Lagbanner

Nyhetssvep: Spelschema, träningsmatcher och provträningar

På grund av jobb och studier har det varit lite ont om uppdateringar här senaste tiden. Det betyder dock inte att det inte hänt något i vår blåsvarta favoritklubb. Här kommer därför ett nyhetssvep över den senaste tidens viktigaste händelser.

Sirius kommer inleda allsvenskan borta mot IFK Norrköping söndagen den elfte april. Första hemmamatchen blir i omgången efter, mot Halmstad 18/4. 

Innan dess ska det dock bland annat spelas träningsmatcher. I går (30/1) spelade Sirius hemma mot Gefle IF (mer om det nedan), 6/2 kommer Akropolis på besök och slutligen gästas Studan av FC Flora Tallin. 

Sirius spelade som sagt på lördagen mot Gefle. En chans för nyförvärven att visa framfötterna, något de verkligen gjorde. Bäst lyckades kanske Ekin Bulut som gjorde två mål (fick dessutom två bortdömda). Det första assisterades dessutom av Rúnar Sigurgeirsson, ytterbacken som just nu provtränar med Sirius. Marcus Mathisen, Jacob Ortmark och Christian Kouakou fick också näta, alla nyförvärv. En kul start på det nya året för blåsvart helt enkelt. 

Det var allt för nyhetssvepet den här gången. Kanske blir ett koncept, kanske blir något som händer då och då när tiden inte räcker till. 

Avslutningsvis – en liten preview: Jag träffade Daniel Bäckström för ett litet tag sedan och kommer förhoppningsvis den här veckan eller nästa att skriva ihop den till en artikel. Om hur en korsbandsskada gjorde honom till tränare, lärdomar från Janne Andersson och visionen för Sirius. Håll i, håll ut (och håll avstånd) – detta vill ni inte missa! 

Oscar Fock2021-01-31 14:21:00
Author

Fler artiklar om Sirius