Lagbanner
Sommarsilly IK Sirius

Sommarsilly IK Sirius

Snabb genomgång av IK Sirius sommarfönster än så länge

Mycket har hänt sen sist jag skrev här, laget har dippat och höjt sig. Höga höjder som bortavinsten mot MFF och en uppåtgående trend, men också rätt tröga kryss mot inte minst vsk och blåvitt. Men idag ska vi snacka silly igen, fönstret stänger om några dagar och vi har för det mesta skeppat spelare.

Till att börja med släppte vi målis David Mitov-Nilsson vars kontrakt gått ut och han gick till sin moderklubb IFK Norrköping. Man visste att det alltid skulle bli så, och även om han stått för en del misstag så har jag alltid gillat Mitov, inte minst som person men också målvakt. Tack för allt Mitov!
Edi Sylisufaj har skeppats till Landskrona och verkar av allt att döma göra det bra, lycka till Edi!

Sedan har Alsanati gått på lån till AC Oulo i Finland, Sveijer till Sandviken, samt Michael Martin till tjeckiska laget SK Dynamo Ceske Budejovice, men mer om det lite senare.

Vi har även sålt en djurgårdare till djurgårdens if, men det är inte så viktigt.

Länge såg det ut som att vi inte skulle göra några värvningar in och man började bli lite orolig, men vid det här laget borde man verkligen börja lita på den pålitlige Jonathan ”Rit-Jonte” Ederström.
In från ingenstans kommer Georgiens Roberto Carlos, Saba Mamatshashvili, u21-landslagsman, som ser ut som att han vanligtvis knegar i Palermos pizzakök, men en vänsterfot som ser riktigt fin ut, teknisk och snabb. Otroligt spännande värvning.
På mittfältet har vi fått in dansken Andreas Pyndt, från Silkeborg. Tidigare utlånad i IFK Göteborg, av allt att döma en fin värvning, även om det är oklart om han ska lira som defensiv mittfältare, då det är det vi behöver, i mina ögon i alla fall. Men denne Pyndt är polare med Salech och Lindberg. Så det kan säkert bli bra.

Så nu till Michael Martins situation. Han verkar ha haft svårt med övergången till ett nytt land och nytt lag, och man kom överens om ett utlån till Tjeckien, vilket jag inte förstår varför det skulle vara enklare att acklimatisera sig till, men jaja. Verkar ha fått lira lite, tills nu då klubben verkar ha gjort en omorganisering och gjort sig av med massa spelare och ledare, med detta skickas han tillbaka till oss. Det snackas om att 1860 München i 3. Bundesliga vill låna honom, om han inte känner sig redo att komma tillbaka till Sverige låter det som ett bra val att gå tillbaka Tyskland. Själv hoppas jag han känner sig redo att vara den defensiva mittfältaren vi behöver, de Kamps arvtagare. Men kämpa på Michael!
Det återstår att se om Jonte har några mer ess i rockarmen, känner på mig att det kommer trilla in en och annan till spelare, och kanske någon ut. Rykten finns det bra om.

Idag spelar vi cupmatch mot IF Karlstad. Det finns inget annat än vinst, så kör hårt blåsvart, vinn och så krossar vi diffen hemma på söndag när vi lirar i våra snygga 100årsjubileumströjor, med stjärnan på bröstet.

Framåt Sirius!
 

Ernesto M2024-08-20 15:41:00
Author

Fler artiklar om Sirius