SILLYKOLLEN: Varbergs BoIS

SILLYKOLLEN: Varbergs BoIS

Svenska Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger om en vecka. I Sverige sträcker det sig dock från årsskiftet ända till slutet på mars. Därmed finns det gott om utrymme för saker att hända i Allsvenskan och Superettan. I en artikelserie i flera delar har vi på SvenskaFans tagit tempen bland redaktionerna och kollat vad status är i klubblagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

 Håkan Ericsson - Varbergredaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
Som vanligt är det stor ruljans i Varbergs BoIS. 11 gubbar ut hittills och 10 in, plus ett antal från akademin. Hur de kommer att passa in är svårt att svara på eftersom de oftast är spelare från lägre nivå eller utlandet som kommer. Den ende jag har något sånär koll på är Oliver Silverholt från Östers IF som är värvad som ytterback. Assad Al Hamlawi, anfallare från Helsingborg har jag också sett lite.   

Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Forwardssidan kändes tunn nu när Robin Simovic av allt att döma försvinner. Al Hamlawi är den mest meriterade forwarden, har haft skadeproblem och gjorde typ 2 mål i superettan i fjol. Men i veckan kom brassen João Paolo Siqueira Ribeiro så nu känns det bättre. Samtidigt har man ingen koll på vilken nivå spelaren besitter.  

Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Egentligen ingen eftersom Varberg som vanligt har en stor trupp med många alternativ och Jocke Persson brukar hitta sätt att fylla luckorna. Men ska jag säga någon så är det Luke Le Roux, en defensiv mittfältare  som var vår kanske bäste spelare i fjol.  


Tror du att vi kommer se några skrällförvärv? 
Om med skrällförvärv avses spelare med ett tung CV så nej, det går helt emot Varbergs värvningsstrategi som är att fynda i lägre divisioner. Undantaget kan vara spelare som på något sätt har en tidigare relation till Joakim Persson som t ex Robin Simovic eller Junes Barny hade, men som det känns i nuläget tror jag inte på några skrällförvärv. 

Några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Finns inga kända rykten om spelare in i nuläget förutom Ömur Pektas anfallare från IFK Stocksund (div 2) som ska ha imponerat storligen på Jocke. Ett anfallsaltervativ ytterligare vore väl inte men den som drömmer om meriterade nyförvärv till Varbergs BoIS gör bästa i att sluta med det. Sedan tror jag att det kommer att hända mer, försvararen Gideon Mensah åkte ju på en korsbandsskada i veckan så där vill säkert Joakim Persson ha fler alternativ. Med stor trupp är det alltid någon som lyckas är filosofin och den har tagit Varbergs BoIS till sin fjärde raka allsvenska säsong sedan debuten 2020. 
 

SVENSKAFANS.COM2023-01-25 08:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans