Lagbanner
''Bästa året jag haft i karriären''
Shkodran Maholli gjorde 7 mål under sin tid i Sirius

''Bästa året jag haft i karriären''

Han har drabbats av mycket skador under sin karriär och nu har 29-årige Shkodran Maholli gått ut med att han drar sig tillbaka och lägger skorna på hyllan..

Idag blev det officielt att den tidigare Siriusanfallaren Shkodran Maholli lägger skorna på hyllan. Shkodran har drabbats av mycket skador och tvingas nu endast 29 år gammal lägga skorna på hyllan. Han spelade för Sirius mellan sommaren 2017 och sommaren 2018. 
– Jag tog beslutet redan när jag lämnade Brage efter den gångna säsongen. Jag har drabbats av många skador under karriären och tror att jag sedan 2011 knappt spelat ett år utan att råka ut för någon skada. Det är supertrist att behöva lägga av när man bara är 29 år gammal.

Shkodran Maholli kom till Sirius sommaren 2017 från BK Häcken efter att ha blivit bänkad större delar av säsongen. 
– Jag hade en bra säsong i baken med Åtvidaberg och skrev då på för BK Häcken. Planen var att jag skulle vara där för att sedan säljas vidare utomlands. men det blev inte som tänkt och jag var missnöjd med situationen då jag inte fick spela så mycket. När sommarfönstret öppnade så kom Sirius erbjudande och jag kände väll att det var ett steg tillbaka, men ett välbehövligt sådant.

7 mål blev det för den hungriga anfallaren i den blåsvarta tröjan och han blev därefter såld till Silkesborg sommaren 2018. Sirius låg och släpade i botten av Allsvenskan och valde då att lämna för en ny utmaning och i vad han tänkte var ett steg upp i karriären. 
– Min försäsong det året var inte jättebra och jag blev petad ett antal gånger under säsongen men efter sommaruppehållet så gjorde jag det väldigt bra och gjorde även några fina mål. Jag fick höra om Silkesborgs intresse och Sirius låg ju då i bottenträsket av Allsvenskan så jag valde då att lämna. Nu i efterhand så ångar jag helt klart att jag lämnade för jag hade 2,5 år kvar på kontraktet och Sirius klarade sig kvar i allsvenskan men där och då kändes det rätt för mig. Tidien i Sirius var nog det bästa året jag haft i karriären

Under de senaste åren så har Shkodran Maholli hållit till i IK Brage där även Joakim Persson varit på lån i två säsonger. Jocke har gjort det bra och det återstår att se om han kan leverera i Allsvenskan så som han gjort för Brage i Superettan. 
– Han har en väldigt ljus framtid. Han har haft lite skador under säsongen men om han lyckas hålla sig skadefri och får spela en rak fotboll som passar honom så kommer han bli hur bra som helst. Det är en riktig guldklimp.

Trots att Shkodran endast spelade för Sirius i ett år så håller han tiden i Sirius varmt om hjärtat. Han var omtyckt av både spelare och supportrar. 
– Jag skulle vilja hylla CG, Kim Skoglund ja alla de där siriusgrabbarna. Kim och Tolle är det ju bara fantastiskt att se hur de har lyckats nu i Djurgården. Sen har jag fått fantastiska vänner i Charbel Georges, Stefano Vecchia och Moses Ogbu som jag fortfarande har kontakt med idag. 
– Jag har även sett Siriussupportrarnas utveckling. Intresset för fotboll och framförallt intresset för Sirius har ökat väldigt mycket sedan min tid. Klacken var oftast full på gamla studan men så som den är nu är helt fantastiskt.

Nu väntar en annan karriär för Shkodran Maholli då fotbollen inte gick som tänkt. 
– Jag har sökt jobb och kommer även att bli spelare och assisterande tränare på lägre nivåer inom fotbollen. 

Vi tackar Shkodran Maholli för hans tid i Sirius och önskar honom ett stort lycka till i framtiden.
 

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2023-01-16 17:02:00
Author

Fler artiklar om Sirius