Sirius–Halmstad och Häcken–Sirius
Sirius har fått en fantastiskt start även på denna allsvenska säsong. Bild: Peter Holgersson/Bildbyrån

Sirius–Halmstad och Häcken–Sirius

På grund av pågående C-uppsatsskrivande har tyvärr matchrapporterna från blåsvarts senaste två matcher fått lida. Här kommer därför två korta sammanfattningar av matcherna. Men håll till godo, matchen mot Kalmar får en text!

Sirius–Halmstad 1–0

I en tuff match mot ett defensivt Halmstad lyckades Sirius kriga in en boll i matchens slutskede, och därmed vinna med 1–0. Halmstad var starka defensivt och inte ofarliga framåt i sina kontringar, men Sirius tuggade på hela matchen och med bara några minuter kvar kunde Christan Kouakou glidtackla in bollen på mållinjen efter att Marcus Mathisen nickat bollen över målvakten, i stolpen och på målvaktens rygg tillbaka mot mål. 

I en händelsefattig match visade Sirius mognad. Man fullföljde de taktiska riktlinjer som fanns, vilket också ledde fram till ett mål i slutändan. 

Häcken–Sirius 1–2

Borta mot Häcken (som jag tippat som seriesegrare, ser inte ut som ett särskilt bra tips nu...) tog Sirius en blytung skalp som placerade laget på delad andraplats i den allsvenska tabellen. Kouakou gjorde ännu ett mål och blåsvart spelade stundtals ut Hisingelaget. Tränare Daniel Bäckström var stolt över sitt lag efter matchen, något han verkligen hade anledning att vara. 


Efter tre matcher ligger då alltså Sirius trea på samma poäng som Malmö FF och Kalmar (!) som också är Sirius moståndare i dagens match. Kalmar leds ju som bekant av blåsvarts förre tränare Henrik Rydström. Det blir en spännande drabbning. 

Oscar Fock2021-05-01 15:09:55
Author

Fler artiklar om Sirius