Lagbanner
Herman Sjögrell: ”Det är klart att det är tufft”
Herman Sjögrell har i år fått snålt med speltid men är mån om att han måste fortsätta träna hårt och vara redo när chansen kommer. Foto: Bromansfoto / Aron Broman

Herman Sjögrell: ”Det är klart att det är tufft”

Konkurrensen på topp är stor och det finns de spelare som har hamnat i frysboxen. Siriusredaktionen snackade med Herman Sjögrell om den uteblivna speltiden och hur han ser på sin egen utveckling.

Hur mår vi 11 omgångar in i Allsvenskan?
– Nä men det är okej. Som lag så känns det som att vi har vänt en mindre bra trend med 2 raka vinster nu. Det är det fina med fotboll att det kan gå fort så det känns bra inför blåvitt.

Hur är konkurrenssituationen för er där uppe på topp?
– Det är mycket spelare där uppe. Man har valt att spela andra framför mig själv hittills, det är klart att det är tufft men jag kan inte göra mer än att träna hårt och göra så bra jag kan. 

Hur ser du på din egen utveckling under din tid i Sirius?
– Jag har blivit en bättre fotbollspelare men framförallt en starkare människa och utvecklas mentalt eftersom att jag fått kämpa i motvind väldigt mycket. Sen så hoppas man ju alltid att det ska vända och att man ska få spela mer, det är det jag önskar av både mig och klubben.

Match på Söndag mot Göteborg, tankar?
– Rolig match. Min hemstad som kommer på besök så hoppas på en rolig match och att vi tar tre poäng.

Uppehåll väntar sedan, vad har du för planer under sommaren?
– Hem till familjen och fokusera på att må bra och sedan kombinera det med träning.

Herman Sjögrell satt kvar på planen efter träningen och pratade en lång stund med Christer Mattiasson.
– Vi har en öppen dialog om det mesta. Det är en fantastisk människa och är väldigt mån om att man ska må bra och det går ju inte att sticka under stolen att fotbollspelare mår bäst när de får spela fotboll. Vi har en bra dialog så mycket kan jag säga.
 

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2023-06-06 20:00:00
Author

Fler artiklar om Sirius