Sirius har gjort klart med en ny assisterande tränare

Sirius har gjort klart med en ny assisterande tränare

Akademitränaren Theodor Olsson tar klivet upp till seniortruppen och blir till den kommande säsongen assisterande tränare till Henrik Rydström.


Theodor föddes i Uppsala 1996, men flyttade till Gävle vid 2-årsålder. Återkomsten till Uppsala kom att ske 2018, i samma veva som 23-åringen kom till Sirius verksamhet som tränare för klubbens U16-lag. Redan under 2019 fanns Theodor med kring A-laget och inför kommande säsong är Theodor alltså en del av staben kring A-laget i sin roll som assisterande tränare.

Sin egen fotbollskarriär började när en då 4-årig Theodor slog sina första passningar i GGIK. 10 år senare blev det spel med Gefle IF:s U17 pojkallsvenskalag, 14 år ung! Det blev fortsatt spel i Gefle IF hela juniortiden, men när det var dags för seniorspel blev det inget A-lsgskontrakt med de himmelsblå, men däremot kom en förfrågan om Theodor ville vara tränare för Gefles U16-lag och det erbjudandet nappade han på! Samtidigt som tränarsysslan kom igång blev det spel ett tag i Petter Hanssons Söderhamns FF. Samma Petter Hansson som även han ingår i Sirius verksamhet.


Ingen dålig start på det nya året i och med nya roll i Sirius!

- Jag är otroligt stolt och glad över att Henrik och Ola ger mig det här förtroendet. Det är två giganter inom fotbollssverige och att de anser mig vara rätt man för jobbet gör en såklart väldigt stolt. Det är så många som skulle vilja få möjligheten att få träna Sirius i Allsvenskan så jag är väldigt ödmjuk inför den möjligheten jag nu givits.


Redan förra säsongen fanns du med kring seniortruppen, men nu är det på "riktigt". Hur kul kommer det att bli?

- Det var roligt att vara med förra året och jag lärde mig massor av det men det var verkligen svårt att vara sitt bästa jag i den rollen då jag även tränade två andra lag i föreningen samtidigt. Relationen med spelarna och de i ledarteamet kommer vara en helt annan i år. Det är något jag verkligen ser framemot! Jag lever en tränardröm för tillfället och njuter av varenda sekund av livet samtidigt som tanken ligger på nästa träning.

Vad hoppas du kunna bidra med i ditt jobb tillsammans med Henrik?

- Jag hoppas kunna göra honom till sitt bästa jag genom att ifrågasätta samt stötta beroende på vad situationen kräver. Vi har umgåtts mycket under året som varit och har redan en väldigt nära och bra relation.

I årets trupp har du tränat målvakten Hannes Sveijer, mittfältaren Isac Bråholm samt anfallaren Joakim Persson. Kan ditt tidigare jobb i akademin göra att vi kan få se fler egna produkter i A-laget?

- Kommer det upp fler egna produkter från akademin till A-laget har det knappast med det arbete jag gjort där. Det kommer snarare handla om Conny Sveijers eminenta arbete med att få alla som sätter sin fot i akademin att älska den. Detta tillsammans med alla tränares grymma kompetens och ungdomar som är mer ambitiösa än någonsin skulle isf vara anledningarna.

Ser du fram emot morgondagen som är dagen för säsongens första träningspass?

- Jag har knappt kunnat sova om nätterna för jag bara velat dra igång säsongen 2020. Jag vet att vi är många som känner så!

Önskar Theodor all lycka i hans nya jobb!
 

Andreas__Adde__2020-01-06 19:22:28
Author

Fler artiklar om Sirius