Lagbanner
Yukiya Sugita lämnar Sirius
Yukiya Sugita lämnar Sirius efter 3 år i klubben.

Yukiya Sugita lämnar Sirius

Det står idag klart att Yukiya Sugita och Sirius har kommit överens om att bryta kontraktet i förtid. Den skadedrabbade japanen har blivit erbjuden kontrakt från den iranska ligan.

Yukiya Sugita kom till Sirius i Mars 2020 säsongen från Tractor Sazi på ett korttidslån. Sugita blommade ut rejält tillsammans med Stefano Vecchia på kanterna och man lyckades i Augusti 2020 att värva japanen på en permanent övergång. Sirius Fotboll gick idag ut med att man kommit överens med hsn om att bryta kontraktet då han har fått chansen att återigen spela utomlands. Han har präglats av skador de senaste åren då han haft stora problem med sitt knä.

Sugita var väldigt omtyckt av supportrarna i Sirius. Han gjorde som störst avtryck under sin första säsong där han gjorde 7 mål och 6 assist. Under sin andra säsong så började menisken att krångla. Efter en knäskada som han inte riktigt återhämtat sig ifrån än så blev det inte så mycket mer show i den blåsvarta tröjan. Han gjorde förra säsongen segermålet i bortamatchen mot IFK Norrköping som slutade i en 1-0 seger, det var det första målet han gjort på över 1,5 år. 

Sugita kommer nu att återvända till den iranska ligan. Om det blir en comeback till Tractor Sazi återstår att se. Vi önskar Sugi all lycka till i framtiden

Arvid Lundkvistarviddlundkvist2023-01-26 13:35:00
Author

Fler artiklar om Sirius