Guldfågeln Arena, Kalmar, 2023-05-03 19:00

Kalmar FF - Sirius
2 - 2

Jamie Roche blev hjälte mot Kalmar
De sju sopprtrarna som fanns på plats firar Jamie Roche kvitteringsmål

Det som började i katastrof slutade i eufori för de tillresta supportrarna. Sirius vände ett 0-2 underläge till 2-2 när Jamie Roche nickade in kvitteringsmålet i matchens sista minut.

Det eviga kryssandet mot Kalmar fortsätter. På de 7 senaste allsvenska matcherna har det slutat oavgjort 6 gånger. Men igår så blev det lite svettigt när Sirius vände 0-1 till 2-2. Sirius börjar matchen dåligt och går till pausvila med 2-0 i baken. ''Det var bra längesedan som jag var såhär irriterad och arg. Jag gav varje spelare tio minuter att visa att man är värd att bära siriuströjan och inte bli utbytt, sade Christer Mattiason i en intervju med UNT.

Sirius kommer ut ur paus och är ett helt annat lag. Det blir mycket mer fart och fläkt på spelet och anfallshoten börjar komma. Reduceringen kom redan i den 52:a minuten när Magnus Kaastrup på ett skickligt sätt spelar fram bollen till Tashreeq Matthews som får göra sitt första mål för säsongen. Ett viktigt mål för sydafrikanen som inte riktigt har kommit upp i nivå den här säsongen. Sirius trummar på men jag tror faktist de flesta hade gett upp när Herman Sjögrell blev inbytt samtidigt som Joakim Persson fick sitta kvar på bänken. Men detta bytet skulle komma att bli avgörande. Herman Sjögrell slår i den 96:e minuten ett inlägg och i straffområdet så väntar Jamie Roche som kan nicka in bollen och Sirius har kvitterat. De sju tillresta supportrarna fick välförtjänt jubla över en poäng och det en viktig sådan.

Nu väntar Elfsborg på hemmaplan, måndag den 8:e maj och jag hoppas att du som läser detta har säkrat din biljett till den matchen. Låt oss få fira våran första trepoängare på måndag. Får väll hoppas att man då får se Joakim Persson i spel även om det blir en start eller ett inhopp.