar Abraham. Två grymma fotbollsspelare men också ledare och centrala i Tobias lagbygge både i år men också säsongen innan. Efter att trotjänare som Gustav Friberg och Villiam Granath lämnat så är det oerhört viktigt att det finns kvar spelare som varit tongivande i klubben under en längre period och som vet vad som krävs för att Skövde Aik ska kunna fungera på en fotbollsplan. En bubblare som jag ser en stor potential i och som vi borde ha kvar ett år till är Linus Mattsson. En fjolårssäsong som började bra men drogs sedan ned av skador vilket gjorde att han hade det svårt att ta sig tillbaka till en startplats har mer att hämta och bidrar med en spets som Skövde annars inte har. Ett år till i Skövde så tror jag att han kan växa ännu mer och även börja producera poäng i en större utsträckning.

Tror du att vi kommer se några skrällförvärv? 
Förra året hade vi väl ändå en liten transferbomb när den estländske landslagsmittfältaren Vladislav Kreida hämtades in på lån och något liknande skulle säkerligen kunna hända igen. Situationen som dom ryska klubbarna och dess spelare sitter i öppnar för ett lån tills det klarnar mer kring öststaten. Det finns även en hel del kontraktslösa spelare som väntar på bud från allsvenska klubbar men om det skulle skita sig för någon som har allsvenska ambitioner så skulle jag kunna se att Per lyfter på luren för att ge chansen till en spelare att studsa tillbaka till finrummet och samtidigt hjälpa Skövde. Annars så tror jag inte på någon supervärvning. Det borde fortsätta att satsas ungt och lovande där risken inte blir alltför stor.


Några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?

SVENSKAFANS.COM2023-01-24 08:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans