Sista matchen i Allsvenskan slutade med förlust
Alireza Haghighi, Iransk landslagsmålvakt är årets spelare i AFC Eskilstuna

Söndagens hemmamatch på Tunavallen mot IK Sirius slutade med en ödesdiger sista kvart där gästerna gjorde 3 mål på 12 min. Resultat: AFC Eskilstuna - IK Sirius 1 - 3 (0-0)

Gråmulen höstdag var det när AFC Eskilstuna tog adjö av Allsvenskan för denna gång.
Matchen mot Sirius började precis som det oftast varit.
Mycket bollinnehav för gästerna som dock inte förmådde skapa några störe farligheter hos Alireza Haghighi i hemmamålet.
En halvlek där Sirius hade två avslut på mål medan AFC endast förmådde pricka målet en gång.

Andra halvlek samma matchbild med den skillnaden att lagen skapade målchanser.  Fem  för Sirius, samt fyra för AFC
I 64:e min hada Sasa Matic ett avslut i stolproten hos Lucas Jonsson i Sirius målet.

Så kom då den förödande sista kvarten där hemmalaget tappade det mesta av sitt spel.
Tre Sirius mål i 73:e min - 81 min och i 86:e min.
Chidi Omeje tryckte in en reducering till 1-3 på stopptid på Andrew Fox avvägda vänster inlägg.

Vad man minns från matchen var Alireza Haghighis fantastiska straffräddning nere vid sin vänstra stolproten på Jesper Arvidssons väl slagna straff i 54:e min.
En mycket bra första halvlek av mittbacken för dagen Robert Åstedt som tillsammans med mittkollegan Alexander Michel länge och väl höll motståndarna borta från målchanser.

Nu försvinner många som av spelarna som har utgående kontrakt. Årets värvning av sportchefen Azad Budak är utan vidare den Iranske målvakten Alireza Haghighi, som säkert
dyker upp i någon liga med högre status än Allsvenskan.
Bara att tacka alla som försvinner och önskar dem lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.

Vi som är kvar får ta nya tag i Superettan nästa säsong, det arbetet är i full gång sedan en tid tillbaka.
Stort tack till publiken som har varit en fin injektion för spelarna. Hoppas på återseende 2018.

Domare: Bojan Pandzic
Bollpojkar: Eskilstuna City