Lagbanner
Studenternas, 2023-02-25 15:15

Sirius - Dalkurd FF
4 - 0

Sirius körde över Dalkurd
Siriuskaptenen stod för 2 mål i dagens kross mot Dalkurd. Foto: Bromansfoto

Sirius körde över Dalkurd

Sirius krossade Dalkurd i dagens match. 4-0 vinst och Sirius toppar nu grupp H i Svenska Cupen. ”Det är alltid extra kul att vinna när det är mycket folk”, säger Marcus Mathisen efter matchen.

Det blev en utklassning idag på Studenternas. Sirius slog Dalkurd med 4-0 och det var aldrig något snack om saken.
— Det är alltid skönt att vinna och extra skönt att göra fyra mål. Vi håller nollan och jag tycker vi kontrollerar de matchen igenom. 

Målskyttarna idag var Daniel Stensson, Edi Sylisufaj och Marcus Mathisen för. Den sistnämnde stod för två. 
— Det är två av de snyggaste jag gjort. De bjöd på mycket yta och de var lite trötta så då får man lite lägen så då tänkte jag att det är bara att ta chansen.
— Det är inte så ofta det blir spelmål för min del så det är ju kul att vara lite offensiv också.

Matchen bjöd på lite intriger och speciellt i slutminuterna där det uppstår ett ganska stort tjafs. 
— Det var någon i deras lag som glidtacklade mot Tånnander i målet och det är väll lite av en oskriven regel att sånt där gör man inte. Vi försöker helt enkelt bara att försvara vår målvakt.

Publiksiffran blev 2010 och det är ändå godkänt för att ha varit en kylig cupmatch i Februari. Vännerna Uppsala hade ordnat ett fint tifo som blev lyckat. 
— Det var klass idag både med tifo och att man hör sång från läktaren under hela matchens gång. Det är alltid extra kul att vinna när det är mycket folk. 

Sirius leder nu gruppen då man vunnit båda matcherna med större målskillnad än Mjällby AIF. Ett kryss mot Mjällby på lördag räcker för avancemang och slutspel. 
— Vi kommer åka ner för att vinna, så är det. Det är ett bättre lag än de vi har mött hittills så det kommer bli en tuffare utmaning än tidigare. Sen så får vi se hur det blir i matchen men våran inställning är att vinna.

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2023-02-25 19:13:00
Author

Fler artiklar om Sirius